Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Urpolassa mitellään mestaruudesta

03.09.2020

Naisten amerikkalaisen jalkapallon 1.divisioonan voittaja ratkeaa sunnuntaina 6.9. klo 14 alkavassa ottelussa Urpolan tekonurmella. Mestaruuttaan puolustava kotijoukkue Mikkeli Lady Bouncers saa vastaansa Kotka Eaglesin naiset.

Vaikkei tilastoja tuijottelemalla ole ennenkään pelejä voitettu, voinee jotain johtopäätöksiä niistä vetää joukkueiden keskinäisistä voimasuhteista.

Mikkeliläisten hyökkäys on ollut sarjan tehokkain 166 tehdyllä pisteellä. Puolustus on niinikään ollut timanttinen – 54 omaan päähän päästettyä maalipisteiden arvoista suoritusta antaa kotijoukkueen puolustukselle ansaitusti 1.divarin ”pitävimmän puolustuksen” -tittelin. Kauas eivät sarjan kakkosena olevan Kotka Eaglesin vastaavat luvut jää – hyökkäys on tehtaillut ennen finaalia 134 pistettä ja puolustus on pystytty murtamaan 56 pisteen arvoisesti.

Runkosarjassa joukkueiden kohtaaminen päättyi Bouncersin niukkaan 26 – 30 (14 – 14) voittoon. Muut ottelunsa Bouncers vei selkeillä eroilla, joten finaalista voi odottaa tiukkaa ja tasaväkistä vääntöä.

Sekä Mikkelin että Kotkan leiristä nostetaan esille ”rookieiden” eli tulokaspelaajien peli peliltä vahvistuneet otteet joukkueiden kokeneempien pelaajien rinnalla. Yksi finaaliottelun kokeneista ”taistelupareista” ja mahdollisista ratkaisijoista löytyy molempien hyökkäyksistä – kumpi pistetehtailijoista yltää paremmalle suoritustasolle; Bouncersin Emilia Kemppi #6 vai Eaglesin Essi Söderholm #8?

Tähän mainittuun hyökkäysten ennakkoasetelmaan yhtyvät mietteissään ottelun alla myöskin kummankin joukkueen päävalmentajat. Eaglesin päävalmentaja Nesi Carpelan kommentoi:
– Mikkeli on ollut aikalailla pysäyttämätön juoksukone tällä kaudella. Eli paljon ratkaisee, miten saadaan heidän juoksuaan pysähtymään.

Yhtä lailla Bouncersin päävalmentaja Liukkonen korostaa puolustuksensa roolia ottelussa:
– Pelinrakentaja Jenni Kuitusen (#85) johtaman hyökkäyksen onnistuneiden suoritusten ohella, tulee ottelun avainasemassa olemaan meidän koko puolustuksen yhtenäinen pelaaminen. Yhdessä, omien vastuiden kautta pelaten, saadaan etenkin nuo Kotkan pelinrakentajan vaaralliset juoksut pidettyä kurissa.

Otteluun on vapaa pääsy ja tuttuun tapaan selostaja takaa vähemmänkin lajiin perehtyneiden katsojien mukana pysymisen. Kahvio palvelee tarjoten mm. virvoitusjuomia, suolaisia ja makeita herkkuja. Lisäksi myynnissä myös Mikkeli Bouncersin fanituotteita.

Eaglesin päävalmentaja Carpelan kannustaa kiinnostuneita saapumaan seuraamaan tätä jännitysnäytelmää paikan päälle:
– Kentällä on kaksi tämän vuoden naisten 1. divisioonan parasta joukkuetta, joista molemmat pelaavat sellaista peliä, mitä on ilo katsoa. Kummaltakin joukkueelta löytyy taitoa kentältä, mm. maajoukkuepelaajia, ja kaikissa otteluissa on tullut näyttäviä suorituksia puolin ja toisin.

Mikäli et kuitenkaan, syystä tai toisesta, pääse paikan päälle ottelua katsomaan, voit seurata sitä livenä Mikkeli Bouncersin YouTube-kanavan kautta oheisen linkin takaa.

Naisten amerikkalaisen jalkapallon 1.divisioonan finaali
Mikkeli Lady Bouncers – Kotka Eagles Ladies
Sunnuntaina 6.9.2020
Klo 14


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän