Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Hanna maailmalla osa 1.

14.12.2018

Bouncersin naisten joukkueen pelaaja Hanna Kuisma opiskelee Wolverhamptonissa ja pelaa amerikkalaista jalkapalloa Birmingham Lionsin riveissä. Pysy kuulolla – Hanna päivittää kuulumisiaan talven mittaan. Tässä osa 1.:

Hei!

Olen Hanna Kuisma, alun perin Orimattilasta kotoisin ja opintojen perässä Mikkeliin löytänyt tietojenkäsittelyn kolmannen vuoden opiskelija. Tällä hetkellä olen vaihdossa Iso-Britanniassa, Wolverhampton’issa, ja keskityn opinnoissani videotuotantoon. Jo ennen vaihtoon lähtöä otin yhteyttä Facebookin välityksellä lähimpään mahdolliseen jalkapallojoukkueeseen, Birmingham Lions’iin, ja he toivottivat minut saman tien lämpimästi tervetulleeksi.

Amerikkalaisen jalkapallon aloitin syksyllä 2016 eli henkilökohtainen kolmas kausi menossa tällä hetkellä. Mukaan lähdin, kun näin koululla Bouncersin mainosjulisteen syksyn alkeiskurssista ja paria viikkoa myöhemmin pyöräilin ensimmäisiin treeneihin. Muuttaessani Mikkeliin tarkoitukseni oli jatkaa pienen ikäni mittaista koripalloharrastusta mutta en pystynyt jatkamaan sitä haluamallani vaatimustasolla ja koin myös, että oli aika kokeilla jotakin uutta. Uusi kaupunki, uudet kujeet. Amerikkalaisen jalkapallon oli silti tarkoitus olla vain väliaikainen ratkaisu siihen asti, kun opinnoista valmistuttuani muuttaisin mahdollisesti toiseen kaupunkiin, josta löytyisi koripallojoukkue mutta tällä hetkellä tilanne näyttää pahasti siltä, että paluuta ei enää ole.

Täällä kausi alkoi lokakuun loppupuolella kolmen viikon aikana pidetyillä ’taster session’ -kokeilukerroilla. Kokeilukertoja oli yhteensä kolme, jonka jälkeen sai halutessaan liittyä joukkueeseen ja jatkaa kaudelle mukaan. Siitä eteenpäin onkin treenattu kahtena päivänä viikossa, maanantaisin kaksi ja lauantaisin kolme tuntia. Treenit pidetään Birminghamissa eli noin. 20 minuutin junamatkan päässä Wolverhamptonista. Paikallista kuplahallia ei ole vaan koko kausi treenataan ja pelit pelataan ulkona säässä kuin säässä. Suomalainen kylmyyden sietokyky jäi nopeasti kakkoseksi, kun osa paikallisista treenaa vuoden ympäri t-paidassa ja shortseissa, kun itse jo marraskuun puolivälissä vedin kahta pitkähihaista päällekkäin. Lumisade on päässyt kerran yllättämään kesken harjoitusten mutta muuten on tasaisen varmasti päästy treenaamaan vesisateessa. 

Paikallista sisäistä sarjaa kutsutaan ’Sapphire Series’ ja koko maassa pelataan ainoastaan 7 vs 7 -pelimuotoa. Toisin kuin aiempina vuosina Birmingham Lions on ilmoittautunut kahdella joukkueella. Näistä ensimmäinen joukkue pelaa 1. divaria ja kakkosjoukkue 2. divaria. Itse pääsin ykkösjoukkueen matkaan. Pelit järjestetään turnauksina eli kukin joukkue pelaa kaksi peliä päivän aikana. Ensimmäiset pelit ovat 15.12.2018 kummallakin joukkueella. Sisäinen sarja loppuu maaliskuussa, minkä jälkeen Lionsit siirtyvät pelaamaan 11 vs 11 – pelimuodossa ulkomaalaisia joukkueita vastaan. Tällä hetkellä on ainakin tiedossa pelimatka Ruotsiin Arlanda Jetsien huostaan maaliskuussa, huhtikuussa saksalaisia vastaan ottelu Ranskassa ja toisen saksalaisjoukkueen isännöinti täällä. Kausi päättyy toukokuussa, jolloin itsekin kuun lopussa palaan takaisin kotisuomeen ja sinivalkoinen vaihtuu toivottavasti takaisin keltamustaan.

Äärimmäisen kiitollinen olen kaikesta jefuperheeltäni tähän mennessä saamastani tuesta ja kannustuksesta, ilman teitä olisin tuskin tähän ollenkaan pystynyt.

Terveisin,

”Han”


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän