Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Lady Bouncers pysyi kotikentällään lyömättömänä

02.08.2021

Naisten Vaahteraliigan toisen kierroksen avausottelu nähtiin Mikkelissä kotijoukkueen Lady Bouncersin ja Raision West Coast Phoenixin väännettyä lauantaina sarjapisteistä. WCP tuli todella hyvällä taisteluilmeellä vieraisille ja piti pelin pitkään tiukkana, vaikka lopulta pistepotti jäi savolaisten haltuun lukemin 42-22 (22-8).

Raisiolaisten avauspotku leijjaa syvälle Bouncersin päätyyn, Noora Koponen #92 taistelee jaardit omalle 35:lle. Kotijoukkue lähtee hyökkäysvuorollaan liikkeelle tutusti ja turvallisesti, Emilia Kempin juoksuilla, joista jälkimmäinen liikuttaa ketjujengiä jo puoleen kenttään. Väliin epäonnistunut heittoyritys, jonka jälkeen palataan Kempin pariin – pari onnistunutta juoksudriveä ja palloa asetellaankin Raision 35 jaardin viivalle. Pitkä hyökkäysrupeama ei kuitenkaan tuota lopulta tulosta, vaan vierailijoiden puolustus saa Bouncersin neljännen yrityksen torpattua omalla 25 jaardin linjalla.

Raision hyökkäys aloittaa Emmi Karrun #16 juoksulla, jolla muutama jaardi etenemistä. Toisella yrittämällä snäpi jää kovin matalaksi, jonka seurauksena Ronja Sulinin #1 pallon toimittamiseen keskushyökkääjälle tulee kiireen tuntua ja lopputuloksena peliväline karkaa kauas taaksepäin. Ensimmäisenä palloa ehtii peittämään kuitenkin WCP ja hyökkäysvuoro jatkuu vierailijoiden 20 jaardin kohdalta. Tiukassa tilanteessa kolmas ja lähes 20 jaardia mentävää Sulin #1 löytää heitollaan laitahyökkääjä Noora Railonmaan #80 ja uudet yritykset isketään tauluun. Karru #16 taistelee muutaman jaardin vasemmalta laidalta, toisella yrittämällä oikeasta laidasta löytyy tilaa kiidellä tarvittavat jaardit. Raisiolaisten hyökkäysjuna etenee määrätietoisesti Karrun #16 hienoilla juoksusuorituksilla sekä Noora Railonmaan #80 hienolla kopilla aina kotijoukkueen redzonelle saakka. WCP:n ilmaralli ei meinaa löytää oikeisiin osoitteisiin, kunnes Bouncersin kiinnipitorangaistuksen seurauksena vierailijat ovatkin edenneet jo 5 jaardin päähän maalilinjasta. Hyökkäys ei enää tuosta paikasta erehdy, pallon kantaa ensiyrittämällä maaliin Emmi Karru #16. Lisäpiste pelataan ja Minttu-Miina Harjula #8 runnoo puolustuksen läpi pallon maalialueelle, tilanteeksi 0-8.

WCP:n potku jää ensimmäistä lyhyemmäksi, Miina Laukkanen #20 kiittää, kirmaa parinkymmenen jaardin palautuksen ja päästää Bouncers -hyökkäyksen matkaan raisiolaisten 40 jaardilta. Kempin #6 juoksulla viisijaardinen, kolmejaardinen ja kaksijaardinen = tikkarit pysyy liikkeessä. Seuraava pelikutsu hämäyksineen vapauttaa Noora Koposen #92 pitkänmatkanjuoksuun, joka päättyy vasta vastustajan 10 jaardin viivalla. Toisella yrittämällä Bouncersin pistetilastoa johtava Emilia Kemppi #6 pääsee kirjauttamaan lisää hyvää tililleen – touchdown erinomaisten hyökkäyslinjan ja Satu Tykkyläisen #48 blokkien saattelemana. Lisäpisteyrityksessä hämäys tehdään jälleen taiten ja pelinrakentaja Jenni Kuitunen #85 saa rauhassa lingota pallon kentän perukoille ehtineelle Noora Koposelle #92. Taululle tasoitus 8-8.

Aivan toisen neljänneksen alkuun raisiolaisten hyökkäys näyttää, että puolustuksen tulee olla koko ajan hereillä. Pelinrakentaja Sulin #1 löytää upealla heitollaan vapaan tilan hakeneen Noora Railonmaan #80, joka onnistuneen kiinnioton jälkeen pinkoo vähintään puolen kentän mitan, Bouncers puolustus saa estettyä nipinnapin maalin syntymisen. Vaikka raisiolaisten hyökkäys saa neljä yritystä muutaman jaardin etäisyydeltä maaliviivasta, Bouncers puolustus näyttää vahvuutensa.

Kotijoukkueen seuraava hyökkäysvuoro on näytös pelaajien kylmähermoisuudesta, liikkeelle lähdetään aivan oman maalin tuntumasta ja silti eteneminen on tasaisen varmaa. Hetken jo näyttää, että oranssipaitojen puolustus vie pidemmän korren, mutta tällä kertaa viimeistelemään pääsee Satu Tykkyläinen #48, joka raivaa näyttävästi itse puolustajat tieltä mennessään. Lisäpisteessä pallo pomppii Koposen #92 käsistä, tilanteeksi 14-8.

Raisiolaisten hyökkäysvuoron voi tiivistää asetelmaan Karru #16 vastaan puolustus. Keltamustien joukko vie tuossa taistossa pidemmän korren ja näin vierailijat on lopulta pakotettuja luopumaan pallosta.

Bouncersin hyökkäys pääsee liikkeelle oman 30 jaardin tuntumasta. Jaardeja napsuu juosten ja vähitellen pallo liikkuu puoleen kenttään. Tilanteessa 1. & 10 mentävää, pelinrakentaja Carola Lindholm #7 saa rauhassa mallailla pelivälineen Noora Koposen #92 käsiä kohti. Koponen pääsee rullailemaan koskematta maalialueelle. Lisäpiste Emilia Kempin #6 nimiin, tilanteeksi 22-8, joissa lukemissa siirrytään WCP:n hyvästä kirivaihteesta huolimatta myös tauolle.

Vierailijoiden ensimmäisen hyökkäysvuoron anti jää laihaksi ja neljännellä yrityksellä pallosta luovutaan potkaisten. Kotijoukkueen hyökkäysvuoro päättyy jo parin yrityksen jälkeen fumbleen ja jälleen roolit vaihtuvat. Myös WCP:n hyökkäys yskähtelee startissaan, mutta tiukassa 4. & 10 mentävää Sulin #1 rautaisten hermojensa kanssa heittää tarkasti laitaan Tiia Jansenille #86, joka ei erehdy kiinniotossa. WCP niittää jaardeja juosten sekä keltaisen lipun turvin. Kirivaihde tuottaa lopulta halutun tuloksen, Jansen #86 poimii Sulinin #1 syötön endzonella. Lisäpisteyritys epäonnistuu, tilanteena 22-14.

Bouncersin vaihtuessa hyökkäävään rooliin, palloa liikutellaan niin Kempin, kuin tuomareidenkin toimesta. Kun starttaamaan päästään raisiolaisten 10 jaardin tuntumasta, ei hyökkäys enää jätä tilaisuuttaan käyttämättä. Touchdown – Emilia Kemppi #6. Lisäpisteet jäävät jakamatta, 28-14.

Maalin jälkeinen West Coast Phoenixin hyökkäys jää telineisiin – tuloksena neljä ja ulos. Myös mikkeliläisten hyökkäys näyttää jäävän torsoksi, mutta neljännellä yrityksellä Kemppi näyttää jälleen kerran juoksuvoimaansa ja pusertaa itsensä puolustajien taklausyrityksistä huolimatta aika maaliin saakka. Lisäpisteyritys kilpistyy näyttävään WCP:n Minttu-Miina Harjulan #8 tekemään QB säkkiin. Taululle 34-14.

Vierasjoukkue ei Bouncersin irtiotosta jäädy, vaan kahdella hyökkäysdownilla juhlii jo maalialueella touchdownia. TD Noora Railonmaan #80 tilastoihin, lisäpiste puolestaan Jansenin #86 sarakkeeseen. WCP kirii lukemiin 34-22.

Bouncers pyrkii kuluttamaan kellosta aikaa pois vahvalla juoksupainotuksella. Jaardeja kertyy tasaisesti, mutta raisiolaisten puolustus pitää pyrkimykset maalialueen lähituntumaan aisoissa. Lopulta tilanteessa 4. & 15 mentävää puolustus pitää ja jälleen vaihdetaan suuntaa. WCP lähtee ahnaaseen loppukiriin, mutta heitot eivät löydä perille saakka ja puntti nousee ilmoille. Kotijoukkue luottaa juoksupeliinsä, eikä suotta – seitsemisen downia ja Kemppi #6 pääsee tuulettamaan onnistuneen pistesuorituksen merkiksi. Lisäpisteen juoksee Noora Koponen #92. Loppulukemiksi 42-22.

Bouncersista parhaan palkinnon itselleen pokkasi Anni Pajunen #14 ja West Coast Phoenixin pelaajista puolestaan näyttäviä taklauksia jaellut Minttu-Miina Harjula #8.

Artikkelin kuvat : Oskari Mäkisarka


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän