Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Nyt se on täällä: kesä, kärpäset ja jenkkifutis

12.05.2014

Lady Bouncersin kesä starttaa tulevana sunnuntaina Porvoon Butchersin emännöidessä 1.divisioonan avauskierroksen ottelua.

Lady B suuntaa kauteen aivan uudenlaisista lähtökohdista, sillä tulevista vastustajista ei ennalta ole juurikaan tuntumaa. Vielä viime kaudella Lady Bouncers pelasi SM-sarjassa, mutta kapealta näyttäneen pelaajiston sekä haasteelliselta vaikuttaneen valmentajatilanteen myötä joukkue pyrki pelaamaan yhtä sarjatasoa alemmalla eli 1.divisioonassa. Kaudella 2013 joukkueita jaettiin naisten amerikkalaisessa jalkapallossa ensimmäistä kertaa kahdelle eri sarjatasolle. Edelliskauden viidestä osallistujajoukkueesta luku on tulevalle kesälle noussut jo kahdeksaan. Sarja pelataan yksinkertaisena ja kentällä viilettää 9 vs. 9 naista kerrallaan.

Viime kaudella ensimmäistä vuotta amerikkalaista jalkapalloa täyskontaktilla pelannut Butchers voitti kauden 2013 päätteeksi 1.divisioonan, joten näytöt tuoreella joukkueella on kyllä kohdallaan. Butchersin pelaajisto ei määrällisesti ole järin suuri, joten kahteen suuntaan pelaavia jefuttaria on joukossa varmasti paljon. Butchersin riveistä löytyy myös maajoukkue-edustusta, sillä puolustuksen linjanainen Laura Tennberg on porvoolaisseurasta ponnistava raudanluja pelaaja.

Lady Bouncers lähtee tulevaa kesää kohti luottavaisin mielin. Pienet sairastelut aivan kauden kynnyksellä ovat vaivanneet viimeisintä kuvioiden hiomista, mutta pohjatyö saatiin tehtyä jo offseasonilla, joten paniikkia ei sairastupalaistenkaan osalta ole havaittavissa. Vaikka vielä loppuvuodesta 2013 näytti siltä, että myös Lady B:n pelaajisto sahaa kahteen suuntaan koko kauden, koettiin melkoinen positiivinen yllätys lajin kokeilupäivän päätteeksi. Haaviin jäi kymmenkunta uutta, innokasta naista, joista suurin osa on jaksanut puurtaa treeneissä hikeä säästämättä ja palkintona siintää ensimmäinen kausi jenkkiftutarina. Joukkueen vahvuus on tällä hetkellä 28 pelaajaa. Sunnuntaina se starttaa – Lady Bouncersin kolmas kausi. Uskaliaimmat voi arvuutella jo loppusijoitusta, joukkueen sisällä mennään askel kerrallaan kohti tavoitetta, joka yhteistuumin kautta ennen määriteltiin. Nähtäväksi jää yltääkö töitä hartiavoimin paiskinut, periksiantamaton joukkue omaan ”maaliinsa” kesän lopuksi.

 

Porvoo Butchers – Lady Bouncers

su 18.5.2014 klo 13 alkaen

Myllymäen kenttä, Porvoo


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän