Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Sarjapisteet jäivät intiaanileiriin

14.06.2014

Lauantaina jaossa olleet naisten amerikkalaisen jalkapallon 1.divisioonan neljännen kierroksen sarjapisteet jäivät otteluparin Kouvola Indians – Lady Bouncers osalta lukemin 22 – 6 kotikentällään pelanneille ”intiaaneille”.

Peli alkoi kouvolalaisten aloituspotkulla ja odotetusti kotijoukkueen onside kick -pelillä. Vaikka keltamusta etulinja oli tilanteessa heti hereillä, pallo kimposi Lady Bouncersin pelaajasta vapaaksi palloksi, jonka jälkeen sitä peittämään ehti ensimmäiseksi Indians -pelaaja. Näin ollen ensimmäinen hyökkäysdraivi lähti liikkeelle kouvolalaisittain. Ottelun alku oli kuitenkin molemmilta joukkueilta hieman hermostunutta ja tunnustelevaa, eikä pitkiä palloralleja juurikaan nähty.

Toisella neljänneksellä napsittiin intereitä puolin ja toisin. Tosin sillä erotuksella, että Indians toimitti interinsä pitkän, lähes 80 jaardin etenemisen päätteeksi aina Lady B:n maalialueelle saakka. Lisäpiste onnistui ja tulostaululle käännettiin Indiansin johtotilanteeksi 8-0.

Mikkeliläispuolustus sai pidettyä vahvasti heittoon painottuneen Kouvolan ryhmittymän kiitettävästi aisoissa. Vaikka akseli Lindholm – Kemppi saikin onnistuneita etenemisiä aikaiseksi, ei kaksikko päässyt kentällä dominoimaan tapahtumia. Yhden maalin verran mikkeliläispuolustus kuitenkin joutui kaksikolle taipumaan, kun pelinrakentaja Carola Lindholm saatteli Emilia Kempin pallon kera juoksupeliin pysäyttämättömästi. Kemppi toimitti pallon läpi keltapaitaisten puolustajien ja lisäpisteen epäonnistuttua lisäsi Indians johdon 14-0.

Myös kotijoukkueen puolustus pysyi tiukkana täydet 40 minuuttia, joka tällä kertaa oli vierailijoiden ihmetykseksi pelikellossa kokonaisaikana. ”Inkkareiden” puolustus teki omalta osaltaan Bouncersin hyökkäyspelin haastavaksi, mutta täytyy myös muistaa, että jenkkifutiksessa kenttäasetelmalla on melkoisen suuri merkitys ja se saatiin todeta vierailijoiden joukoissa kantapään kautta. Puolustuksen pysäytettyä vastustajan hyökkäyksen aivan omalle maalilinjalle, tarkoittaa se omalle hyökkäykselle haastavaa lähtökohtaa. Lady B joutui useampaan otteeseen lähtemään maalin tavoitteluun aivan vastapuolelta kenttää, joka tarkoittaa edettävissä jaardeissa 100 yrd. Haasteista huolimatta, juuri ennen puoliaikaa Ladyjen hyökkäys pusersi pallon senttien päähän maaliviivasta ja lopullisen sinetin vierailijoiden touchdownille sai kunnian tehdä QB Miia Liukkonen. Lisäpisteyritys ei onnistunut, joten tauolle mentiin lukemissa 14-6.

Puoliajan jälkeen peli jatkui tasaisena vääntönä. Mikkeliläisten hyökkäys otti luvattoman paljon rangaistuksia vääristä aloituksista, jotka omalta osaltaan hankaloittivat vastustajan maalialueelle pyrkimistä. Myös puolustuksen puolella vahvasti mennyt Indians -hyökkäyksen pysäyttäminen sai ikävän lopun kun tuomarin keltainen liina lensi kentän pintaan neljännen yrityksen lopuksi. Syynä syöttäjään törmääminen heiton jälkeen ja Indiansin hyökkäykselle uudet yritykset. Tuomaripeliin ei ottelu onneksi ratkennut, vaan lippuja saatiin aiheellisesti puolin ja toisin.

Indians pääsi kaunistelemaan interin myötä loppunumeroiksi, lisäpisteyrityksen onnistuttua, 22-6.

Turhaan ei Emilia Kemppiä ole aiemmissakaan otteluissa kehuttu, tänään saldona yksi intteri ja yksi touchdown pohjiin. Tämän lisäksi Kemppi oli tappamassa lukemattoman määrän mikkeliläisten hyökkäysyrityksistä puolustuksen puolella. Nimi ja numero muistiin, tästä tytöstä kuullaan vielä!

Lady Bouncersin puolelta palkittiin parhaat pelaajat tällä kertaa potku- ja palautusjoukkueista. Varmajalkainen Johanna Matilainen sai kiitosta potkuistaan ja palautusjoukkueessa hyviä catcheja pääsi esittämään etulinjan Maiju Gustafsson.

Lady B:llä edessä on seuraavaksi lähes kolmen viikon juhannustauko. Pelit jatkuvat kotikentällä Urpolassa su 6.7. kun vastaan matkaa Tampere Saints.


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän