Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Naiset valtaavat jenkkifutiskenttiä

17.05.2013

(YLE) Amerikkalaisen jalkapallon harrastajamäärät kasvavat – erityisesti naisissa. Naisten SM-sarja aloitti juuri kuudennen kesänsä ja tänä vuonna pelataan ensimmäistä kertaa myös ykkösdivisioonaa. Jenkkifutiksessa kiehtoo vauhti ja kontakti.

Naiset eivät tyydy enää jäämään kentän laidalle, vaan pukevat jenkkifutissuojukset ylleen ja säntäävät viheriölle rymistelemään. Naisten jenkkifutis on vielä Suomessa uutta, sillä juuri alkanut kausi on vasta kuudes. Sitä ennen naiset pelasivat lippupallon ja amerikkalaisen jalkapallon välimuotoa.

Tänä vuonna SM-sarjassa pelaa kahdeksan joukkuetta ja uutena aloitti ykkösdivisioona viidellä joukkueella. Tämä tarkoittaa useamman uuden joukkueen syntymistä jenkkifutiskartalle ja uusien pelaajien rynnistystä lajin pariin.

Elina Niemistö Yle Pohjanmaa

Lue koko artikkeli


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän