Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Lady Bouncersilta kolme pelaajaa maajoukkuesyyniin

08.03.2017

Mikkelin Lady Bouncersien riveistä on kutsuttu kolme pelaajaa kolkuttelemaan naisten maajoukkueen ovia. Tammikuussa järjestetyllä naisten tekniikkaleirillä Pajulahdessa riittävät näytöt antoivat pelikentillä vastustajien hyökkääjille tutinaa punttiin aiheuttaneet Laura Pekkarinen sekä Julija Chichaeva. Lisäksi valmennusjohdon vakuutti tuore Lady B, multitalentti Emilia Kemppi.

Naisten maajoukkue kokoontui muutama viikko takaperin Tampereelle, kun hyväntekeväisyysjärjestö American Football Without Barriers:in Suomeen tuomat NFL -pelaajat pitivät maajoukkueille treenipäivän. Varsinaista karsintaa pelaajien osalta ei Tampereella vielä tehty, vaan jyviä mitataan eroon akanoista ensimmäistä kertaa tulevana viikonloppuna Pajulahdessa.

Lurun, Jullen ja Emilian aatoksia maajoukkuekarsinnoista sekä NFL -pelaajien treeneistä tässä, olkaapa hyvät:

Koko kolmikko otti kutsun maajoukkueen karsintaryhmään vastaan innostunein fiiliksin. Itsensä haastaminen, uusien oppien saaminen ja odotusten täyttyminen mainittiin myös useampaan otteeseen kun keskustelimme mitä mietteitä kutsun saaminen aiheutti.

” – Toki heti heräsi jo tietynlainen jännitys sen myötä, koska MM-kisat olisi ihan valtava juttu”, Emilia lisää.

Jatkoimme juttelua odotuksista leirityksien suhteen, jolloin jälleen kerran kaikkien vastauksissa noudateltiin samoja linjoja, jokainen odottaa leireiltä kovaa treeniä, kovia treenikavereita ja huippuvalmennusta.

” – Leiripäivät on aina mahtavia, kun voi keskittyä olennaiseen eli treenaamiseen ja palautumiseen, Julle hehkuttaa. Emilia puolestaan pohtii myös leirien toista puolta: ” – Leireillä on varmasti tulossa paljon uutta tietoa, joten pitää varmistaa, että ymmärrän kaiken oikein ja olla tarkkana mukana kaikessa, jotta saan parhaan hyödyn irti ja näytettyä omat kyvyt. Pelikirjaa pitää myös opiskella ahkerasti”.

Kolmikko pääsi jo tosiaan treenaamisen makuun muutama viikko sitten, kun valmentajina toimi joukko eturivin NFL -tähtiä, kuten keskushyökkääjä DeAngelo Williams (Pittsburgh Steelers) sekä sisemmät laitahyökkääjät Gary Barnidge (Cleveland Browns) ja Jordan Cameron (Miami Dolphins). Luru kiteytti NFL -pelaajien vetämistä treeneistä jääneet fiilikset niin hyvin, että Julle ja Emilia tyytyivät vaan toteamaan: vahva sama!

” – Omat odotukset treenistä täyttyi. NFL -pelaajat jakoivat meidät ryhmiin joissa kierrettiin 8 rastia. Rasteilla tehtiin fysiikkaa, paljon suunnanmuutoksia ja nopeustreeniä. Mahtavaa oli se, että kehuja ei herunut turhasta, vaan ainoastaan oikeasti hyvästä suorituksesta. Pelipaikkakohtaisen treenin piti puolustuksen linjalle Ben Garland. Hän antoi vinkkejä käsien käyttöön ja heittorushaamiseen. Puolustajan pitää päästä hyökkääjän pään sisälle ennakoidakseen tämän liikkeitä. NFL -pelaajat vetivät treenin huikealla energialla ja olivat oikeasti kiinnostuneita meidän tekemisestä. Lähtisin milloin vain uudestaan hakemaan potkua kauteen näiltä tyypeiltä.”

 Lopuksi pyysimme vielä jokaista Bouncersin naisista kehumaan itseään pelaajina.

Luru: ” – Vahvuuteni ovat ehdottomasti nopeus ja aggressiivinen pelityyli. Tapana ei ole luovuttaa edes silloin kun tilanne näyttää toivottamalta.”

Julle: ” – Oon äärettömän voitontahtoinen pelaaja, kilpailutilanne saa yleensä parhaat puoleni esiin. Oon kans aika vahva.” (Toim. huom. Julle on TOSI vahva)

Emilia: ” – Minulla on kovin periksi antamaton luonne, ja jätän kentälle kaiken, mitä minulla on antaa. Kannustan tiimikavereita ja pidän yllä hyvää henkeä ja yritän saada kaikki pyrkimään parhaaseen suoritukseen.”

Koko Bouncers -perhe toivottaa kolmikolle tsemppia viikonlopun karsintoihin! Usko on vahva, että maajoukkueessa nähdään tulevana kesänä keltamustaa väriä!

Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän