Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

LADYT PUOLUSTAVAT MESTARUUTTAAN FINAALIOTTELUSSA

31.08.2020

Kuvaaja Jukka Paroinen

Viime lauantaina naisten 1. divisioonan toisessa välieräotteluparissa Lady Bouncers sai kotikentällä, Urpolan tekonurmella, vastaansa Seinäjoki Crocodilesin.

Bouncersin kivenkova puolustus pääsikin heti tositoimiin aloittamalla puolustusvuoronsa aloituspotkun jälkeen vastustajan 35 jaardin linjalta. Crocodilesin ensimmäiset kaksi yritystä Ladypuolustus torppaakin mallikkaasti, mutta kolmannella #17 Milla Joensuun heitto tavoittaa #7 Kati Pulakan – ketju liikkuu ensimmäistä kertaa.

Seinäjoki etenee #12 Tiina Salon juoksun, #33 Mira Mäki-Haapojan ja #21 Oona Mäen koppaamien pallojen avulla aina Ladyjen 35 jaardille. Mutta tässä vaiheessa puolustus on saanut jo pelin juonesta kiinni pysäyttäen vahvasti Crocodilesin seuraavat neljä hyökkäysyritystä. Hyökkäyssuunta vaihtuu ja keltamusta hyökkäys käynnistyykin vakuuttavasti. Blokkien napsahdellessa kohdilleen #6 Emilia Kemppi kiittää puhkaisten koko kentän näyttävällä juoksullaan ja kantamalla pallon aina maaliin saakka. Lisäpistepeli juosten onnistuu ja Kemppi kirjauttaa myös sen nimiinsä. Tilanne kotijoukkueen hyväksi 8-0.

Kuvaaja: Tommi Kirvesniemi

Aloituspotkun jälkeen Crocodilesin hyökkäys näyttäisikin jatkavan totuttuun tapaan, kun tuttu parivaljakko Joensuu-Salo saa heittopelin onnistumaan. Paikalla kuitenkin on heti taklaamassa keltamustia, joten eteneminen jää tällä kertaa lyhyeksi. Seuraavan heittoyrityksen kohteen lukee Ladyista varmasti #19 Anni Laitinen ottaen ottelun ensimmäisen syötönkatkon. Ladyhyökkäys kentälle toistamiseen vain 30 jaardin matkan päässä maalista.

Hyökkäyksen kaksi ensimmäistä yritystä Crocodiles puolustaa vahvasti. Kolmannella Ladyjen #85 Jenni Kuitunen tavoittelee heitollaan #83 Marleena Himasta – vaan heitto päätyy epäonnisesti kentän pintaan. Hyökkäyksen linjan ahkeroinnin päätteeksi Kemppi koettaa juosta tarvittavat jaardit uusiin, mutta tälläkin kertaa on vihreäpaitainen puolustus hereillä. Keltamusta puolustus kentälle ja Crocodiles hyökkäysvuoroon.

Crocodilesin pelinrakentaja Joensuun heitot eivät löydä tällä kertaa kohteeseen puolustuksen pitäessä tiukasti omat pelaajansa kurissa. Kolmannen heittoyrityksen koppaa upeasti #97 Leena Suikkanen palauttaen pallon aivan maalin tuntumaan. Bouncersin hyökkäys kentälle ja matkaa maaliin vain noin 10 jaardia. Hyökkäys kiittää ja kuittaa kantamalla pallon maaliin saakka. Lisäpistepeli juosten epäonnistuu. Kemppi kirjauttaa nimiinsä 6 pistettä lisää ja tilanne on nyt 14-0.

Maalin jälkeistä aloituspotkua Crocodiles palauttaa hyvin Pulakan johdolla. Vihreäpaitaisten hyökkäys kentälle omalta 42 jaardin linjaltaan. Tällä kertaa Crocodilesin hyökkäyksen linja sekä #30 Johanna Päkkilä raivaavat tietä ja #40 Lillian Nuutinen kantaa palloa lähes uusiin. Seuraavan Nuutisen juoksun lukee kuitenkin puolustuksesta loistavasti #46 Niina Sutinen. Hän pysäyttää pallonkantajan varmasti taklaamalla 5 jaardia miinusta Crocodilesin etenemiseen. Kolmannella Joensuu tavoittaa heitollaan Pulakan, mutta etenemistä ei juurikaan tapahdu.

Kuvaaja: Tommi Kirvesniemi

Puolustus pakottaa näin hyökkäyksen punttaamaan. Puntti kuitenkin osuu Ladyjen kannalta epäonnisesti keltamustaan ja vihreäpaitaisista on Päkkilä peittämässä palloa ensimmäisenä. Näin ollen hyökkäyssuunta ei vaihdu ja Crocodiles pääsee pelottavan hyvistä kenttäasemista, noin 32 jaardin päässä maalista, jatkamaan hyökkäystä.

Ensimmäinen heittoyritys epäonnistuu, mutta toisella Mäki nappaa pallon tiukasta paikasta ja etenee liikuttaen ketjua. Seuraavaksi Salo kantaa palloa juosten, mutta vikkeläjalkainen #80 Milla Korhonen pakottaa hänet juoksemaan sivurajasta yli. Hetken jo näyttää siltä, että vihreä vyöry pääsee tasoittamaan peliä, kun Nuutinen kantaa jälleen uusiin. Keltamusta puolustus kuitenkin kestää seuraavatkin neljä downia, kun linjasta #54 Anni Tuure ja #52 Laura Pekkarinen pääsevät pysäyttämään tuota vyöryä miinusjaardien arvoisasti.

Ladyhyökkäys lähtee raivaamaan tietä aivan omalta maalialueelta. Blokkien osuessa kohdalleen kantaa Kemppi pallon vahvasti uusiin toisella yrityksellä. Seuraavaksi palloa kantaa #89 Hanna Kuisma, mutta parivaljakko Salo ja #88 Elisa Laine ovat pysäyttämässä hänen etenemisensä. Toisella yrityksellä aloitussyöttö epäonnistuu ja pelinrakentaja Kuitunen on pakotettu peittämään pallon. Näin ollen takapakkia hyökkäykselle.

Seuraavalla yrityksellä Kemppi kantaa palloa. Tällä kertaa kentälle lentää tuomarin keltainen liina – kasvosuojuksiin tarttuminen, josta 15 jaardia kotijoukkueen hyväksi sekä automaattisesti ensimmäinen yritys. Crocodiles pysäyttää vahvasti Ladyjen kaksi seuraavaa yritystä. Kolmannella yrityksellä, keltamustien 20 jaardin linjalla, Kuisma kaappaa pallon kainaloonsa ja rikkoo ensimmäisen taklauksen jo aloituslinjan takana. Sinnikkäiden blokkien, joita pelin puolella tarjoilemassa mm. Suikkanen ja #72 Tiina Kolkka, siivittämänä Kuisma löytää sivurajalta tilaa kantaen pallon upeasti aina maaliin saakka. Lisäpisteet maaliin kurkottaa juosten Kemppi – tilanne 22-0.

Kuvaaja: Tommi Kirvesniemi

Crocodilesin hyökkäys etenee potkun jälkeen vahvasti uusiin yrityksiin, ennen kaikkea Salon ja Pulakan koppien ansiosta. Keltamustalla puolustuksella näyttäisi käyneen hetkellinen nukahdus, kun #10 Nelly Karhu nappaa pallon Joensuulta kainaloonsa paahtaen suoraviivaisesti keskeltä kenttää pitkän, liki 20 jaardisen, siivun. Vihreäpaidat ovat tässä vaiheessa vain 30 jaardin päässä maalista.

Yhteisen sävelen löytäneet Joensuu – Pulakka tuovat pallon 20 jaardin päähän maalista onnistuneilla heittopeleillä. Seuraavan yrityksen miinuksille vievät tällä kertaa keltamustista Laitinen ja #55 Minttu Kosonen. Puolustuksen onnistumisen viimeistelee Suikkanen ottamalla toisen syötönkatkonsa aivan ensimmäisen puoliajan päätteeksi. Hyökkäys kiittää jälleen; pelikellossa ollessa 2,5 minuuttia aikaa, Kemppi kirjauttaa nimiinsä vielä – lähes kentän päästä päähän juosten – tehdyn maalin. Lisäpisteyritys epäonnistuu, joten puoliajalle siirrytään lukemissa 28-0.

Ottelun toinen puolikas onkin, puolin ja toisin, tasaista vääntöä eikä pisteitä enää niin nähdä. Kolmannella neljänneksellä Pulakka kirjauttaa nimiinsä yhden syötönkatkon. Aivan neljännen neljänneksen alussa, keltamustan hyökkäyksen päädyttyä noin 10 jaardin päähän maalista, nappaa loistavasti läpi ottelun pelannut Suikkanen kolmannen syötönkatkonsa. Tätä syötönkatkoa puolustus pääsee juhlimaan maalialueella, sillä Suikkanen avaa sekä oman että keltamustan puolustuksen pistetilin. Hyökkäys viimeistelee lisäpisteellä, jonka maaliin kantaa Kemppi. Lukemat 36-0, mikä jää myös ottelun lopputulokseksi.

Kuvaaja: Tommi Kirvesniemi

Osuuskauppa Suur-Savo sponsoroi arvokkaimpien pelaajien palkinnot. Kotijoukkueen pelaaja sai ravintolalahjakortin ja vierasjoukkueen pelaaja hotellilahjakortin. Joukkueiden MVP-palkinnot menivät seuraaville pelaajille:
Bouncers #97 Leena Suikkanen
Crocodiles #7 Kati Pulakka
__________

Bouncers pisteiden tekijät:

#6 Emilia Kemppi 24p (3 TD + 3 XP)
#89 Hanna Kuisma 6p (1 TD)
#97 Leena Suikkanen 6p (1 TD)

Joukkueiden Top 3 taklaajat:

Bouncers:

#46 Niina Sutinen
#19 Anni Laitinen
#97 Leena Suikkanen

Crocodiles:

#12 Tiina Salo
#7 Kati Pulakka
#21 Oona Mäki

__________

Seuraavan kerran Bouncersin Ladyt pelaavat kotikentällä Urpolassa naisten 1. divisioonan finaaliottelussa. Vastaan saapuu oman kotivälieränsä voittanut Kotka Eagles Ladies. Finaali potkaistaan käyntiin sunnuntaina 6.9. klo 14. Otteluun on vapaa pääsy. Tervetuloa!


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän