Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Lady Bouncers taisteli I-divisioonan voittoon!

29.08.2016

Bouncersille työvoitto finaalissa

Lady Bouncersin kausi huipentui 27.8 I-divisioonan voittoon Hyvinkäällä käydyssä tiukassa ottelussa Falconsia vastaan. Loppulukemat (0-8) kertonevat kuinka tasaväkinen ja kova ottelusta lopulta muodostui.

Ennakkoon tiesimme, ettei Falconsia vastaan saada mitään ilmaiseksi. Hyökkäyksemme pystyi punnertamaan huonoistakin kenttäasemista usein lähelle maalia. Otimme kuitenkin kiinnipidoista lippuja hetkillä, joissa olisi pitänyt pystyä lisäämään pisteitä tauluun, mutta emme silti sortuneet yhteenkään pallonmenetykseen. Bouncersin puolustus piti kurinalaisesti Falconsin juoksuhyökkäyksen kurissa ja antoi rähmäyksien peitoilla takaisin hyviä kenttäasemia meidän hyökkäykselle. Yleisön joukosta kuultu viiltävä puolustusanalyysi ”jos pitää nollat niin yleensä voittaa” piti paikkansa, kertaa pelaaja-valmentaja Liukkonen pelin tapahtumia.

Lady Bouncersin valmistautuminen alkoi heti välieräviikonlopun jälkeen videoscouttien parissa ja treeniä kevennettiin väliviikolla, jotta pienet loukkaantumiset saatiin huollettua. Ennen finaalia Falcons oli vielä voittamaton, joten Bouncers ei jättänyt mitään arvailujen varaan ja valmistuminen tehtiin erityisellä huolella.

Peliviikon harjoituksiin saatiinkin sisällytettyä niin kentällä kuin luokkahuoneessa Falconsin vahvan juoksuhyökkäyksen eliminointistrategia. Hyökkäys ajoi sisään loppukaudesta mukaan otetun muodostelman ajoituksia Falconsin mahdollisia puolustusmuodostelmia vastaan. Erikoisjoukkueiden yhteenpelaamista saatiin myös vietyä yhä varmempaan suuntaan, muistelee Liukkonen valmistautumista. Lauantaina bussiin astelikin itsevarmuutta uhkuva joukkue. Jokainen pelaaja tiesi, että oli aika laittaa kaikki peliin.

 

Otteluraportti

Mikkeli sai kolikonheitossa haluamansa ja lähti hyökkäämään omalta 20 jaardilta. Ensimmäinen downi ei huonommin olisi voinut mennä, sillä Falcons pääsi heittopelissä säkittämään pelinrakentaja Liukkosen. Juoksupelitkin takkuili ensimmäisellä hyökkäysvuorolla ja lopulta päädyttiin punttaamaan. Puntin palautti vaarallisen pitkällä juoksulla Falconsin vahvajalkainen Sini Lilja aina Bouncersin 30 jaardin tuntumaan. Puolustuksen pelitaktiikka kuitenkin toimi jokaisen pelaajan pitäessä kurinalaisesti oman vastuunsa ja etenkin ennalta vaarallisiksi tiedetyt juoksupelit saatiin pidettyä aisoissa ja Bouncersin hyökkäys pääsi jälleen puikkoihin omalta 25 jaardin linjalta.

Hyökkäys kuittasi ja kiitti sekä punnersi niin keskushyökkääjä Maiju Gustafssonin linjanläpipeleillä kuin laitahyökkääjä Heta Timperin kiertopeleillä puolen kentän tuntumaan. 4 yritys ja 5 jaardia mentävää -tilanteessa Bouncersin hyökkäys otti suunnanmuutos -kikkapelin käyttöön ja Heta Timperi kuljetti pallon maaliin. Lisäpisteen Bouncers juoksi, mutta vastustajan ottaessa virheestä lipun yritys uusittiin ja pelinrakentaja Liukkonen heitti pallon linjassa tight endinä pelaavalle Laura Pekkariselle, joka kuittasi lisäpisteet nimiinsä. Näin ollen Bouncers siirtyi ottelussa 0-8 johtoon.

Falcons palautti potkua Bouncersin 45 jaardin tuntumaan, mutta puolustus antoi kovan paineen ajaen vastustajan hyökkäyksen miinusjaardeille tilanteeseen 3 yritys ja 15 mentävää, josta he lähtivät heittämään. Pallon kuitenkin nappasi puolustusta kentällä johtava tukimies Susanna Latvala ja näin ollen 2. neljänneksen käynnistyessä Bouncersin hyökkäys lähti liikkeelle omalta 45 jaardin linjalta.

Hyökkäyksen heitot eivät löytäneet kohdettaan ja Falconsin miespuolustus hoiti merkatut pelaajat tarkoin. Varsinkin Bouncersin kokenein laitahyökkääjä Marleena Himanen oli tarkoin vartioitu pelaaja. Hyökkäys kuitenkin punnersi linjanläpi ja kiertäen 30 jaardin päähän vastustajan maalista, mutta meno tyssäsi lopulta 4 ja 11 -tilanteessa, jolloin uusia yrityksiä ei saatu hankittua.

Bouncersin puolustus pääsi hyvistä asemista ahdistamaan Falconsin hyökkäystä miinusjaardeille noin 20 jaardin päähän heidän omasta maalistaan. Tilanteessa 3 ja 20 mentävää Falconsin hyökkäys heittää, mutta Bouncersin takakenttä blokkasi heiton tukimies Latvalan ja laitapuolustaja Ella Lötjösen toimesta. Huhujen mukaan sivuralla on tilanteen jälkeen käyty kuuma keskustelu, kumpi tilanteessa olisi saattanut ottaa jopa syötönkatkon.

Falcons päätyi näin ollen punttamaan, josta puolustuksen tukimies Jenni Kuitunen palauttaa palloa Falconsin 35 jaardille ja josta Bouncersin hyökkäys pääsi vielä lopulta etenemään 10 jaardia maalista, mutta lippu liehuu virheen merkiksi eikä hyökkäys saa enää punnerrettua uusiin yrityksiin. Bouncersin puolustus pääsi näin ollen hyvistä kenttäasemista puolustamaan eikä anna jaardeja juoksu- kuin heittoyrityksistäkään ja näin ollen Falcons päätyy punttiin. Puoliaikaa ennen niin Falconsin kuin Bouncersinkin puolustukset pitävät hyökkäykset kurissa molempien hyökkäysvuorojen päätyessä vielä puntteihin.

Puoliajan jälkeen Falconsin hyökkäys sai pienen piristysruiskeen heidän palauttaessa potkun ensin oman 30 jaardin linjalle, jonka jälkeen vielä pitkällä kiertopelillä keskushyökkääjä Sini Liljan toimesta aina Bouncersin 35 jaardille. Tästä Falconsin hyökkäys eteni juoksupelein parhaimmillaan 5 jaardin päähän maalista. Bouncersin puolustus kuitenkin piti pintansa ja tilanteessa 2 yritys ja 5 jaardia maaliin Falcons rähmäsi pallon, mutta sai sen kuitenkin peitettyä. Tämän jälkeen vastustajan hyökkäys yritti kikkapelillä heittäen tehdä maalia, mutta pallo lipui laitahyökkääjän käsistä sekä hyökkäys otti samalla väärän aloituksen. Falconsin 4 yritys ja 20 jaardia maaliin -tilanteessa samaisesta kikkapelistä pallon nappaa jälleen Bouncersin tukimies Latvala ja Bouncersin hyökkäys pääsee jälleen puikkoihin omalta 20 jaardin linjalta.

Koko kauden ahkerasti niin keskushyökkääjänä kuin sisempänä laitahyökkääjänä töitä tehnyt Maiju Gustafsson juoksi kauden pisimmät jaardinsa juuri oikealla hetkellä ja livisti linjan läpi aina 22 jaardin päähän vastustajan maalista. Falconsin puolustus kuitenkin sisuuntuu tästä, eikä antanut enää lähestyä omaa maaliaan. Bouncersin puolustus pääsi jälleen hommiin ja sai pidettyä Falconsin juoksuhyökkäystä aisoissa. Falcons rähmäsi pallon jo onnistuneessa heittopelissä ja pallon ehtii peittämään Bouncersin kulmapuolustaja Noora Romppainen. Bouncers pääsee jälleen hyökkäämään puolen kentän tuntumasta, mutta edelleenkään kotijoukkueen puolustus ei anna enää uusia yrityksiä.

Lopussa jännitys vain tiivistyi viimeisen neljänneksen käynnistyessä kun Falcons lähti omalta 42 jaardilta hyökkäämään ja toi keskushyökkääjä Sini Liljan toimesta pallon 22 jaardin päähän Bouncersin maalista. Toisella yrityksellä Falconsin pelinrakentaja kuitenkin fumblasi pallon ja palloa oli jälleen peittämässä ketterästi nopea kulmapuolustaja Romppainen. Bouncers lähti hyökkäämään omalta 25 jaardin linjaltaan, mutta päätyi lopulta punttaamaan. Koko pelin ahkerasti palloa kuljettanut Sini Lilja palautti pallon 40 jaardin päähän Bouncersin puolustamasta maalista. Raudanluja puolustus kuitenkin piti ja Bouncers hyökkäys pääsi vielä yrittämään maalia ja nostikin kiertopelien siivittämänä hyökkäyksen vastustajan kenttäpuoliskolle, sisimmän laitahyökkääjä Marleena Himasen kuljettaessa pallon parhaimmillaan 8 jaardin päähän vastustajan maalista. Kiinnipitovirheen takia jaardit kuitenkin vähenivät eikä hyökkäys saanut lopulta uusia yrityksiä aikaiseksi.

Alle kaksi minuuttia kellossa Falcons lähti viimeiseen hyökkäysvuoroon ja eteni juosten 22 jaardin päähän Bouncersin maalista. Kotijoukkue yritti vielä heittäen pitää ajan kurissa ja päästä Bouncersin puolustamaan maaliin, mutta kotiläksyt opiskellut puolustus piti kotijoukkueen loppuun asti ruodussa ja näin ollen divarin voittomalja matkasi Mikkeliin.
Lady Bouncers siirtyy nyt ansaitulle lomalle ja joukkueen tarina jatkuu lokakuussa alkavalla kaikille avoimella peruskurssilla. Peruskurssin ajankohdista tiedotetaan lähiviikkoina.

Kiitos kannustuksesta kaudella 2016!

 

 


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän