Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Lady Bouncersin kauden avaus pelattiin lauantaina Urpolassa

19.05.2013

Kuvaaja Mikko Rahikainen / sporttis.kuvat.fi

Lady Bouncers aloitti toisen kautensa SM-sarjassa kotiottelulla Tampere Saintsia vastaan lauantaina 18.5.

Tampere Saints lähti SM-sarjaan uutena joukkueena, vaikkakin joukkueen runko koostuu pitkälti edelliskaudella sarjassa kolmanneksi sijoittuneen Nokian Ghosthuntersin pelaajistosta, mutta mukaan mahtuu myös ensimmäistä kauttaan pelaavia naisia. Lady Bouncersin koko joukkue aloitti amerikkalaisen jalkapallon ilman aiempaa kokemusta vasta syksyllä 2011. Lauantain ottelussa tulikasteensa pelikentillä sai neljä uutta, viime syksynä aloittanutta pelaajaa.

Ottelun kaksi ensimmäistä neljännestä mentiin tasaisella tahdilla. Molemmat joukkueet pääsivät etenemään hyökkäysvuoroillaan, kuitenkin todellisten maalipaikkojen jäädessä näkemättä. Hyökkäyksissä nähtiin onnistumisia, mutta molempien joukkueiden puolustusmiehitys oli selkeästi valmiimpi otteluun. Maalitehtailun aloitti Saintsin numero 19 Reija Salomäki juoksemalla läpi Lady Bouncersin puolustuksen. Emmi Piltzin potkaistessa lisäpisteen maaliin, mentiin puoliajalle tilanteessa 0-7.

”Harmillisesti 3 Bouncersin pelaajaa joutui loukkaantumisen takia keskeyttämään pelin. Kyllähän nämä loukkaantumiset lamaannutti joukkuetta. Toivottavasti saadaan seuraavaan otteluun pelaajat takasin”,  Lady Bouncersin päävalmentaja Kai Koistinen tiivistää ottelun käännekohtia. Pelaajaruletin pyöriessä uusissa sfääreissä loukkaantumisien myötä ja useiden pelaajien hypätessä pelaamaan kahteen suuntaan, alkoi  se väkisinkin näkyä Lady Bouncersin tekemisessä. Saintsin hyökkäys sai liikutettua palloa kiertopeleillä sekä puhkaisten Lady Bouncersin puolustuslinjaa. Hyvin toimiva blokkaus ja pallonkantajina vuorotelleiden pelinrakentaja Anni Mäen sekä keskushyökkääjä Reija Salomäen pitkät juoksut tekivät tehtävänsä Bouncersin puolustukseen.

”Valmentajana pitää sanoa että kyllähän numerot on tylyt.  Saints oli juuri niin vahva kuin rosteri näytti. Pelasi kovaa peruspeliä. Osaaminen oli hyvällä tasolla. LB pystyi ajoittan hyviin, mallikkaisiin hyökkäyssuorituksiin mutta suorituksien epätasaisuus harmitti. Tähän epätasaisuusasiaan meidän pitää kiinnittää huomiota. Jos verrataan viime kesän Nokialla pelattuun peliin niin kyllä me eteenpäin ollaan menty. Puolustuksen takakenttä onnistui todella mainiosti estäen usean heiton kiinniotot. Muutenkin puolustuksen paine Saintsin hyökkäystä kohtaan oli hyvää. Perusasioiden tekeminen, omaksuminen, rohkeus pelata loppuun ja opittujen asioiden tuominen kentälle itse peliin ovat meidän kehityskohteet” ynnää Kai Koistinen.

Ottelun kuumin pelaaja oli Saintsin Reija Salomäki neljällä touchdownilla.

Lady Bouncers – Tampere Saints 0-45 (0-7)


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän