Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Jaguaarit kaatuivat Mikkelin illassa!

14.08.2018

Portsarilauma varmisti paikkansa jo neljännessä finaaliottelussaan viimeiseen viiteen vuoteen. Tämä tapahtui kaatamalla Jyväskylän Jaguaarit lauantaina 11.8 Urpolan jalkapallonurmella. Ottelu alkoi totuttua myöhemmin, joten matsi päästiin pelaamaan valojen alla täpötäyden katsomon edessä! Jännitystä ottelussa riittikin aivan viimeiseen sekuntiin asti.

Ottelu alkoi Jyväskyläläisten potkulla. Ensimmäisellä drivellä Bouncers eteni pallon kanssa hyvin vakuuttavasti kohti Jaguaarien maalialuetta, mutta Jaguaarien puolustus pääsi lyömään #88 Iiro-Pekka Paakille tarkoitetun heiton maahan neljännellä yrityksellä 20 jaardin päässä maalista, joten hienosti alkanut hyökkäysvuoro päättyi liian aikaisin Mikkelin näkökulmasta. Onneksi mikkeliläispuolustus kesti kuin muuri, ja Jaguaarit eivät päässeet rankaisemaan tästä virheestä. Valitettavasti myös Bouncersin toinen hyökkäysvuoro päättyi pallonmenetykseen, kun Jaguaarit pääsivät repimään pallon pois keskushyökkääjä #18 Erkka Korhosen käsistä. Tästä virheestä seuranneella hyökkäysvuorolla Jaguaarit pääsivätkin rokottamaan mikkeliläisiä reilu 30 jaardisella heittomaalilla. Tätä seuranneen lisäpisteen onnistuttua, johti vierasjoukkue Jaguaarit toisen neljänneksen alussa 0-7.

Jaguaarien maalin jälkeen pallo siirtyi Bouncershyökkäykselle, ja he etenivätkin jälleen vahvasti kohti vastustajan maalialuetta. Jaguaarit saivat kuitenkin kasattua rivinsä 37 jaardia ennen maalia, joten Bouncersin päävalmentaja juoksutti kentälle potkumaalijoukkueen. Ja potkaisija/laitahyökkääjä #3 Aleksi Liikanen onnistuikin kenttäpotkumaalissa! Tilanne siis 3-7.
Tätä seurasi molemmilta joukkueilta tuloksettomia hyökkäysvuoroja. Suurimpana kohokohtana LB #10 Marko Turusen hyvin ajoitettu niitti jyväskyläläispelinrakentajaan, tämän taklauksen voimasta pallo lensi taaksepäin noin 15 jaardia, tehden seuraavat yritykset erittäin vaikeaksi. Myös tämän jälkeisen Jaguaarien lentopotkun jäädessä erittäin lyhyeksi, pääsi Bouncers yrittämään maalintekoa 35 jaardin päästä Jaguaarien maalia. Tätä mahdollisuutta hyökkäys ei jättänyt käyttämättä, pelinrakentaja #86 Henri Heiskasen löytäessä heitollaan laitahyökkääjä #3 Aleksi Liikasen maalialueen takakulmasta! Jaguaarien blokatessa lisäpistepotkun, oli johtoasema siirtynyt kotijoukkueelle lukemin 9-7. Näissä lukemissa siirryttiin puoliajan viettoon.

Toisen puoliajan aloitti Jaguaarien hyökkäys, mutta Bouncerspuolustus näytti parastaan, estäen kaikenlaiset pistesuoritukset. Tämän jälkeen Bouncershyökkäys väläytteli taitojaan, tällä kertaa keskushyökkääjä Korhosen juostessa maaliin 55 jaardin matkan! Tälläkertaa myös lisäpistepotku onnistui, joten tilanne 16-7.
Kolmannella neljänneksellä myös Jagsit esittivät juoksuosaamistaan, heidän maalijuoksulle tuli matkaa reilut 30 jaardia. Myös heidän lisäpistepotku onnistui, peli tässä vaiheessa kotijoukkueen hyväksi 16-14.
Kolmannen neljänneksen loppuun keskushyökkääjä Korhonen pääsi vielä juoksemaan 10 jaardisen maalin, mutta tämä vedettiin takaisin, sillä pelissä oli ollut kiinnipito hyökkäyksellä. Mutta tämä ei hyökkäystä haitannut, sillä maalien tekeminen onnistuu myös hieman kauempaakin! Heti ensimmäisellä rangaistusta seuranneella yrityksellä pelinrakentaja Heiskanen viskasi pallon laitahyökkääjä #88 Paakille maalialueelle, Paakin ottaessa pallon varmaotteisesti kiinni, pääsi hyökkäys juhlimaan! Maalia seurannut lisäpistepotku onnistui, eli numerot taululla 23-14.

Viimeisellä neljänneksellä kummankin puolustuksen dominoivat, ja kummankaan joukkueen hyökkäyksestä ei tullut mitään. Jaguaarien toiseksi viimeisellä drivellä kotijoukkueen sankariksi nousi rookie cornerback #36 Alain Calderin. Jaguaarien laitahyökkääjä nappasi pallon itselleen maalialueella, mutta todella vakuuttavaa kautta pelaava Calderin päätti repiä ennen maahan laskeutumista pallon itselleen syötönkatkon merkeissä, estäen jyväskyläläisiä tekemästä pisteitä. Kun tätä seurannut Bouncersin hyökkäys pääsi kentälle, oli ottelua jäljellä alle kaksi minuuttia. Mutta valitettavasti Jaguaarien puolustus onnistui ryöstämään pallon vielä itselleen. Tämän hyökkäysvuoron Jaguaarit hyödynsivätkin, sillä he pääsivät vielä pisteiden makuun heittomaalilla. Mutta kotijoukkueen onneksi myös samalla yrityksellä pelikellossa loppui aika, joten juhlinnat seuran historian kolmannesta rautamaljaottelusta pääsivät alkamaan!
Ottelun parhaina palkittiin Jyväskylältä nuori linjamies Niilo Ojansivu, sekä Mikkeliltä cornerback Alain Calderin.
Kiitokset Jyväskylällä tästä ottelusta ja kaudesta, oli hienoja vääntöjä!

Ahman-, leijonan-, sekä jaguaarintaljat löytyy, seuraavaksi karhun?

Lauantaina 18. elokuuta pelattavassa loppuottelussa, Rautamaljassa, vastaan asettuu muutamalta edelliseltä kaudelta tuttu ja rakas Pori Bears.
Kuluvalla kaudella Pori onkin ainoa joukkue jota Bouncers ei ole onnistunut kaatamaan. Kauden alussa Bears rökitti Portsarit murskaavin luvuin 47-8 (21-0). Heinäkuun alussa pelatussa toisessa ottelussa oli Bouncers jo valmiimpi, mutta vieläkin joukkueista heikompi luvuin 13-20 (13-13).
Bears ei hävinnyt runkosarjan aikana yhtään ottelua, ja tiukkojakin vääntöjä löytyi vaan pari, joista toinen oli juuri Bouncersia vastaan.
Tilastollisesti Porilaiset olivat hyökkäyksen puolella ylivoimaisia, sillä tehtyjä pisteitä kauden kahdekssassa ottelussa oli yhteensä 302 (keskiarvo huimat 37,7 pistettä ottelua kohden). Porin puolustus taas oli läpi kauden varmaakin varmempi muuri, sillä päästettyjä pisteitä kertyi vain 50 (6,25 per ottelu!)
Mikkelin vastaavat luvut runkosarjassa olivat hieman vaatimattomammat 177 tehtyä pistettä (22,1 per ottelu) ja päästettyjä pisteitä oli 128 (16 per ottelu).
Bouncersin kehityskäyrä on ollut kauden ajan todella hieno, joten maljasta tullaan varmasti käymään tiukka taisto Porissa. Molemmilla joukkueilla on myös varmasti mielessä hyvässä ja pahassa vuoden 2016 finaali, jossa asetelmat olivat hyvin samankaltaiset.
Huhujen mukaan Bears on vahvistunut juuri ennen pudotuspelien alkua etenkin linjamiehillä, joten on mahdoton tehtävä olla antamatta ennakkosuosikin viittaa heille. Mutta varmaa on, että ilman taistelua ei maljaa nosta kumpikaan, sillä Bouncers on pelannut ennenkin erittäin hyvin altavastaajan asemasta.
Kauden huipentuma siis ensi lauantaina klo 15! Go Bouncers!


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän