Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Lady B juhli voittoa kotiyleisön edessä

25.05.2014

Viikonlopun kierros naisten amerikkalaisen jalkapallon 1.divisioonassa jatkui mikkeliläisen Lady Bouncers -joukkueen osalta sunnuntain 25.5. kotikenttätaistolla. Vastaan matkusti joensuulainen She-Wolves.

Molemmat joukkueista seurasivat varmasti kiihkeästi sääennusteita ja mikkeliläiset ehtivät jo aamun sarastaessa pohtia pelitaktiikkaan muutoksia sateen piiskatessa Urpolan tekonurmea. Kun tiitä ruettiin asettelemaan aloituspotkua varten nähtiin kuitenkin mikkeliläisjoukkueelle tuttu tilanne – sade väistyi ja aurinko toi jälleen oman pikantin, hikisen lisänsä kamppailulle.

Peli alkoi mikkeliläisten potkulla, jonka joensuulaiset palauttivat omalle 35 jaardin linjalleen. She-Wolvesin ensimmäinen hyökkäysdraivi oli mikkeliläisittäin katsottuna katastrofaalinen, sillä jo ennakkoon yhdeksi pelin ratkaisijoista tiedetyn Jenni Lindenin pelikunto päästiin toteamaan aitiopaikoilta maineensa veroiseksi – maajoukkueessakin runningbackina pelaava Linden puhkaisi mikkeliläispuolustuksen ja toimitti pallon pohjiin. Myös lisäpisteyrityksessä pallo toimitettiin maaliviivan ylitse, joten peli 0-8 vierailijoille ja pelikello oli ehtinyt kulua vasta reilun minuutin.

Lady Bouncers sai nollattua tilanteen hyvin ja keltamusta hyökkäys lähti liikuttamaan palloa tasaisen tappavasti kohti susilauman maalilinjaa. Mikkeliläisten joukkue esitteli runsaslukuisen kotiyleisön edessä laajaa hyökkäysosaamistaan, edeten tarvittavia jaardeja vuoroin juosten sekä pistämällä palloa ilmaan. Upea esimerkki viimeisestä nähtiin kun pelinrakentaja Miia Liukkonen löysi laitahyökkääjänä pelanneen Marleena Himasen pitkällä kaarella – touchdown ja lukemat 6-8. Iida Kaarlakosken juostua lisäpiste maalialueelle, oltiin tasalukemissa 8-8.

Vaikka keltamusta puolustus oli ottelun alun unessa, alkoi puolustuksen otteet parantua pelikellon juoksemisen myötä. Etukäteen ”scoutattu” Linden saatiin pidettyä pitkien siivujen osalta kurissa ja puolustus teki isoja pelejä pakottaen joensuulaiset ottamaan takapakkia. Puolustuksen hyvä työ huipentui joensuulaisten fumblepallon peittämiseen ja keltamustan hyökkäyksen marssiessa kentälle.

Hyökkäys jatkoi siitä mihin oli edellisellä kerralla lopettanut. Jaardeja kertyi ja chain liikkui. Joensuun puolustus teki parhaansa yrittäessään pysäyttää keskushyökkääjäkaksikko Kaarlakoski – Gustafssonin. Väkivahva Maiju Gustafsson ei estelyistä piitannut vaan runnoi pelivälineen määrätietoisesti aina maaliin asti. Lisäpisteyritys jäi tällä kertaa nimensä veroisesti yrityksen tasolle, tilanne kotijoukkueelle 14-8.

Ennen puoliaikaa nähtiin vielä maali molempien joukkueiden toimesta. Joensuulaisten osalta ei liene yllätys, että maalin tehtailijana oli upeita suunnanmuutoksia koko ottelun ajan esitellyt, vahvajalkainen Jenni Linden. Myös joensuulaisten lisäpisteyritys päättyi tuomareiden käsien ylös nostamiseen maalin merkiksi. Kotijoukkueen johtotilanne kääntyi 14-16 takaa-ajoasemaan. Mutta eipä kerennyt kauaa lukemat taululla samoina säilyä, kun mikkeliläisten voitontahdosta antoi näytteen jo toistamiseen Maiju Gustafsson. Lisäpisteyritys epäonnistui, joten puoliajalle mentiin 20-16 lukemin.

Puoliajan jälkeen peli eteni tasaisissa merkeissä. Kolmannella neljänneksellä nähtiin ainoastaan yksi maali, josta vastasi kotijoukkueen QB Miia Liukkonen. Lisäpisteen jäätyä jälleen haaveeksi, tilanne ennen viimeistä neljännestä 26-16.

Jos joku kotijoukkueen leireissä ehti jo hurrata karkumatkalle pääsemistä, tuli palautus maan pinnalle joensuulaisleiristä nopeasti Henna Lasarovin 26-22 kavennuksella. Mutta kuitti tuli jälleen nopeasti; Lady Bouncersin hyökkäyksen parhaana pelaajana palkittu pelinrakentaja Miia Liukkonen näytti esimerkkiä tiukoissa paikoissa pelaamisesta kasvattaessaan jälleen eron 32-22 pisteeseen. Maiju Gustafsson viimeisteli maali-iloittelunsa toimittamalla lisäpisteyrityksen joensuulaisten red zonelle. Tilanteeksi 34-22.

She-Wolvesin selkäranka ei kuitenkaan helpolla taittunut. Lindenin juoksun päätteeksi ryhmityttiin jälleen mikkeliläispuolustuksen osalta blokkaamaan lisäpisteyritystä, joka niin ikään osui ja upposi Inka Pippurin viimeiselemänä – näin ollen tilanne viime minuuteille lähdettäessä 34-30.

Kotijoukkue ei ollut loppukiristä millänsäkään vaan viimeisen hyökkäysvuoronsa päätteeksi toimitti pallon vielä kertaalleen maaliin saakka. Lisäpisteen epäonnistuttua loppulukemiksi muotoutui 40-30.

Lady Bouncersin parhaina pelaajina palkittiin QB Miia Liukkonen sekä kulmapuolustaja Ella Lötjönen. Lady B kiittää huikeaa kotiyleisöä mukana elämisestä!


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän