Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Savotarten taistelussa pisteet jäivät Mikkeliin

07.06.2016

OTTELURAPORTTI

Mikkeli Bouncers vs. Kuopio Steelers

Amerikkalaisen jalkapallon naisten I-divisioonassa pelattiin sunnuntaina 5.6.2016 sarjan toisella kierroksella savottarien kamppailu Mikkelin saadessa vieraaksi Kuopion Steelerssin. Ottelu pelattiin erittäin tuulisissa olosuhteissa Urpola tekonurmella. Ennakkoasetelmat olivat odottavat. Bouncersin ykkös pelinrakentaja ja aloittava centteri puuttuivat kokonaan pelistä. Myös Steelerssin loukkaantumisista kärsinyt kapea rosteri toi jännitystä pelitapahtumaan.

Ensimmäisellä neljänneksellä Steelers aloittaa potkaisemalla. Mikkeliläisten toisella yrityksellä #6 Maiju Gustafsson juoksee noin 20 jaardia tuoden Bouncersin erinomaiseen asemaan Kuopiolaisten kenttäpuoliskolle. Neljännellä yrityksellä pelinrakentajana pelannut #83 Marleena Himanen nostaa pallon jalalla maaliin, tilanne 6-0. Lisäpiste yritetään pelata, mutta Steelersin puolustus näyttää raudan lujan kovuuden pitäen juoksupelin pois maalialueelta.
Bouncers potkaisee. Pallo kimpoaa Steelersin pelaajasta ja seikkailee maassa. Bouncersin #46 Krista Mikkonen peittää. Mikkeli jatkaa hyökkäysvuorolla ja etenee kohti Kuopion maalialuetta juoksupeleillä. #6 Maiju Gustafsson varmalla askeleella nostaa pallon maalialueelle. Lisäpiste pelataan ja Steelers näyttää mahtinsa pysäyttämällä rautaiseen seinäänsä. Tilanne 12-0 Bouncersille. Bouncers potkaisee Steelersin vastaanottaessa ja jälleen pallo famblataan kiinniotossa. Taistelu pallosta on kovaa ja tuomarit joutuvatkin tutkimaan tilannetta lähietäisyydellä ennen tuomion antamista. Bouncers jatkaa hyökkäysvuorolla.

Toisella neljänneksellä tapahtuu. #42 Iida-Maria Kaarlakoski jatkaa siitä mihin ensimmäinen neljännes loppui ja aukaisee maalihanat heti ensimmäisellä juoksulla kantaen pallon maaliin asti. Lisäpiste pelataan ja #82 Heta Timperi nappaa pallon kiinni maalialueella. Tilanne 20-0. Bouncers potkaisee. Steelersin hyökkäys etenee tahmeasti ja neljännellä yrityksellä Steelers luopuu pallosta punttaamalla. Bouncers jatkaa hyökkäyksellä. #82 Heta Timperi ei jätä kenttäasetelmaa käyttämättä ja juoksee pallon maalialueelle. Lisäpiste pelataan ja #42 Ida-Maria Kaarlakoski juoksee maaliin. Tilanne 28-0.
Bouncers potkaisee ja Kuopiolaisten #85 Evi Laajapuro palauttaa hyvällä juoksulla yli 20 jaardia saavuttaen Mikkeliläisten kenttäpuoliskon. Jälleen Bouncersin puolustus iskee kun #52 Laura Pekkarinen säkittää pelinrakentajan miinusjaardeille. Steelers jatkaa heittopelillä ja #36 Emmi Kolehmainen vastaanottaa pallon varmasti Mikkelin puolustajien keskeltä tuoden palloa kohti Bouncersin maalialuetta. Kuopiolaiset eivät pääse uusilla yrityksillä etenemään ja hyökkäysvuoro Mikkeliläisille. Steelersin puolustus näyttää yhteistyön voimaa antamalla painetta Bouncersin pelinrakentajalle ja keskushyökkääjille taklaten Bouncersin miinusjaardeille. Mikkeliläiset jatkavat juoksupelillä edeten kohti Steelersin kenttäpuoliskoa. #6 Maiju Gustafssonin vahva juoksu tuo Bouncersin reilun kymmenen jaardin päähän Steelersin maalialueelta ja #42 Iida-Maria Kaarlakoski juoksee pallon maalialueelle. Lisäpiste pelataan ja #6 Maiju Gustafsson vääntää itsensä Steelersin puolustuksen läpi maalialueelle. Tilanne 36-0.
Bouncers potkaisee ja Steelersin #89 Janika Keinänen palauttaa Bouncersin kenttäpuoliskolle. Steelers kohtaa jälleen harmillisen loukkaantumisen ja heidän rosterinsa kapenee ennestään. Nyt kentälle on enää asettaa kahdeksan rautaista naista. Steelers hyökkää, pelinrakentaja ottaa jalat alleen, mutta Bounsersin #44 Minna Rossi pysäyttää yrityksen. Aika kuluu umpeen.

 

Puoliajan jälkeen kolmas neljännes alkaa kotijoukkueen potkulla. Steelers pystyy laittamaan kentälle vain kahdeksan pelaajaa, mutta palauttaa palloa pippurisesti. Steelersin pelinrakentaja tiputtaa pallon ja joutuu ottamaan jalat alleen. Bouncersin #45 Johanna Matilainen taklaa linjan taakse. Steelers jatkaa hyökkäämällä, mutta joutuu luopumaan pallosta punttaamalla neljännellä yrityksellä. Steelers jatkaa hyvällä puolustuspelillä ja näyttää, ettei yhden naisen vaje heitä haittaa. Steelersin puolustus pistää Bouncersin hyökkäyksen koville ja taklaa vahvasti etenemisyritykset. Steelers jatkaa omalta kenttäpuoliskolta hyökkäystä heittopeleillä. Toisella yrityksellä Bouncersin #43 Susanna Latvala nappaa intterin ja hyökkäysvuoro vaihtuu.
Bouncers hyökkää, mutta Steelersin #83 Noora Koponen ja #36 Emmi Kolehmainen iskevät linjan taakse taklaamaan pallonkantajan miinusjaardeille. Pohjois-Savolainen sisukkuus on jälleen herätetty henkiin! Steelersin #85 Evi Laajapuro näyttää jälleen varmoja otteita ja on soolona taklaamassa pallonkantajaa.  Bouncers jatkaa juoksupelillä ja Steelersin linja hoitaa tehtävänsä pitäen juoksijan matkan lyhyenä.

Neljäs neljännes jatkuu Steelersin kenttäpuoliskolta. Bouncers jatkaa heittopelillä, mutta heitot eivät tavoita vastaanottajaansa. Viimeisellä yrityksellä Bouncersin pelinrakentaja  #83 Marleena Himanen juoksee itse pallon maaliin. Lisäpiste pelataan ja #6 Maiju Gustaffsson ottaa lisäpisteet. Tilanne 44-0. Potkun jälkeen Steelers jatkaa hyökkäysvuorolla. Kuopiolaisten heittopeli puree ja #27 Sanna Mömmö ottaa uuden yritykset. Steeler jatkaa heittopelillä ja neljännellä yrityksellä Bouncersin #90 Suvi Huuskonen lyö pallon maahan. Bouncers jatkaa hyökkäämällä, mutta jälleen Steelersin #85 Evi Laajapuro taklaa pallonkantajan maihin. Steelersin puolustus näyttää rautaiset kyntensä ja #80 Minttu Hollming ja #83 Noora Koponen ovat jälleen pallonkantajan kimpussa. Steelersin puolustus kestää myös vajaalla miehityksellä ja estää Bouncersin etenemiset.

Bouncersin hyökkäyksen koordinaattori, Olli Karhu, on tyytyväinen sekä puolustuksen että hyökkäyksen esityksiin. ”Hyökkäys sai liikuteltua palloa todella hyvin, jonka takia vastustaja alkoi väsyä. Steelerssillä oli kova taistelutahto, eivätkä he antaneet mitään ilmaiseksi missään vaiheessa”. Yksittäisinä pelaajina Karhu mainitsee ensimmäistä kertaa koko pelin pelinrakentajana pelanneen Marleena Himasen, jaardeja kahmineen keskushyökkääjä Maiju Gustafssonin ja hyökkäyksen monitoiminaisen Heta Timperin. ”Samaan malliin jatketaan kuin tähänkin asti, eli pyritään kitkemään virheet pois ennen seuraavaa peliä”, Karhu kommentoi lopuksi.

Steelersin valmentaja Teemu Kammonen mainitsi Bouncersin rutinoituneen hyökkäyksen ja keskushyökkääjät vastustajan pelin vahvoiksi tukipilareiksi. Kammosen mukaan Steelersin kokemattomuus ja rosterin kapeus näkyi pelissä. ”Toisella puoliajalla onnistuttiin mielestäni hyvin vajaasta kentällisestä huolimatta.” Jatkossa Steelersin joukkue kulkee yhdessä eteenpäin kohti uusia haasteita.

Tulevalla kierroksella Mikkeli matkustaa Joensuuhun Wolvesin vieraaksi ja Steelers emännöi Porvoon Butchersia Kuopiossa.

Bouncers eteni 335 jaardia juoksupeleillä ja heittopeleissä 8 jaardia.
Steelers eteni 14 jaardia juosten ja heittopeleissä 20 jaardia.

Pisteidentekijät

Bouncers:
1/4: #83 Marleena Himanen (6), #6 Maiju Gustafsson (6)
2/4: #42 Iida Kaarlakoski (12 + 2), #82 Heta Timperi (6 + 2), #6 Maiju Gustafsson (2)
3/4: –
4/4: #83 Marleena Himanen (6), #6 Maiju Gustafsson (2)

 

Eniten taklauksia Bouncers:
#55 4+2
#40 2+3

Eniten taklauksia Steelers:
#85 7+6
#83 5+11


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän