Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Jenkkifutiksen megatapahtuma sunnuntaina 13.7.

08.07.2014

Mikkeliläinen amerikkalaisen jalkapallon erikoisseura Bouncers yhdistää seuravoimansa ja järjestää joukkueiden yhteisen megatapahtuman sunnuntaina 13.7.2014 Urpolan tekonurmella.

Megatapahtuma alkaa naisten 1.divisioonan ”Savon paikalliskamppailulla”, jossa Lady B ottaa mittaa Kuopion Steelersistä. Joukkueilla on jonkinasteinen yhteistyö- ja avunantosopimus, sillä Lady Bouncers kävi edelliskesän lopulla auttamassa joukkueen pystyyn pistämisessä Kuopiossa, jonka lisäksi savolaisryhmät ovat kohdanneet harjoitusottelun merkeissä ennen kauden alkua.

Steelers lähti kuluvana kesänä ensi kertaa pelaamaan sarjaan. Aiemmin kuopiolaisväriä on nähty mm. lippupallokentillä, joten mitään aivan ”eilisenteerentyttöjä” ei toiset savottaretkaan vähäisestä täyskontakti -taustastaan huolimatta ole. 17 pelaajan voimin joukkue on napannut noviiseiksi jo tähän mennessä melkoisen huiman pistepotin. Kausi on sujunut kuopiolaisilta mallikkaasti ja viime viikonlopun murskavoitto Butchersista lukemin 59 – 18 (31 – 12) kertoo ettei juhannustauko ole liioin pelaajia jättänyt uinumaan, vaan pökköä on pistetty lisää pesään. Steelersin rosterista Laura Pulkkinen pitkine juoksudraiveineen lienee kuopilaisten tämänhetkinen maalikuningatar, sen verran tiuhaan hän on vastustajan maalialueiden viheriöitä peleissä kuluttanut. Myös pitkänhuiskeat laitahyökkääjät Ella Tuovinen (186 cm) sekä Johanna Vartiainen (180 cm) tarjonnevat haasteita mikkeliläspuolustukselle jo heille suodun pituutensa puolesta.

Mikkeliläisten riveissä koettiin kotikentän tappio edellisenä sunnuntaina sarjakärki Tampere Saintsille. Lukemat toki pysyivät maltillisina 0 – 20 (0 – 6) ja ottelu säilyi tasaisena aina tuomarin viimeiseen pillinvihellykseen saakka, mutta sarjapisteet matkasivat vierailijoiden mukaan. Kuopiota vastaan kotijoukkue saanee vielä muutaman loukkaantuneen pelaajan takaisin rivistöönsä, joka vahvistanee ainakin mikkeliläisten linjapelaamista. Saints -ottelussa koettiin myös ikävä loukkaantuminen, kun joukkueen rautahermoinen potkaisija Johanna Matilainen joutui jättämään leikin kesken eikä ole tulevassa ottelussa mukana. Potkutreeniä on tehty joukkueen riveissä talvikaudella useamman naisen voimin, joten ainakaan tuosta osa-alueesta ei ottelun voitto ei tule kiinni jäämään.

Option -hyökkäystä viljelevä Steelers tarjosi oivan vastuksen Lady Bouncersille jo kevään harjoitusottelussa, mutta tuosta molempien joukkueiden peli on varmasti mennyt huimin harppauksin eteenpäin. Luvassa on tiukka taistelu sarjapisteistä ja ”Savon valtiattarien” kruunusta.

Bouncersin edustusjoukkue pitkästä aikaa kotijoukkueena

Ladyjen pelin jälkeen kentälle marssii ärsytetty ”portsarilauma” joka janoaa voittoa Lohja Lionsista viime lauantain tiukan ECG tappion jälkeen. Edellinen leijonankaato tapahtui 28.6 lukemin 7-44 joten molemmilla on tuoreessa muistissa toisen ”facts and tendencies”.

Lohja pelasi viimeksi kohtuullisen juoksupainotteista peliä, mutta omaa kykenevän heittouhan. Bouncers -puolustus keittelee päävalmentaja Jyrki Hämäläisen johdolla kyysoppaa, jolla pyritään pitämään vastustajan eteneminen kurissa. Viikon treenit ovatkin puolustuspainotteisia, jotta saadaan ajettua pelaajille tuoreeseen muistiin mikkeliläinen pelitapa.

Hyökkäyksen osalta Lohjalla viimeksi Bouncersin ykkösetenijä, keskushyökkääjä Ilkka Jämsä #20, teki melkolailla mitä lystäsi juosten neljä maalia ja hurjat jaardikukemat. Portsareiden hyökkäyksen linja onkin joukkueen suurin vahvuus. Kauden kaikissa muissa peleissä vähintään pari maalia viimeistellyt Mikko Seppänen #85 oli edellisessä kohtaamisessa poissa, joten tämäkin vauhtikone tuonee oman panoksensa palautuksiin ja normaalisti aloittavien laitahyökkääjien huilauttajana.

Bouncersilla on edessään melkoiset härkäviikot, kun juhannuksen jälkeen kuutena peräkkäisenä viikonloppuna pelataan. Jokseenkin kapealla rosterilla varustettu joukkue taistelee urhoollisesti, mutta loukkaantumisia ei kaivata yhtään enempää. Aloittava laitahyökkääjä ja potkaisija Olli Karhu #87 huilannee vielä tämän pelin jalkavamman takia. Upeaa on kyllä jo useamman vuoden kokemuksen omaavien pelaajiemme kyky pelata hieman vieraammillakin pelipaikoilla.

Sunnuntaina mikkeliläiskapteenit Henri Heiskanen #86 ja Pasi Harmoinen #13 johdattavat joukkonsa Lionsin kaatoon. Oletettavaa on tiukka ja rehti kamppailu, joka takaa viihdykettä kotiyleisölle. Lastenlaulua siteeraten, sunnuntain motto on: ”leijonaa mä metsästän..”

Megatapahtuman otteluihin on vapaa pääsy. Molemmissa kamppailuissa otteluyleisön pitää pelin kulusta kartalla ottelukuuluttaja, jonka myötä myös lajiin perehtymättömän yleisön on helppo seurata pelin etenemistä. Bouncersin joukkueiden kuulumisia voi seurata mm. seuran nettisivuilta osoitteesta www.bouncers.fi. Tervetuloa sankoin joukoin kannustamaan kotijoukkueet voittoihin.

Naisten amerikkalaisen jalkapallon 1.divisioonaa

Sunnuntaina 13.7.2014 Urpolan tekonurmi

Klo 12.30 Lady Bouncers – Kuopio Steelers

Miesten amerikkalaisen jalkapallon 3.divisioonaa

Sunnuntaina 13.7.2014 Urpolan tekonurmi

Klo 15.00 Bouncers – Lohja Lions

Otteluihin on vapaa pääsy


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän