Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Savotarten taistelu päättyi Steelersin voittoon

27.05.2015

Bouncers – Steelers 24.5.15

Mikkelissä pelattiin puolipilvisessä säässä amerikkalaisen jalkapallon naisten 1-divisioonan runkosarjaottelu. Viime kohtaamiseen verrattuna, Bouncersin ja Steelerssin kohtaaminen oli viileämpi sekä kentällä tunnetiloissa, että vaihtelevassa ulkoilmassa.

Peli käynnistyy kun Steelers potkaisee aloituspotkun ja Bouncers palauttaa sekä aloittaa hyökkäyksellä. Steelersin puolustus pysyy kovana ja Bouncers joutuu turvautumaan punttiin kolmen yrityksen jälkeen. Snäppi kuitenkin epäonnistuu ja Bouncers ajautuu oman 15 jaardin linjalle. Hyökkäysvuoro siirtyy erittäin hyvään asemaan Steelerssille, toisella yrityksellä Laura Pulkkinen juoksee maaliin. Pulkkinen myös potkaisee lisäpisteen ja Steelers siirtyy 0-7 johtoon.

Palautuksen jälkeen Bouncersin hyökkäys siirtyy kentälle. Jälleen eteneminen on vaikeaa ja neljännellä yrityksellä Bouncers punttaa. Steelers pääse aloittamaan 50 jaardin kohdalta, heille suotuisemmalta kenttäpuoliskolta. Steelers yrittää tavoittaa heittopelillä maalialueelle nousseita laitahyökkääjiään ja vaikka Johanna Vartiaisen käsi linkaiseekin pallon pitkälle, eivät vastaanottajat ole hereillä. Steelers turvautuu juoksupeliin ja Pulkkinen tekee Steelerssille maalin. Tällä kertaa lisäpisteyrityksessä potku kuitenkin epäonnistuu. Tilanne 0-13.

Bouncers hyökkäys jatkaa. Miia Liukkonen tavoittelee Marleena Himasta, mutta pallo lipsuu Himasen sormien välistä. Nainen elehtii harmillisesti menetettyään jo toisen peräkkäisen kiinnioton. Juoksupeli ei tuota uusia yrityksiä, joten Liukkonen juoksee itse hyökkäykselle uudet neljä yritystä. Toinen neljännes jatkuu Bouncersin hyökkäysvuorolla, jossa viimeinen yritys on alkamassa. Edellisestä tilanteesta on Bouncersille tuomittu hyökkäyksen kiinnipito ja näin joukkue ottaa takapakkia. Liukkonen heittää Himaselle, joka on kovassa Steelers vahdissa keskellä kenttää. Steelerssin pelaaja yrittää lyödä palloa, joka kimpoaa suoraan Himasen syliin. Tästä Himanen lähtee karkumatkalle juosten aina maaliin saakka. Bouncers pelaa lisäpisteyrityksen ja Liukkonen nostaa jalalla pallon maalialueelle. Bouncers kaventaa 8-13.

Bouncersin potkujoukkueen potkaisijana toiminut Hanna-Riikka Liimatainen potkaisee pallon Steelerssin palauttajan vierestä ja pallo valuu 10 jaardin rajapyykin tuntumaan. Hyvällä juoksulla ja ohjauksella Bouncers rajoittaa Steelerssin palautuksen 25 jaardin merkille. Bouncersin puolustus puree. Pelinrakentaja Vartiainen joutuu ottamaan jalat alleen kun puolustus vyöryy niskaan. Maiju Gustafsson nappaa röyhkeästi Vartiaisen syleilyynsä. Kolmannella yrityksellä Steelerssillä on matkaa uusii yrityksiin vain jaardin verran. Jännityksessä joukkue famblaa pallon, jonka noukkii Bouncerssin kärppänä paikalla ollut Miettinen. Hyökkäysvuoro Bouncerssille.

Bouncerssin Anu Pennanen aloittaa vahvalla juoksulla nostaen palloa Steelersin kenttäpuoliskoa päin. Valitettavasti Pennanen horjahtaa tilanteessa ja loukkaa polvensa, joutuen jättämään pelin kesken. Bouncers jatkaa heittopelillä, joka epäonnistuu. Neljännellä yrityksellä Bouncers laittaa kentälle puntti muodostelman, mutta Miettinen ottaa kuitenkin jalat alleen ja etenee 5 jaardia juoksullaan. Tämä ei kuitenkaan riitä uusiin yrityksiin. Steelers jatkaa hyökkäyksellä ja jälleen kerran famblaa pallon snäpistä. Vartiainen nappaa kuitenkin pallon kainaloonsa ja lähtee juoksuun, etenee lähelle aloituslinjaa kolmen Bouncersin taklauksen mentyä ohi ja epäonnistuttua. Pulkkisen vahvaa juoksupeliä ja Steelersin linjan tehokkuutta saa ihastella muutaman downin ajan. Steelers ansaitsee jälleen uudet yritykset. Vartiaisen heittokäsi tavoittaa Tannisen ja jälleen Bouncersin taklaus irtoaa pelaajasta. Onneksi peliä ei pelata yksin ja Tannisen silmissä näkyi kolme keltaista, iskevää pelaajaa. Matkaa Steelerssillä maaliin noin 12 jaardia ja ensimmäinen yritys. Heittopeli maalialueelle epäonnistuu. Steelersin kolmas yritys ja matkaa maaliin 15 jaardia. Vartiaisen heittokäsi tavoittaa maalialueelle päässeen Tannisen, joka ei onnistu saamaan palloa Bouncersin pelaajan vastaanoton häirinnän takia. Matka maaliin puolitetaan ja ensimmäinen yritys Steelerssille. Tätä mahdollisuutta Steelers ei jätä käyttämättä ja hyvin blokein Vartiainen nostaa pallon maalialueelle laitaa myöten. Pulkkinen viimeistelee lisäpisteen potkaisemalla erittäin korkean pallon haarukkaan. Tilanne 8-19 Steelerssille. Bouncers jatkaa palauttamalla palloa 45 jaardin tuntumaan ja heti perään juoksupelillä Gustafssonin raivatessa itsekin tietä 15 jaardin verran. Bouncers etenee 25 jaardin kohdalta nopealla reverse pelillä Himasen juostessa ja pujotellessa vastustajien lävitse. Puoliajan merkiksi pilli kerkeää kumminkin soida juuri Bouncersin aloituksen yhteydessä ja hyökkäys jää harmittelemaan 13 jaardin linjalle.

Puoliajan jälkeen taisteluun lähdetään kynsin ja hampain. Bouncerssin puolustus aloittaa vahvasti taklaamalla kaksi kertaa Steelerssin pallonkantajan aloituslinjan taakse. Tämän jälkeen molempien joukkueiden keskittyminen herpaantuu. Bouncersin puolustus tekee väärän aloituksen ja heti perään seuraavassa downissa Steelersin hyökkäys tekee väärän aloituksen. Steelers aktivoituu, mutta heittopeli ei anna uusia yrityksiä. Steelers punttaa.

Neljäs neljännes alkaa ja Steelers jatkaa vahvalla juoksupelillä. Blokkausten onnistuessa Pulkkinen nostaa kevyesti pallon jalalla maalialueelle tehden kolmannen maalinsa Bouncersia vastaan. Lisäpisteyrityksessä Bouncersin puolustus on hereillä ja Pulkkinen juoksee pallon kanssa suoraan puolustuksen syliin. Tilanne Steelerssille 8-25.

Bouncers ei pääse hyökkäysvuorollaan tarvittavia jaardeja ja joutuu punttaamaan. Jälleen Lötjönen iskee pallonkantajaan horjuttaen tasapainoa. Steelers aloittaa 50 jaardin viivalta hyökkäyksen. Bouncersin puolustus on hereillä, mutta kolmannella yrityksellä Steelersin nopeajalkainen Pulkkinen harhauttaa Bouncersin puolustajat kuutamolle ja juoksee pallon kanssa maaliin. Juoksulla matkaa 45 jaardia. Steelerssin lisäpisteyritys potkaisemalla epäonnistuu Bouncersin linjapelaajan paikkaa pelaavan Miettisen saadessa kätensä väliin. Näin Steelers kasvattaa johtoaan 8-32 pisteeseen.

Bouncersin potkun palautus jää vajaaksi ja hyökkäys aloittaa etenemisen omasta päästä 15 jaardin kohdalta. Sekä juoksu-, että heittopelit epäonnistuvat ja Bouncers joutuu turvautumaan punttiin. Steelers jatkaa hyökkäystä 40 jaardin tuntumasta. Vahvalla juoksupelillä Steelers saa uudet yritykset ja jälleen Pulkkinen juoksee pallon kanssa maaliin. Lisäpisteyritys potkaisemalla onnistuu. Tilanne 8-39.

Bouncersin palautus jää vajaaksi ja hyökkäys aloittaa 25 jaardin tuntumasta. Pitkä 20 jaardin heitto lähtee Liukkosen käsistä tavoitellen laitahyökkääjiä, mutta Steelerssin takakenttä on hereillä. Tanninen nappaa intterin puolesta välistä kenttää ja Bouncersin estelyistä huolimatta Tanninen taittaa pallon kanssa 48 jaardin matkan maalialueelle. Pulkkisen vahva jalka toimii jälleen potkussa ja Steelerssille lukemat jo 8-44.

Bouncer palauttaa ja jatkaa hyökkäämisellä. Linjan takana tapahtuvassa taklauksessa Liukkonen loukkaantuu ja Miettinen ottaa hetkellisesti pelinrakentajan roolin. Miettinen etenee itse pallon kanssa linjan läpi. Bouncers jatkaa juoksupeleillä, mutta joutuu jälleen turvautumaan punttiin. Liukkosen lähettämä korkea puntti putoaa juuri 10 jaardin päähän lähtöpisteestä ja Steelers saa vielä hyökkäysvuoron. Steelers kuitenkin kuluttaa peliajan loppuun, ottaen polvelle.

Ottelu päättyy Steelerssin voittoon lukemin 8-45.

Ottelussa Bouncersin pelaajista eteni eniten juosten Maiju Gustafsson (31 jaardia) ja Anu Pennanen (29 jaardia). Heittopeleissä Marleena Himanen eteni 64 jaardia. Steelersin pelaajista eniten juosten eteni Laura Pulkkinen (188 jaardia) ja Johanna Vartiainen (50 jaardia). Heittopeleissä Marinne Tanninen taivalsi 27 jaardia. Tanninen myös eteni 48 jaardia ottamalla intterin Bouncersin hyökkäysvuorolla. Bouncersin taklaajina mallia näyttivät Jenni Miettinen (8+4) sekä Ella Lötjönen (6+0). Steelersin takalaajana Laura Pulkkinen näytti esimerkkiä 11 soolotaklauksella ja yhdellä yhteistaklauksella. Bouncer eteni pelissä 156 jaardia ja Steelers 324 jaardia.


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän