Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Bouncersista sarjanousija – miehet 1. divisioonaan

06.12.2018

Mikkeli Bouncersin miesten edustusjoukkue pelaa ensi kesänä amerikkalaisen jalkapallon ykkösdivisioonassa. Edustusjoukkue on pelannut useamman viime kauden miesten 2.divisioonaa, voittaen sen kerran ja sijoittumalla muillakin kerroilla heti voittajajoukkueen kantaan sarjataulukossa.

Ykkösdivisioonaan noususta on joukkueen sisäisesti ollut keskustelua muutamana viime kautena ja täten sarjanousu tuntuikin nyt enemmän kuin ajankohtaiselta. Äänestys sarjanoususta tehtiin pelaajien kesken, jonka tuloksen mukaisiin toimenpiteisiin niin joukkueen- kuin seuranjohtokin ilmoitti sitoutuvansa. Äänestyksen tulos oli huomattavan enemmistön saanut nousu 1.divisioonaan. 

Päätöksen takana varmuutta oli varmasti tuomassa myös se, että tulevassa 1.divisoonassa on tuttuja joukkueita, joita kaikkia vastaan olemme pelanneet eri sarjatasoilla. Täten Bouncers lähtee miesten 1.divisoonaan tavoitteellisesti haastamaan kaikkia joukkueita ja ansaitsemaan paikkansa tällä sarjatasolla jatkossakin. Ykkösdivisioonan ja kakkosdivisioonan suurimmaksi eroksi muodostuukin tuontipelaajat, joita 1.divisioonassa saa olla tuotuna myös Yhdysvalloista, joiden taitotasot ovat yleensä huomattavasti pidemmälle hiottuja.

Miesten edustusjoukkue lähteekin mukaan 1.divisioonaan täysin omalla rosterilla, johon on tarkoitus tuoda vähintään yksi yhdysvaltalainen pelaaja. Tämä on suuri harppaus mikkeliläisessä jenkkifutiksessa. Ensimmäistä kertaa koskaan tavoitteena on saada marssitettua kentälle vahvistuksena hankittu ulkomaalaispelaaja. Valmennusjohto onkin jo pitänyt tutkansa hyvässä vireessä ja tehnyt sopivia huomiota tuontipelaajia koskien. Nykyiset pelaajat valmistautuvat tulevaan, kovempaan kilpasarjaan uudella fokuksella ja suuremmalla kehittymisen tahdolla. Kuten alussa todettiin, on sarjanousu myös pelaajien kannalta oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Samalla tämä on suuri, ellei jopa suurin, kehitysaskel koko seuralle sen historian aikana. Pelkästään miesten 1.divisioonan ottelutapahtumakriteereiden kannalta, on seuralla suuri tahto saada samalla siirrettyä kaikki seuran joukkueiden ottelut Urpolan pyhätöstä lähemmäksi kaupungin keskustaa. Tämä mahdollistaisi kriteereiden täyttymisen ottelutapahtumien osalta, sekä soisi loistavat mahdollisuudet kokonaan uudenlaisien ottelutapahtumien järjestämisen. Tällä kaikella saataisiin lisää näkyvyyttä, tunnettuutta, harrastajia ja katsojia lajin pariin. 

Bouncersin junioritoimintaa tullaan lisäksi tehostamaan entisestään, jotta pystytään varmistamaan hyvä kehitys ja pelaajapolku tulevaisuuden urheilijoiksi kasvaville nuorille. Tällä hetkellä haussa on 10-15 vuotiaat tytöt ja pojat, mutta harrastajamäärien kasvaessa mahdollisuudet muodostaa omia, tai yhdistelmäjoukkueita eri ikäisistä nuorista tulee varmasti olemaan ajankohtainen. Haluamme olla mukana muiden joukkuelajien rinnalla tarjoamassa varsin varteenotettavaa harrastusta. Lajissa tarvitaan monenlaisia taitoja, vahvuutta, ketteryyttä, pituutta, jopa sen vähyyttä – jokaiselle löytyy oma pelipaikkansa. Pyrkimyksenä on myös pitää harrastus mahdollisimman edullisena.

Tänä vuonna on Bouncersin 10-vuotis juhlavuosi, mikä sekin osuu hienosti siihen että sekä naisten että miesten edustusjoukkueet pelaavat molemmat samalla sarjatasolla, 1.divisioonassa. Tulevan vuoden haasteet tullaankin selättämään vahvana seurayhteisönä ja joukkueiden saumattomalla yhteistyöllä. Juhlavuoden kunniaksi Bouncers pyrkiikin entisestään tehostamaan lajitietoisuutta ja keskustelua omassa kotikaupungissaan ja sen ympäristössä. Tarkoituksena on pystyä jalkauttamaan joukkueiden pelaajia ja seuran tekijöitä erilaisiin tapahtumiin ja tempauksiin, näkymään paremmin paikallisessa mediassa, somessa ja muissa viestintäkanavissa tehokkaammin kuin aiemmin. Bouncersille yhteisöllisyys onkin yksi seuran kulmakivistä, jonka pohjalta kaikkea kehitystyötä johdetaan.

 


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän