Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Pisteet kotiin Helsingistä

26.07.2018

Lauantaina 21. heinäkuuta Portsarilauma suuntasi kohti Helsinkiä, ja Brahen kenttää kamppailemaan Helsinki Wolverinesin kanssa Bouncersin runkosarjan toiseksi viimeisessä ottelussa.
Kuumassa säässä kerrostalojen ympäröimänä pelattu ottelu ei saanut mikkeliläisten kannalta parhaita lähtökohtia, hieman ajateltua myöhemmän saapumisajankohdan ja pienen pelipaitaongelman häiritessä fokusta ottelun alla.

Itse ottelu alkoi Bouncersin potkaistessa pallon Wolverinesille. Äärimmäisen tasaisen ensimmäisen neljänneksen aikana ei mitään ihmeellisyyksiä tapahtunut, molempien joukkueiden puolustusten esittäessä parastaan. Yhdellä drivellä Wolverinesin hyökkäys pääsi hätyyttelemään Bouncersin maalialuetta, mutta koska Wolvojen potkumaalin sijasta pelattu neljäs yritys epäonnistui, pääsi portsarihyökkäys kentälle neljänneksen loppuun. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen tilanne siis 0-0.

Toinen neljännes alkoikin Bouncersin kannalta synkästi. Neljänneksen ensimmäinen yritys oli portsareiden neljäs downi, ja lentopotkua yrittäessä long snapperin ja puntterin kommunikaatiossa oli ongelmia ja pallo lensi oman maalialueen päädystä yli. Tästä siis Bouncersin oma maali, ja kotijoukkue Wolverines 2-0 johtoon. Toisella neljänneksellä ei muita pistesuorituksia nähty, joten puoliajalle siirryttiin tilanteessa 2-0.

Kolmannesta neljänneksestä muodostuikin ottelun tapahtumarikkain.
Toinen puoliaika alkoi Bouncersin potkunpalautuksella, ja hyökkäysvuorolla. Mikkeliläishyökkäys etenikin varmoilla suorituksilla kohti maalialuetta, välissä pelinrakentaja #86 Henri Heiskasen juostessa itse niin kovaa, että jopa uudenkarheat kengät hajosivat matkalle. Tällä hyökkäysvuorolla nähtiin myös mikkeliläisten ensimmäinen maalisuoritus, kun pelinrakentaja Heiskanen löysi heittopelissä TE/WR #88 Iiro-Pekka Paakin! Potkaisija #3 Aleksi Liikasen lisäpistepotkun onnistuessa, oli vierasjoukkue siirtynyt ensimmäistä kertaa johtoon lukemin 2-7.
Heti seuraavalla helsinkiläisten hyökkäysvuorolla oli heidän vuoro näyttää omaa hyökkäysosaamistaan pelinrakentaja #3 Rasmus Laalon löytäessä komealla heitollaan aivan vapaana olleen RB #32 Deniz Ünalin kuuden pisteen arvoisesti. Lisäpistepotkun onnistuttua oli Hesalaiset jälleen johdossa, tilanteen ollessa 9-7.
Tästä ei mikkeliläisten taistelutahto kärsinyt, sillä portsarit yltyivät vielä kahteen maaliin. Ensimmäinen näistä syntyi kun puolustuksen linjaa pelaava DT #13 Pasi Harmoinen pääsi juoksemaan hyökkäyksen linjan raivaamasta aukosta maaliviivan yli, tähän päälle koko kauden varmoja otteita esittänyt potkaisija Liikasen onnistuttua lisäpistepotkussaan, oli tilanne 9-14.
Tätä seuraavalla Wolverinesin hyökkäyksellä nähtiin myös maali, mutta tällä kertaa maalintekijä löytyikin Bouncersin puolustuksesta! Maalin teki rookie linebacker #10 Marko Turunen, kun hän nappasi pelinrakentajan syötön itselleen, ja juoksi aina maaliin asti. Tämän maalin jälkeen portsarit lähtivät hakemaan itselleen kahta pistettä pelaamalla lisäpisteyrityksen. Vastaanottaja #88 Paakin napattua pelinrakentaja Heiskasen syötön itselleen maalialueella, oli vierasjoukkueen johto kasvanut lukemiin 9-22.
Kolmannella neljänneksellä nähtiin myös kahdella perättäisellä yrityksellä komeita yksilösuorituksia safety #37 Jesse Matiskaiselta. Ensin Matiskainen pääsi jakamaan järkyttävän kovan, ja puhtaan, taklauksen kun helsinkiläislaitahyökkääjä juoksi pommikuvaa kentän reunalla. Matiskaisen ajoittaessa taklauksen täydellisesti siihen hetkeen kun pallo osui laitahyökkääjän sormiin, esti hän helsinkiläishyökkäystä pääsemästä lähelle mikkeliläisten maalialuetta. Seuraavalla yrityksellä kun helsinkiläiset luopuivat pallosta lentopotkulla, palautti Matiskainen pallon hienosti yli puolen kentän.

Viimeisen neljänneksen ainoan pistesuorituksen teki Wolverines, tälläkin kertaa heittämällä. Maalin jälkeen Wolverines yritti lisäpistettä pelaamalla, mutta heittopelin epäonnistuttua oli lukemat taululla 15-22. Tässä vaiheessa pelikellossa oli jäljellä alle kuusi minuuttia. Tämän jälkeen Wolverines yritti saada pallon itselleen lyhyellä onside-potkulla, mutta junioreista miehiin täksi kaudeksi nostettu DT #95 Saku Gadding nappasi pallon itselleen, ja vesitti tällä vastustajan aikeet.
Wolverines pääsi hyökkäämään ottelun lopussa vielä kertaalleen, heidän hyökkäyksen astellessa kentälle oli ottelua jäljellä 59 sekuntia. Helsinkiläisten hyökkäys marssikin vakuuttavasti kohti maalia, mutta portsaripuolustuksen kiristäessä peliään mitä lähemmäs maalia jouduttiin, loppui Wolverinesilta yritykset kesken. Koska tässä vaiheessa ottelua oli jäljellä enää viisi sekuntia, pääsi pelinrakentaja Heiskanen lopettamaan ottelun victory formationista otetulla polvella.

Kiitokset Wolverinesille todella tiukasta ja viihdyttävästä ottelusta!
Bouncersin parhaina palkittiin puolustuksesta DB #37 Jesse Matiskainen, ja hyökkäyksestä sentteri #60 Atte Häkkisen johtama aloittava hyökkäyksen linja. Tämä oli kauden toisen ottelun jälkeen ensimmäinen jossa koko aloittava hyökkäyksen linja oli paikalla, ja se näkyi heti. Keskushyökkääjät #30 Janne Tissari ja #13 Pasi Harmoinen saivat juosta suhteellisen rauhassa isojen kavereiden blokatessa heille tietä. Tissari juoksikin ottelussa monta todella pitkää siivua, mutta Harmoinen kävi kuitenkin nappaamassa pisteet itselleen näiden juoksujen jälkeen.

Bouncers pelaa seuraavan kerran lauantaina 28. heinäkuuta klo 13 kotiottelussa Jyväskylän Jaguaareja vastaan. Tässä ottelussa on panoksena kotietu välierään samaista Jaguaarilaumaa vastaan, joten ottelusta tulee varmasti kiihkeä. Otteluun on vapaa pääsy, joten kannattaa tulla ehdottomasti katsomaan paikanpäälle!


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän