Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Lady Bouncers päätti kautensa parhaalla pelillään

04.08.2014

Tavoitteeseensa yltänyt Lady Bouncers selvitti kaudella 2014 tiensä välieriin, jossa vastaansa sunnuntaina 3.8 pelatussa pelissä he saivat Tampere Saintsin. Peli päättyi lopulta Tampereen voittoon 36-24 (22-8). Selkeästä altavastaajan asemasta peliin lähteneet Ladyt ylsivät silti kauden parhaimpaan suoritukseensa, josta todisteena toisen puoliajan voitto pisteissä (14-16).

”Erityisen ylpeitä voidaan olla tiukoista tilanteista, joita pelattiin puolustuksen puolella oman maalin edustalla ja saimme pysäytettyä Saintsin nopean ja erittäin vahvan hyökkäyksen”, kommentoi puolustuksen koordinaattori Laura Pekkarinen. Puolustuksen aseina tamperelaisten taitavaa ja monipuolista hyökkäystä vastaan olikin uskallus pelata rohkeasti, laittaen blitzejä sisään sekä käytettiinpä kentällä puolustuksen aseina aikaisemmilta kausilta tuttua juna -muodostelmaakin. ”Lukemat olisivat voineet olla huomattavasti karmeammat, jollei rohkeutta hieman riskialttiimpiin peleihin, kuten onnistuneeseen ”all man blitziin” olisi ollut”, naurahtaa Pekkarinen.

Saintsillä tiedettiin olevan jo aikaisemmasta kohtaamisesta todella kovaa pelaava linja, joka jätti edellisessä runkosarjapelissä Ladyjen hyökkäyksen ilman pisteitä. ”Tässä pelissä muutettiin täysin hyökkäyksen strategiaa, sillä linjan läpi Ladyjen normaali voimajuoksuhyökkäys ei toiminut ollenkaan”, kertoo hyökkäyksen koordinaattori Olli Karhu ja jatkaa ”ensimmäinen maali syntyi heittopelillä, joka onkin toiminut parissa viime matsissa hyvin. Nopeat suunnanmuutoskiertopelit upposivat ja nähtiinpä pelin viimeisellä neljänneksellä vielä huikea reverse pass -kikkapeli”, myhäilee Karhu.

Hurjaan takaa-ajoon puoliajan jälkeen tilanteesta 22-8 lähtenyt Lady Bouncers tahkosikin maaleja vielä onnistuen kaikissa lisäpisteyrityksissä, mutta Saintsin pitkälle ulottuvat juuret lajin parissa näkyivät varmoina suorituksina niin hyökkäyksen kuin puolustuksenkin puolella ja finaaliin matkaa tulevana viikonloppuna Tampere Saints.

Ladyt lähtivätkin kotimatkalle ja kesälomalle ylpeinä kovasta taistelusta, jossa huikeita onnistumisia nähtiin monella pelipaikalla ja taistelutahto vain kasvoi pelin edetessä.

Parhaina pelaajina palkittiin puolustuksesta tukimies Jenni Kuitunen ja hyökkäyksestä pelinrakentaja Miia Liukkonen.

”Haasteita ei kaudesta 2014 puuttunut. Syksyllä 2013 valmennuksen runkoa lähdettiin kokoamaan pelaajavalmentajien voimin. Mukaan saimme valmennustiimiimme miesten joukkueen pelaajista Olli Karhun sekä Arto Tirkkosen, jotka vuoroin vastasivat pelikaudella hyökkäyksen koordinoinnista.  Ladyjen joukkueeseen sisäänajettiin yhteensä 16 uutta pelaajaa, joista puolet hyppäsi mukaan vasta keväällä. Tavoite kuitenkin välieristä täyttyi sekä pystyimme myös kehittymään taktisesti koko pelikauden ajan. On siis syytä olla ylpeä koko Lady Bouncers tiimistä”, summaa kautta joukkueenjohtaja Miia Liukkonen.

Kiitos kaikille Ladyille ja Ladyjen matkaa seuranneille kaudesta 2014!


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän