Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Lady Bouncers kaatoi Falconsin

03.06.2015

Viime sunnuntain kotiottelussaan Lady Bouncers mursi ”kotipelikirouksensa” ja avasi voittotilinsä Hyvinkään Falconsia vastaan.

Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta paremmin kuin hyvin. Falconsin hyökkäyksen ensimmäisessä yrityksessä pelinrakentaja Sini Jusslinin antaessa pelivälinettä keskushyökkääjälle, fumblasivat hyvinkääläiset pallon ja ensimmäisenä paikalle ennätti keltamusta puolustus. Vaikka kotijoukkueen hyökkäys pääsikin kuin varkain käynnistämään peliään, myös mikkeliläisten puolella haettiin vielä ajoituksia. Väläyksiä sujuvasta juoksupelistä nähtiin muutamaan otteeseen, mutta pitkiä palloralleja sitä vastoin ei. Molempien joukkueiden puolustus oli ensimmäisen neljänneksen hereillä, pelin pysyessä keskikentän tuntumassa ja näin ollen äärimmäisen tasaisena. Kupletin juoni säilyi samanmoisena aina toisen neljänneksen puoliväliin saakka. Tuolloin kävi viimeistään selväksi, että mikkeliläispuolustus oli tehnyt kotiläksynsä pistämällä hyvinkääläisten juoksuyritykset kuriin. Niinpä vierasleirissä siirryttiin vähitellen heittoyrityksiin. Laura Nikkola saikin catchillaan vietyä Falconsin hyökkäystä 11 jaardia eteenpäin, tämän kuitenkaan riittämättä uusiin yrityksiin edellisellä downilla tulleen rangaistuksen vuoksi. Näin ollen Falcons joutui turvautumaan punttiin, joka olikin oppikirjan mukainen suoritus pallon vierittyä aina Bouncersin 5 jaardin linjalle. Tästä Lady Bouncersin hyökkäys ei ollut moksiskaan vaan reverse -peli osui ja upposi Falcons -puolustukseen, Marleena Himasen saatellessa pikakiituri Sanna Toivasen 95 jaardin maalintekomatkalle. Lisäpisteyrityksessä pelinrakentaja Miia Liukkonen löysi heitollaan Marleena Himasen ja tulostaululle käännettiin Bouncersin 8-0 johto.

Maalin jälkeen Falconsin hyökkäysvuoro ei ehtinyt päästä kunnolla edes vauhtiin, kun se jo päättyi Ladyjen luottopelaaja Jenni Miettisen interiin. Hyökkäyksessä aisapari Liukkonen – Himanen alkoi löytää hyvin toisensa, mutta useampi pitkä heittoyritys mitätöityy keltaisen lipun löytyessä kentän pinnasta. Lopulta Himaselle avautuu hyvien blokkien myötä vapaa baana ja varmakätisenä pallojen kiinniottajana tunnettu Marleena esittää runsaslukuiselle kotiyleisölle myös juoksuosaamistaan kipittämällä pallo kainalossa 60 jaardisen maalialueelle saakka. Lisäpistettä mikkeliläiset hakivat heittäen, siinä onnistumatta. Puoliajalle kotijoukkueen 14-0 johdossa.

Heti ensimmäisellä puoliajan jälkeisellä hyökkäyksellään Lady Bouncers toteuttaa tismalleen ensimmäisen maalin toisinnon. Himanen vaihtaa pallon Toivaselle, jolla on jälleen helppo työ kiidättää itsensä maalialueelle. Tällä kertaa edettyjä jaardeja tosin kertyi ”vain” 57. Lisäpisteyrityksen heitto jää toistamiseen yritykseksi. Lady Bouncersin johto 20-0. Touchdownin jälkeen palloa liikutellaan taas tasatahtiin, joskin hienoisessa Bouncersin hallinnassa. Pelin hallinnasta kielii myös pelissä edetyt jaardit, jotka menivät selkein luvuin Bouncersille 349 – 144. Ottelun viimeisellä neljänneksellä pelin ”momentum” kääntyy Falconsille. Ladyjen puolustus ottaa useampia turhia rangaistuksia, jonka lisäksi Falconsin pelinrakentaja Sini Jusslin juoksee 16 jaardisen liipaisun kohti Bouncers -maalia. Ladyt eivät kuitenkaan päästä vierailijoita 15 jaardia lähemmäs omaa maaliaan. Pelin loppu mennään Lady Bouncersin pitäessä palloa hallussaan aina tuomarin pillinvihellykseen saakka.

Kotijoukkue palkitsi tuttuun tapaan riveistään pelissä ansioituneita naisiaan. Hyökkäyksen puolelta palkintoauton itselleen nappasi 182 jaardia palloa pelissä liikutellut Sanna Toivanen. Puolustuksen takakentän vartioinnista vastannut ja Ladyjen ahkerimpana taklaajana urakoinut Jenni Kuitunen kasvatti niinikään omaa autokokoelmaansa. Falconsin puolella eniten taklauksia itselleen napsi hyökkäyksessäkin eniten jaardeja (55yrd) urakoinut Laura Nikkola.


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän