Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Bouncersin flagikausi päättyi yhtä ottelua liian aikaisin

22.03.2019

Bouncers otti osaa flagin Halli SM -sarjaan, joka pelattiin turnausmuotoisesti. Kauden tavoitteeksi joukkue oli yksimielisesti asettanut vähintään pronssimitalin. Runkosarjassa toiseksi sijoittunut Bouncers keräsi turnauksista 6 voittoa ja 2 häviötä. Molempiin tappioihin Bouncers taipui kohdatessaan Helsinki Wolverinesin. Runkosarjasta edettiin näin välieriin ja tavoite näyttikin olevan saavutettavissa vakuuttavan runkosarjan jälkeen. Joukkue lähti kauden viimeiseen turnaukseen hyvin valmistautuneena hakemaan paikkaa loppuottelussa välieräottelun voittamalla.

Välierässä Bouncers kohtasi neljäntenä olleen Kouvola Indiansin, kun kolmanneksi itsensä taistellut Roosters joutui perumaan osallistumisensa. Indians oli kuitenkin tällä kertaa lukenut läksynsä huolellisesti ja onnistui pysäyttämään Bouncersin hyökkäyksen etenemisen Chris Hallin toimiessa puolustuksen koordinaattorina. Välieräottelussa pelinrakentaja Jenni Kuitusen syötöstä maalit nimiinsä kirjasivat Miia Liukkonen sekä maaottelussakin Suomea edustanut Anni Suutari. Indians voitti ottelun pistein 26-12 edeten loppuotteluun ja näin ollen Bouncers joutui tyytymään SM-pronssiin. Vaikka pronssi olikin kauden alussa asetettu tavoite, oli välierätappio valtava pettymys koko joukkueelle. ”Nälkää jäi ensi kaudelle”, totesi pelaaja-valmentaja Miia Liukkonen ottelun jälkeen.

Bouncersin menestyksekästä flagikautta luotsaamassa olivat päävalmentaja Ilkka Jämsä, pelaaja-valmentaja Miia Liukkonen sekä puolustusta joulukuusta alkaen koordinoinut Jesse Matiskainen. Apuvalmentajana turnauksissa nähtiin lisäksi Olli Karhu ja Laura Pekkarinen. Bouncersin tehdyistä pisteistä turnauksissa vastasivat enimmäkseen Kemppi ja Suutari. Lähes jokainen hyökkäyksen pelaaja kuitenkin kuittasi nimiinsä pisteitä, joten hienoja onnistumisia nähtiin kauden aikana koko hyökkäykseltä. Rosterin laajuus tällä kaudella mahdollisti sen, että tietyt pelaajat pelasivat myöskin vain puolustusta.

Puolustuksen puolella liput tarttuivat vakuuttavalla tahdilla niin maajoukkueen kapteeni Anni Laitisen kuin blitzerinä pelanneen Tessa Kauppisen näppeihin. Syötönkatkoja napsivat ainakin Kemppi, Laitinen ja Suutari. ”Puolustuksen mukaan oli helppo hypätä kesken talven, kun jokaisella pelaajalla oli jo pelikirja ja omarooli hallussa. Eikä muutoksia tarvinnut juurikaan tehdä. Puolustus esiintyikin vahvasti aina kauden loppuun saakka. Jokainen pelaaja voi olla ylpeä omista pelisuorituksistaan”, kommentoi puolustusta koordinoinut Matiskainen. Kokonaisuutena siis puolustuksenkin kaudesta jäi vakuuttava tunne.

Tästä lähdetään jatkamaan syksyllä kohti seuraavaa Halli SM-sarjakautta. ”Kova joukkue ja hieno kausi, joka tosin päättyi ottelun verran liian aikaisin”, tiivistävät vielä Bouncersin kapteenit Kemppi ja Laitinen joukkueensa ajatukset kauden päätyttyä. Mennyt kausi oli siinä suhteessa poikkeuksellinen, että ensimmäistä kertaa joukkueen rosterissa oli myös vain pelkästään flagia pelaavia Ladyja. Tavoitteena Bouncersilla onkin saada laajennettua flagia omana lajinaan jenkkifutiksen rinnalla Mikkelissä.


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän