Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Bouncers voitokas kotiavauksessa

16.06.2013

 Bouncersin kauden toinen runkosarjaottelu ja samalla kotiavaus tarjosi äärimmäisen jännittävän ja viihdyttävän jenkkifutis spektaakkelin kotiyleisölle. Vastaan asettununeen  East City Giantsin kokenut valmennus bongattiin edellisen pelin katsomosta. Toki myös “portsareiden” valmennus  kävi videoimassa “jättien” avauksen. Eli scouttaukset vastustajan vahvuuksista ja heikkouksista oli molemmilla tiedossa.

Ensimmäinen puoliaika meni pitkälti kotijoukkueen pelisuunnitelman mukaisesti. Kapteeni Arto Tirkkosen johtama puolustus piti ECG:n pelätyn hyökkäyksen sivuroolissa, kapteeni Petri Toivasen vyöryttäessä kotijoukkueen hyökkäystä kahden TD:n arvoisesti. ECG:n heittosirkus pysyi pois kentältä, Bouncersin pitäessä palloa pitkillä hyökkäysvuoroilla. Lisäpisteyritysten kariutuessa taukotulos 12-0.

Kolmannella neljänneksen alkuun Bouncers puolustus pakotti vastustajan luopumaan pallosta, ja hyökkäys vei pallon jälleen vastustajan maalialueelle 18-0. Kolmannen Bouncersin lisäpisteyrityksen tuhottuaan ECG sai hyökkäyksensä toimimaan. Pitkän heittokuvion päätteeksi kotijoukkueen puolustus löysi itsensä selkä seinää vasten, aivan oman maalialueen lähistöltä. Hieno pelikutsu vieraiden hyökkäyksen koordinaattori Stefan “Eti” Karkulahdelta, ja kavennus oli tosiasia. Lisäpisteyrityksen Tirkkosen joukot saivat torjuttua, tilanne siis 18-6. Tätä seuranneessa aloituspotkussa, kotijoukkueen palautukselle tapahtui pieni virhe. Pallon jo koskettua omaan pelaajaan, soikio pomppi omalle maalialueelle jossa pallon haltuunottanut pelaaja kävi polvelle. Seurauksena oma maali, tarkoittaen kaksi pistettä vierasjoukkueelle ja kotijoukkueen avauspotku. Tilanne 18-8. Oman maalin jälkeinen avaus tuotti vierailijoille äärimmäisen hyvän kenttäaseman, josta muutamalla pelillä pallo hoidettiin Bouncersin maalialueelle. Päälle onnistuneesti pelattu lisäpisteyritys ja peli oli 18-16.

Huolimatta äärimmäisen mustasta viisiminuuttisesta kotijoukkue kokosi itsensä, ja näytti todelliset kasvonsa. Neljännen neljänneksen alkuun, puolustus pysäytti ECGn etenemisen ja hyökkäyksen päästyä kentälle pallo vietiin väkisin vieraiden maalialueelle. Lisäpisteyrityksen epäonnistuessa jälleen tilanteeksi 24-16. Täydellisen avauspotkun jälkeen ECG aloitti omalta 20yrd linjalta, edeten noin puoleenväliin kenttää. Taas kerran puolustus pysäytti vieraiden etenemisen ja hyökkäys eteni tasaisesti käyttäen kellon loppuun. Pelinrakentaja Petri Toivanen sai kunnian lopettaa ottelun ”victory formationiin” eli mennä polvelle ensimmäisellä yrityksellä vastustajan noin 15yrd linjalla.

Kotijoukkueen parhaina palkittiin puolustuksen osalta DB Toni Pylkkänen, joka napsi useita taklauksia ja tuhosi monta kiinniottoa ECG:ltä. Hyökkäyksen osalta RB Ilkka Jämsä 137yrd / 6,7yrd avg / 3TD. Neljännen TDn nappasi WR Henri Heiskanen QB Petri Toivasen heitosta.

Bouncers on aloittanut pirteästi kautensa. Seuraava ottelu pelataan 29.6 Urpolan tekonurmella, jolloin vastaan asettuu lohkon suurimpiin suosikkeihin lukeutuva Hanko Sun City. Tervetuloa kannustamaan kotijoukkuetta sankoin joukoin.


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän