Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Tinamaljan ennakkotunnelmat savosta‏

19.08.2014

Lauantaina 23.8 portsarit suunnistavat Suomen jenkkifutis-pyhättöön, Helsingin Velodromille. Kyseessä on kautta aikain ensimmäinen Tinamalja, eli nykyisen 11vs 11 3-div loppuottelu. Vastaan asettuu kotijoukkueena ennakkosuosikin viittaa pitävä, yksi Suomen kaikkien aikojen joukkueista East City Giants. Allekirjoittanut ja varmasti kaikki pidempään kotimaista kainalopalloa seuranneet muistavat -80 & -90 lukujen menestysjoukkueen ja kotimaan kirkkaimmat tähdet nostamassa Vaahteramaljaa vuosi toisensa jälkeen. Onkin siis varmaa että voittamisen kulttuuri ja isojen pelien kokemus puoltaa kotijoukkuetta.
ECG oli runkosarjassaa ainoa joukkue, joka pystyi portsarit voittamaan. Joukkueet päätyivät tasapisteisiin, mutta keskinäisen kamppailun perusteella ”jättiläiset” saavat nauttia kotiedusta ja ylimäärisestä viikon huilista joita ei pidä ali-arvioda, mutta eivät myöskään tee lopputuloksesta itsestäänselvyyttä. Runkosarjan kohtaaminen päättyi portsareiden kirvelevään maalin tappioon 32-25. Tosin ECG piti heittosirkuksensa vielä takataskussa kontrolloiden aikaa ja pitäen Henri Heiskasen johtaman sarjan ylivoimaisesti tehokkaimman hyökkäyskoneiston kentänlaidalla. Kyseisen pelin raportissa lupasimme tsempata kaikkemme, että saisimme revanssin, nyt moinen on tarjolla. Tilastojen valossa Bouncersin hyökkäys teki eniten pisteitä ja puolustus laski vähiten pinnoja, mutta säännöt olivat jo ennen kauden alkua kaikilla tiedossa – keskinäinen ottelu tulee ensimmäisenä sijoituksia laskettaessa.
Fakta on kuitenkin se, ettei millään mitä kaudella aikaisemmin on tapahtunut ole merkitystä lauantaina. Vastakkain ovat joukkueet mitkä ansaitsivat teoillaan mahdollisuuden nostaa Tinamaljaa viimeisen pillin-vihellyksen jälkeen. Oletettavissa on kova taisto, rytinää ja pauketta, suurista tunteista puhumattakaan – joka yrityksessä annetaan kaikki mitä löytyy ja vähän päälle joukkueelle ja portsarit myös KT:lle. Vaikka yleinen mielipide liekin ”jättien” kruunaavan kautensa – tulee savosta reilu parikymmentä portsarilauman jäsentä + pieni ydinryhmä faneja jotka viis välittävät mitä muut ovat mieltä. yy-kaa-koo Bouncers !!!

Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän