Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Fiiliksiä ensimmäisestä kaudesta!

20.09.2016

Esittelyssä kaudella 2016 aloittaneet pelaajat

Lokakuun alussa käynnistyy Bouncersin jokavuotinen amerikkalaisen jalkapallon peruskurssi, josta moni pelaaja on saanut ensikosketuksensa lajiin. Peruskurssille osallistumisen kynnys on matala eikä mitään perustietoja tai -taitoja lajista tarvita. Silti moni jännittää osallistumista jopa niinkin paljon, että jättää lopulta tulematta. Kunto, koko, ikä (naisten ja miesten joukkueissa yli 16) eivät ole esteitä tulla kokeilemaan ja kun kynnys tulla ensimmäisiin treeneihin on ylitetty, saattaa itsensä löytää pelaamasta kelta-mustissa peliasuissa. Kaudella 2016 naisten 1. divisioonan mestaruuden voittaneessa joukkueessa pelasi kuusi uutta pelaajaa.

660A3692

-Suvi Huuskonen-

Yksi kauden 2016 tulokaspelaajista on kulmapuolustaja Suvi Huuskonen, joka puolustuksen puolella näytti varsin hyviä otteita pelastaen monta täpärää tilannetta taklauksillaan ja pallon alaslyönneillä. Suvin periksiantamaton luonne näkyi kentällä tilanteiden loppuun pelaamisena ja oli myös yksi syistä miksi pelipaikka muodostui lopulta puolustuksen puolelta.

”Kannattaa ehdottomasti tulla ja karistaa turhat ennakkoluulot”

 

Suvi Huuskonen varmistamassa ettei vastustaja saa heittoa kiinni. (kuva: Riko.T)

Suvi Huuskonen varmistamassa ettei vastustaja saa heittoa kiinni. (kuva: Riko.T)

Huuskonen pitää Ladyjen treenejä hyvänä yhdistelmänä kunnianhimoista ja kurinalaista treenaamista sekä rentoa yhdessä tekemistä.

-Kannattaa ehdottomasti tulla ja karistaa turhat ennakkoluulot. Lajissa on paljon enemmän kuin ulkopuolelta äkkiseltään näyttää eli ei se ole pelkkää törmäilyä ja taklaamista vaan kaiken takana on ihan idea. Joukkueessa on hyvinkin erilaisia ihmisiä, joten kuka vaan sopii mukaan.

”Jefussa yhdistyy tosi monta eri osa-aluetta”

-1-divarin voitto!, tulee Heta Timperiltä ensimmäisenä mieleen kysyttäessä ensimmäisen kauden kohokohtaa. Timperi osoitti jo tulokaskaudellaan olevansa monipuolinen urheilija, jolla on ensimmäisen kauden jälkeen muodostunut selkeä kuva lajista.

Heta Timperi

-Heta Timperi-

-Jefussa yhdistyy tosi monta eri osa-aluetta; pelkällä vahvuudella ei välttämättä pärjää, vaan tarvitsee myös peliälyä ja nopeutta. Tämän myötä jokaiselle löytyy jotakin, kun pelipaikkoja löytyy monta erilaista niin hyökkäyksen kun puolustuksenkin puolelta, erikoisjoukkueita unohtamatta.

”Ekoista treeneistä jäi tosi hyvä fiilis”

 

Timperin nopeus ja taito käsitellä palloa avasi laitahyökkääjän paikan lisäksi myös keskushyökkääjän sekä puolustuksen takakentän paikkoja. Pelasipa Timperi myös yhden pelin pelinrakentajanakin. Ensimmäiset treenit ovat Timperilläkin vielä tuoreena muistissa.

Heta Timperi etenemässä pallon kanssa kohti maalia. (kuva:Pietu’s Photo)

-Ekoista treeneistä jäi tosi hyvä fiilis, koska oli kivaa ja käytiin asioita läpi rauhallisella tahdilla ja selkeästi selittäen. Oli myös kiva tutustua lajiin yhdessä toisten rookieiden ja kokeneempien pelaajien kanssa.

Hetan terveiset lajiin tutustumista miettiville onkin rohkaisevat.

-mukaan vaan! Lajista löytyy jokaiselle jotakin. Lajiin ja etenkin kontaktiin tutustutaan rauhassa, joten sitäkään ei tarvitse jännittää. Jefussa on monta liikkuvaa osaa ja muutamat treenit menee varmasti ennen kuin kuva lajista hahmottuu kunnolla. Jos ekan kerran jälkeen on vähän epämääränen fiilis, niin ei mitään hätää, moni on ollut samassa tilanteessa. Sit vaan rohkeesti mukaan seuraaviinkin treeneihin!

”Se ettei kaikkea uutta vyörytetä kerralla mahdollistaa onnistumisen kokemukset ja motivaation säilymisen”

Piia Kuoksa #41 lähdössä hoitamaan keskushyökkääjän tehtäväänsä (kuva: Aleksi Ahtikari)

Piia Kuoksa #41 lähdössä hoitamaan keskushyökkääjän tehtäväänsä.
(kuva: Aleksi Ahtikari)

Samaa mieltä on myös Piia Kuoksa, jonka pelipaikaksi muodostui nopeutensa ansiosta keskushyökkääjä, joka kuljettaa palloa pääasiassa juosten kentällä.

-Joukkueessa hienoa on paitsi se että otetaan porukka mukaan, niin myös asteittain eteneminen. Se ettei kaikkea uutta vyörytetä kerralla mahdollistaa onnistumisen kokemukset ja motivaation säilymisen. Minä joka palasin lajiin hieman kontaktioelkoisena helpotuin ensimmäisten kamatreenien jälkeen ettei tarvinnutkaan kuolla heti ekoissa treeneissä.

Piian mielestä Lady Bouncers on joukko yksi parhaiten valmennettuja urheilijoita joita hän on nähnyt.

Harmikseni edessä on uuden jengin metsästys PK-seudulta ja samalla toisaalta myös mahdollisuus olla luomassa PK-seudun ensimmäistä naisjoukkuetta korkeakoulusarjaan. Lady Bouncers toivottaakin Piialle tsemppiä Aalto Predatoreiden riveissä!

 

”Treeneissä aina rento ilmapiiri, mikä ei tarkoita, etteikö mentäisi kovaa ja keskittyneesti.”

 

Julija Chichaeva

-Julija Chichaeva-

– Oikein hyvät fiilikset! Muistelee Julija Chichaeva ensimmäisten treenien fiiliksiään. -Heti ensimmäisien treenien aikana tunsi olevansa osa joukkuetta. Treeneissä on mahtava ja kannustava ilmapiiri!

Chichaeva jyräsi vastustajat pelistä toiseen uskomattomalla nopeusvoimallaan puolustuksen linjassa ja ajoi vastustajan hyökkäyksen miinusjaardeille lukemattomia kertoja kauden aikana. Chichaevan mielestä kaudessa parasta oli seurata joukkueen kehitystä ja olla osa sitä.

-Fyysinen ja fiksu joukkue. Jengi ei pelkää kovaa työtä ja aina valmiina laittamaan itsensä likoon. Treeneissä aina rento ilmapiiri, mikä ei tarkoita, etteikö mentäisi kovaa ja keskittyneesti.

Julija Chichaeva (vas.) onnistuneessa kimppataklauksessa

Julija Chichaeva (vas.) onnistuneessa kimppataklauksessa. (kuva: Pietu’s Photo)

”Jenkkifutis haastaa pelaajansa olemaan rohkea ja ylittämään itsensä

 

 

 

 

-Tiina Landén-

-Tiina Landén-

Tiina Landénia lajissa viehättää äärimmäinen fyysisyys sekä monipuolinen taktisuus.

Jenkkifutis haastaa pelaajansa olemaan rohkea ja ylittämään itsensä.

Landén pelasi tulokaskaudellaan sekä hyökkäyksen että puolustuksen linjassa aiheuttaen molemmin puolin harmaita hiuksia vastustajan pelille. Landén liittyi Suvi Huuskosen ja Julija Chichaevan kanssa Ladyjen joukkueeseen Savonlinnasta ja he matkasivat ahkerasti harjoituskaudella Mikkeliin treenaamaan. Yhteistä leiritystä pidettiin Savonlinnassa Tanhuvaaran urheiluopistolla alkukeväästä hioen joukkuetta sekä joukkuehenkeä yhteen.

-Jo ensimmäisestä puhelinsoitosta jäi niin tervetullut mielikuva, että oli helppo tulla paikalle tutustumaan joukkueeseen. Bouncers on erittäin värikäs kokoonpanoltaan mutta juuri se tekee meistä uniikin jengin. Tämän yhtenäisemmän porukan kanssa en ole koskaan ollut tekemisissä. Treeneissä tehdään harjoitteet kurinalaisesti ja laadukkaalla valmennuksella. Vaikka meininki on rento ja mukava niin jokainen harjoite tehdään sopivalla agressiisuudella, rikkomatta toisiamme.

Tiina Landén blokkaamassa tietä pallonkantajalle.

Tiina Landén #56 blokkaamassa tietä pallonkantajalle.

Jefukärpänen puraisi Landénia sen verran kovaa, että tavoitteet on asetettu jo tulevalle kaudelle.

-Rookiekaudesta jäi niin kova nälkä ja halu kehittyä, että omat tavoitteeni ovat korkealla ensi kaudelle.

 

”Jefukärpänen puree jo ensimmäisten treenien jälkeen

 

Krista Haverinen

-Krista Haverinen-

Krista Haverinen pelasi ensimmäisen kautensa pääosin takapuolustajana ja tekipä hän jo tulokaskaudellaan myös himoitun maalin syötönkatkosta! Haverisen nopeus on omaa luokkaansa ja etenkin potkujoukkueen ”saalistajana” hän taklasi vastustajan palautusyritykset usein jo lähtösijoilleen.

-Lajissa kiinnostaa sen monipuolisuus. Saa mennä ja rymistellä mutta toisaalta täytyy myös osata ajatella ja lukea peliä. Jefukärpänen puree jo ensimmäisten treenien jälkeen, kiinnostus ja halu kehittyä on suuri.

”Lajissa on niin paljon hienouksia että tätä mahdollisuutta ei kannata missata”

-Treenit ovat todella monipuolisia, hyvin kurinalaista mutta myös rennosti osataan ottaa. Joukkueeseen on helppo tulla mukaan, uudet otetaan avoimesti ja kärsivällisesti vastaan.

_mg_8863

Krista Haverinen palauttamassa palloa potkujoukkueessa. (kuva: Riko.T)

Haverisella onkin terveisiä vielä rohkeutta kerääville:

-Uusien kannattaa ehdottomasti tulla mukaan jos yhtään on kiinnostusta, lajissa on niin paljon hienouksia että tätä mahdollisuutta ei kannata missata!

Bouncersin naisten kuin miestenkin joukkue hakee aktiivisesti pelaajia ympäri vuoden, mutta huomattavasti helpointa on tulla  mukaan peruskurssin kautta. Peruskurssille voi osallistua myös avustavan valmentajan tai huoltajan rooleissa, sillä Bouncersin seuratoimintaan haetaan aina mukaan aktiivisia toimijoita. Valmennuksen puolelle haetaan toki lajitaustaa tuntevia, mutta myös fysiikkavalmentajia.

Nähdään siis lokakuussa peruskurssilla!

Tästä klikkaamalla suoraan Facebookin tapahtumaan

 


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän