Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Lauantain välierästä ennakko

10.08.2018

Amerikkalaisen jalkapallon 2. divisioonan välierä pelataan Urpolan jenkkifutispyhätössä lauantaina klo 18 alkaen. Ottelussa kohtaavat runkosarjan kakkonen kotijoukkue Mikkeli Bouncers ja sarjataulukossa kolmantena oleva Jyväskylän Jaguaarit. Bouncers ja Jaguaarit kohtasivat runkosarjassa kaksi kertaa, ja näistä otteluista voitot menivät tasan 1-1. Mielenkiintoista on se, että kummassakin ottelussa voiton vei vieraspaidassa pelaava joukkue.
Bouncers voitti Jaguaarit Jyväskylässä 17.6 pelatussa ottelussa luvuin 7-26 (0-14), kun taas Jaguaarit voitti Bouncersin Mikkelissä kotijoukkueen runkosarjan viimeisessä ottelussa 0-17 (0-10). Yhteenlaskettuna pisteet siis 26-23 Mikkelille.
Näiden lukujen perusteella ei Bouncersia kuitenkaan voi selkeäksi ennakkosuosikiksi nimetä, sillä Jaguaarit ovat parantaneet peliään reilusti kauden edetessä, ja voivat halutessaan saada koviakin vahvistuksia Kuopiosta Steelersiltä farmisopimuksen avulla. Myös ottelun myöhäinen alkamisaika antaa Jyväskylälle apuja, vaikka pelireissu ei mikään pitkä ole. Jyväskylällä on myös varmasti tuoreessa muistissa heidän voitto ja mikkeliläishyökkäyksen totaalinen nollaaminen edellisessä kohtaamisessa.
Mikkeliläisjoukkue on kärsinyt läpi kauden loukkaantumisista sekä poissaoloista varsinkin hyökkäyksessä, joten nyt kun hyökkäyksen aloittavat pelaajat ovat lähestulkoon ne ketä ennen kauden alkua suunniteltiin, voi pelinrakentaja #86 Henri Heiskasen orkesteri näyttää kauden parhaita otteitaan. Hyökkäyksellä onkin nyt varmasti paljon halua näyttää tehojansa, jouduttuaan nollatuksi viime ottelussa kotiyleisön edessä.
Puolustuksen puolella paketti on pysynyt läpi kauden hyvänä, ja tämän ansiosta portsaripuolustus on ollutkin monelle joukkueelle läpi kauden liian kova pala. Hyvä uutinen on myös se, että pari edellistä ottelua poissa ollut DE #98 Olli-Pekka Varis on palannut pelaavaan kokoonpanoon.
Edellisellä kierroksella Mikkeliläiset viettivät väliviikkoa, kun taas sunnuntaina Jyväskylä isännöi sarjan ykkösjoukkuetta Pori Bearsia kärsien tappion heille lukemin 0-39 (0-21).
Jos lähdetään vertailemaan joukkueiden suoriutumista runkosarjasta pisteiden valossa, oli Mikkelin hyökkäys tehokkaampi 177 (22,1 per ottelu) tehdyllä pisteellä, verrattuna Jaguaarien 151 (18,8 per ottelu) tehtyyn. Puolustuksen puolella on ollut tasaisempaa, sillä Bouncersin D päästi runkosarjassa omiin vain 128 (16 per ottelu) pojoa, ja Jaguaarit viisi enemmän, eli 133 (16,62).

Kyseltiin myös päävalmentaja Ilkka Jämsän, sekä monta vuotta puolustuksen puolella pelanneen Toni Pylkkäsen näkemyksiä menneestä kaudesta sekä tästä ottelusta.
Tukimies #19 Toni Pylkkänen
Mihin asioihin puolustus on kiinnittänyt huomiota edellisen Jyväskyläottelun jälkeen harjoituksissa?
– Ollaan pyritty tietenkin pelaaman pois pelit jolla Jaguaarit eteni viimeeksi pelottavan varmasti. Lääke tähän on löytynyt ja pyrimme toteuttamaan muutokset tarkasti lauantain kohtaamisessa. Kolme ja ulos nii pysytään virkeenä pelin loppuun asti.
Puolustus on ollut tällä kaudella todella varmaotteinen, mitkä asiat ovat muuttuneet viime kauden heikomman suorittamisen jälkeen?
– Kantapään kautta on asioita jouduttu opettelemaan ja vahvemmiksi ollaan tultu. Kasvettu myös kauden aikana hyvin yhteen ja hyvä kommunikointi auttaa nopeisiin reagointeihin. Enkä nyt lähtis väittää puolustuksen osalta viime kauden suorittamista niin heikoks.
Päävalmentaja Ilkka Jämsä
Missä joukkue menee tässä vaiheessa kautta?
– Pelillisesti olemme tasaisesti kehittyneet ja olemme saaneet varmuutta tekemiseen. Pelinluku on nopeampaa ja varmempaa kuin kauden alussa. Runkosarjan aikana poissaolot vaikuttivat jonkin verran pelisuunnitelmiin ja suorittamiseen. Nyt pääsemme välierään miltei täydellä rosterilla ja kahden edellisen viikon aikana olemme päässeet vetämään erittäin laadukkaita harjoituksia.
Mitä asioita olet tuonut treeneissä esille edellisen ottelun jälkeen kehityskohtina?
– Puolustuksessa olemme tarkentaneet vastuita, mutta pääosin puolustus pelasi edellisessä ottelussa hienon pelin. Hyökkäyksen puolella oli jo etukäteen tiedossa, että jonkin verran eri taktiikalla pelaamme viimeisen runkosarjaottelun kuin tulevan välierän. Yksilötasolla jokainen pelaaja tietää, mitä vaaditaan tulevaan matsiin. Peli-ilo ja rohkeus tulee näkymään kaikilla osa-alueilla.
Ketkä pelaajat nostaisit seuraamisen arvoisiksi katsojille välierässä?
– Me pelaamme ja taistellaan joukkueena, eikä yksittäisten pelaajien onnistuneet suoritukset perustu pelkästään heidän hyvyyteen. Monesti jää nopeassa pelitilanteessa huomaamatta esimerkiksi kuinka puolustuksessa jonkun pelaajan nöyrä toiminta tekee tilaa toiselle onnistuneeseen isoon peliin. Ennemminkin osa-alueena mainitsisin erikoistilanne-pelaamisen, suotuisat kenttäasemat näiden ansiosta, niin hyökkäykselle kuin puolustuksellekin, ovat usein ratkaisevia tekijöitä tiukoissa otteluissa.

Tule porukalla katsomaan kumpi joukkueista etenee viikkoa myöhemmin Porissa pelattavaan Rautamaljaan! Bouncersille kyseinen finaali olisi kolmas viimeiseen neljään vuoteen, kun taas sarjatasoa ylempää tippuneet Jaguaarit pääsisivät näyttämään, että tippuminen ei ollut joukkueelle huono ratkaisu.
Mikkelin ja Jyväskylän välille on pikkuhiljaa muodostumassa tunteita nostattavien runkosarjaotteluiden sekä lyhyen välimatkan ansiosta pienimuotoinen rivalry, joten on hienoa, että juuri tämä pari kohtaa pudotuspeleissä.
Ottelu alkaa normaalia myöhemmin, eli kello 18:00. Myöhäisempi alkamisaika voi olla katsojille parempi, koska kuuma keskipäivän aurinko ei polta katsomoa.


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän