Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Lady Bouncers palasi pelirintamalle puoliunessa

26.07.2013

Naisten amerikkalaisen jalkapallon SM-sarja starttasi Vantaalla pidettyjen MM-kisojen vuoksi pidetyltä tauolta menneenä viikonloppuna. Mikkeliläisjoukkue Lady Bouncers sai emännöidäkseen viime kauden Suomen mestarit, Oulun Northern Lightsit, lauantaina 21.7.2013. Mikkeliläisnaiset olivat turhan kohteliaita emännöijiä, sillä pisteet laitettiin vierailijoiden matkaan lukemin 12-40 (0-34).

”- Joukkueella oli erittäin hyvät valmistelevat treenit ennen ottelua. Valmennus painotti pelistä nauttimista ja osaamisen tuomista rohkeasti kentälle itse peliin”, valottaa päävalmentaja Kai Koistinen peliä edeltänyttä viikkoa.

Pohjoisen joukkue tiedettiin mikkeliläisleirissä jo etukäteen kovaksi vastukseksi, vaikkakin kokoonpano edellisvuoden mestaruusporukasta onkin käynnissä olevalle kaudelle muuttunut runsaasti.

Mikkeliläisten sulatellessa vielä aamukahveja, oululaiset lähtivät terävästi otteluun heti aloituspotkusta lähtien. Kahden ensimmäisen neljänneksen ajan keltamustien kone yskähteli ja Oulu hyödynsi tarjotut heikot hetket iskemällä. Touchdown nähtiin vaaralliseksi tiedettyjen Millojen Riekin ja Haapalan toimesta kiertopelien päätteeksi. Myös heittopeli onnistui Natalia Blomsterin poimittua Tiina Ylikorkalan heittämän pallon hyppysiinsä. Mikkeliläishyökkäyksen puskiessa oululaispuolustusta vastaan nähtiin myös ”ouluttarien” Anna-Karoliina Salon inter, joka kuljetettiin mikkeliläisten maalialueelle saakka, koko joukkueen blokatessa upeasti väylää pallonkantajalle. Puoliajalle mentiin lukemissa 0-34.

Tauon jälkeen saatiin viimeisetkin Lady Bouncersin pelaajat heräteltyä mukaan otteluun ja niinpä kentällä nähtiinkin aivan eri joukkue kuin kahdella ensimmäisellä neljänneksellä. Oululaisten pirteys puolestaan oli hieman laskujohdanteinen ja keltaisia lippuja nähtiin kentällä oululaisten virheiden merkkinä useita. Bouncers sai palloa liikuteltua hyökkäyksessään, puolustuksen jätettyä Northern Lightsin hyökkäysyritykset pelkiksi yrityksiksi. Hyvä osoitus esimerkillisestä tiimityöskentelystä nähtiin, kun Lady B:n puolustus riisti pallon oululaisilta, pedaten omalle hyökkäykselle mitä parhaimman kenttäasetelman. Hyökkäys kiitti ja kumarsi viemällä pallon Iida Kaarlakosken toimesta kiertopelillä aina maaliin saakka. Tahdinlyöjän vaihdoksesta kieli myös se fakta, että kahdella viimeisellä neljänneksellä pelattiin pääsääntöisesti oululaisten kenttäpuoliskolla. Kotijoukkueen syttyminen otteluun tapahtui jälleen kerran turhan myöhään, vaikkakin Iida Kaarlakoski kaunisteli lukemia kuljettamalla toistamiseen pelivälineen maaliin. Myös mikkeliläispuolustus kunnostautui hyökkäysten pysäytysten lisäksi ottamalla kaksi intteriä.

”-Kokemus ja kokemattomuus kohtasivat ja kokemus oli se millä peli voitettiin”, summasi Koistinen ottelua. ”-Pelin ratkaisu tapahtui heti pelin alkupuoliskolla. Heidän valmius peliin oli rutinoitua ja joukkue oli hereillä heti.”

Tappiosta huolimatta Koistinen löysi omiensa tekemisestä paljon hyvää: ”- Maalisuoritukset ovat olleet tällä kaudella tiukassa mutta nyt saimme onnistumisia tälläkin osa alueella. Elikkä koko hyökkäys nosti huikeasti suoritustaan toisella jaksolla. Puolustuksen osalta pitää sanoa että koko puolustus pelasi kokonaisuudessaa hyvin ja loi koko pelin ajan hyvää painetta Oululaiselle hyökkäykselle.”

Lady Bouncerseista parhaina pelaajina palkittiin ”kahden jaardin Kaarlakoskesta kahden maalin Kaarlakoskeksi” kerta heitolla siirtynyt Iida Kaarlakoski sekä puolustuksen DE Rosaliina Koistinen.

Mikkeliläisnaisten osalta SM-sarja on edennyt jo tilanteeseen ”vähiin käy ennen kuin loppuu”. Tulevana lauantaina mikkeliläisnaiset lähtevät vierailemaan piäkirkolle eli Helsinkiin vastaan asettuessa GS Demonsin. Ottelu pelataan Velodromin harjoituskentällä klo 13 alkaen. Tervetuloa kannustamaan!


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän