Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Pyhimykset veivät sarjapisteet Ladyilta

07.07.2014

Sunnuntaina 6.7. Lady Bouncers joutui kotiottelussaan nöyrtymään Tampereen Saintsin tiiviin, mutta sitäkin osaavamman naisjoukon edessä. Sarjapisteet matkasivat ”manselandiaan” lopulta numeroin 0-20 (0-6).

Keltamusta kotijoukkue pääsi aloittamaan ottelun hyökkäysvuorollaan, joka kuitenkin päättyi Saintsin vahvan puolustuksen ansiosta neljännellä yrityksellä pallon punttaamiseen. Alkuun näytti että myös sarjakärjen ensimmäinen hyökkäysvuoro jää neljään yritykseen, mutta tamperelaisten riskinotto neljännen yrityksen pelaamisessa tuotti tulosta linjan päähän suuntautuneen juoksupelin myötä. Mikkeliläispuolustukselta nähtiin upeita henkilökohtaisia suorituksia, mm. kulmapuolustaja Ella Lötjösen estäessä jo varmalta näyttäneen maalin syntyminen taklaamalla Saintsin pelinrakentaja Anni Mäen pitkän juoksukierron. Myös Jenni Miettinen osoitti vaarallisuuttaan säkittämällä tyylipuhtaasti heittoa hakeneen pelinrakentaja Mäen. Hyvät otteet eivät valitettavasti tällä erää riittäneet, kun QB Mäki löytää maalialueelta Anne Rasilahden. Saintsin lisäpisteyritys alkoi väärällä aloituksella, jonka myötä palloa siirrettiin 5 jaardia taaksepäin ja kun viimein yritystä päästiin pelaamaan, mikkeliläisten puolustus tukki juoksijalta kentän – taululle kirjattiin täten tilanteeksi 0 – 6. Ladyjen hyökkäyksen marssittua jälleen kentälle, rookiepelaaja Sanna Toivanen näytti upean motion -pelin päätteeksi jotta löytyy sitä pikakiiturin verta myös pallon toiselta puolen. Ladyt saivat Sannan esimerkistä vauhdin päälle ja jaardeja otettiin tutuilla Maiju Gustafssonin vahvoilla juoksuilla sekä mm. Laura Ainamon hyvällä catchilla. Hyökkäys jatkaa rullaamistaan neljänneksen vaihtumisen jälkeenkin, mutta valitettava päätös hyvälle etenemiselle tulee, kun Saintsin puolustaja Laura Toivonen pääsee nappaamaan interin. Pitkään ei pyhimysten puolella kuitenkaan päästä vaihtuneesta tilanteesta juhlimaan, sillä neljännen hyökkäysyrityksen heittopelin lukee puolestaan hyvin mikkeliläisten takakentällä viilettävä Jenni ”Hobitti” Kuitunen ja nappaa niinikään interin. Ennen puoliaikaa molempien joukkueiden hyökkäykset pääsevät vielä havittelemaan maalialueelle pääsyä, mutta tuloksetta. Tauolle mentiin lukemissa 0 – 6.

Toiselle puoliskolle lähdettiin tamperelaisten hyökätessä. Kauden aikana useammassa pelissä ratkaisijan viittaa kantanut Iina Tähkänen esitteli juoksutaituruuttaan vuoroin linjan läpi, vuoroin counter -pelillä. Hyökkäysvuoron kruunuksi pelinrakentaja Anni Mäki viimeistelee itse ottelun toisen touchdownin mikkeliläispuolustuksen hyvästä pelaamisesta huolimatta. Tällä kertaa myös lisäpiste onnistuu, viimeistelijänä Mäki. Ladyjen hyökkäys esitteli kotiyleisölleen monipuolista osaamistaan liikutellen palloa eteenpäin juosten, heittäen sekä pelinrakentaja Miia Liukkosen omilla etenemisillä. Lopulta rangaistuksen myötä tullut takapakki osoittautuu liian vaikeasti kiinni kurottavaksi ja mikkeliläiset turvautuvat punttiin. Ladyjen puolustus tuntuu jälleen pääsevän Saintsin nahkan alle heti kättelyssä, mutta jälleen paineen alla neljännellä yrityksellä QB Anni Mäki osoittaa rautahermoisuutensa kipittämällä uusiin yrityksiin. Iina Tähkänen ehtii jo viilettää puolustukselta karkuun aina maalialueelle saakka, mutta kiinnipidon merkiksi lentänyt tuomarin lippu on mikkeliläisittäin katsottuna helpotus ja kumoaa syntyneen maalin. Viimeiselle neljännekselle asti mennään Saints -hyökkäyksen tahdissa, lopulta tuloksetta. Roolien vaihduttua kentällä, kotijoukkue esittelee jälleen hyviä otteita, joutuen kuitenkin tyytymään melko lyhyeen hyökkäysvuoroon. Saints kärsi ottelun loppumetreillä ikävähköstä loukkaantumisesta kun pelinrakentaja Anni Mäki joutui jättämään mikkeliläispuolustuksen puhtaan taklaustilanteen päätteeksi leikin sikseen. Qb:n vaihto ei näyttänyt tamperelaisten otteita hidastavan, sillä puikkoihin hypännyt vikkeläjalka Iina Tähkänen johdatti Saints -hyökkäyksen ottelun viimeiseksi jääneeseen touchdowniin. Lisäpiste ei onnistunut, joten loppunumeroiksi jäi 0 – 20.

Ottelun parhaina palkittiin kotijoukkueen riveistä keskushyökkääjä Anu Pennanen sekä kulmapuolustaja Ella Lötjönen.

Lady Bouncers nähdään seuraavan kerran tositoimissa tulevana sunnuntaina, kun jenkkifutiksen megatapahtuman yhteydessä käytävässä Savotarten paikalliskamppailussa vastaan asettuu Kuopio Steelers. Naisten ottelun jälkeen päivä jatkuu miesten 3.divisioonan ottelulla Bouncersin kohdatessa Urpolassa Lohja Lionsin.


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän