Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Bouncersin pistetili auki!

07.06.2015

Kuvassa isäntien isäntä Erkka Korhonen näyttää taklaamisen mallia, Kuva Petri Lyytikäinen, Pietu´s Photo

Kuvassa isäntien isäntä Erkka Korhonen näyttää taklaamisen mallia, Kuva Petri Lyytikäinen, Pietu´s Photo

Lauantaina 6. kesäkuuta Bouncers sai vieraakseen Hanko Sun Cityn punakoneen. Kovan taiston jälkeisen pölyn laskeuduttua, tulostaululla komeili 29-14 pisteet kotijoukkueelle. Portsarit siis kauden ensimmäiseen voittoon ja sarjapisteet jäivät savoon.

Ensimmäisillä hyökkäysvuoroillaan molemmat joukkueet etenivät mallikkaasti, mutta ne päättyivät ilman pistesuorituksia. Hangon toinen hyökkäysvuoro pysäytettiin #51 Samuli Karhusen napattua intterin, noin 60yrd draivi joka päättyi #85 Mikko Seppäsen onnistuneeseen kenttäpotkumaaliin 3-0. Myös seuraavalla hyökkäysvuorolla pelinrakentajamme #86 Henri Heiskanen johdatti joukkonsa pisteidentekoon – viimeistelynä keskushyökkääjä #20 Ilkka Jämsän noin 25yrd juoksu, päälle onnistunut lisäpistepotku 10-0. Tässä vaiheessa momentum oli vahvasti puolellamme, jälleen nappasimme intterin #54 Erkka Korhonen poimi pallon pois kuleksimasta. Hyökkäys kiitti ja kumarsi, noin 70ydr draivi – viimeistelijänä #85 Mikko Seppänen Henkan millimetrintarkasta heitosta 16-0. Seuraavat draivit jatkuivat saman käsikirjoituksen mukaisesti, #54 Erkka Korhosen upea luku ja puoliskon kolmas syötönkatko – Henkan johtaessa joukkonsa maalialueelle, loppuun #85 Mikko Seppäsen suunnanvaihtopeli 22-0.

Aivan toisen neljänneksen lopussa 40sek jäljellä portsarihyökkäys sai vielä mahdollisuuden. Kahden aikalisä turvin etenimme noin Hangon 5yrd linjalle, laitahyökkääjän vielä päästessä sivurajan yli. Harmiksemme peliaika kerkesi loppumaan, puoliajalle siis 22-0 kotijoukkueen johdossa. Ylipäätään puoliaika oli 2-div tasolle hienoa tasapainoista jenkkifutista. Molempien joukkueiden hyökkäykset etenivät hakien uusia yrityksiä – Hanko ehkä enemmän juoksupainotteisesti, Bouncers 50-50 juosten/heittäen. Isohko ero tuli pallonmenetyksistä ja niitä seuranneiden momentum-hetkien hyödyntämisestä.

Kolmas neljännes oli myöskin viihdyttävää kainalopalloa, vaikka pistesuoritteitä ei nähtykkään ennen ihan loppua, Bouncersin yrittäessä kontrolloida pelikelloa. Kolmannen neljänneksen loppuun Hanko sai kuparisensa rikki pitkän draivin jälkeen, tilanteeksi 22-6. Aurinkokaupungin punakone toimikin hienosti molemmin puolin palloa. Onneksemme puolustuksemme sai viimeisen neljänneksen alkuun lyötyä pallon irti Hangon keskushyökkääjältä ja Henkka joukkoineen pääsi hyvästä kenttäasemasta kentälle. Heti ekalla yrityksellä loistava pelikutsu ja kukas muukaan kuin #85 Mikko Seppänen tuuletteli maalialueella Henkan heitosta, päälle lisäpistepotku ja tilanteeksi 29-6.   Tästä suivaantuneena Hangon punakone marssi koko kentän pelaten onnistuneesti lisäpisteyrityksen 29-14. Vielä lopussa portsarihyökkäys menetti pallon omalla red-zonella, mutta puolustus korjasi virheet pitäen punakoneen pois maalialueeltamme. Henkka sai kunnian lopettaa pelin parilla ”Victory formationilla” – polvi maahan ja peliaika pois kuleksimasta.

Arvovaltainen raati palkitsi parhaina pelaajina Hangon #22 Richie Ikpah:hin ja Bouncersin #54 Erkka Korhosen ’kultaisilla ovenkahvoilla’.

Kokonaisuutena ottelu oli tasokas, viihdyttävä jenkkifutis-matsi, josta melkein täysi kotikatsomo varmasti nautti. Hangon puolustus jakeli muutamia todella näyttäviä taklauksia ja punakoneen hyökkäys osoitti kovaa työmoraalia tekemällä kaksi maalia viimeisen 15min aikana. Portsarilauma nosti selkeästi omaa suoritustasoaan edellisestä pelistä, varsinkin puolustuksen osalta. On myös pakko mainita iki-taistelija #11 Ville Roposen otteet sisemmän laitahyökkääjän tontilla, monta tärkeää kiinniottoa tukalissa paikoissa joilla pidettiin draiveja hengissä – äärimmäistä joukkuepelaamista ja esimerkkiä nuoremmille.

Portsarit kiittää Sun Cityä kovasta & rehdistä pelistä, ja iso *respect* peräänantamattomasta asenteesta. Vaikka monen silmään peli vaikutti ratkenneelta neljännen neljänneksen alkuun, punakoneen usko omaan tekemiseensä piti pelin jännittävänä loppuun asti.


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän