Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Lady Bouncersin kotiavaus Tampere Saintsia vastaan

24.05.2017

Kesän viipyilevän tulon myötä myös naisten amerikkalaisen jalkapallon 1-divisioona pyörähti käyntiin 20.5. Tänä suvena myös 1-divisioona pelataan ensi kertaa 11 vs. 11 miehityksellä, joten uuden opettelemista on osalle joukkueista ollut ihan urakalla. Tulevana sunnuntaina 28.5. nähdään Lady Bouncersin kotiavaus Urpolan ”jefupyhätössä” kun viheriön valtataisteluun matkaa Tampere Saints.

Mikkeliläisten joukko kohtasi sarjan aloitustaistossa Jyväskylä Jaguarsin Palokan kentällä ja avauspisteet tuosta kohtaamisesta matkasivat Mikkeliin loppulukemin 0-54. Tampere Saintsille puolestaan ”seuramatka” Mikkeliin on kesän avaus pelien osalta.

 Saimme Jyväskylässä varmuutta peruspelaamiseen niin juosten kuin heittäen sekä pääsimme peluuttamaan uusia pelaajia kauden avausmatsissa erittäin paljon. Ihan täydellä rosterilla emme Jyväskylää vastaan päässeet lähtemään, joten sinälläänkin peli oli uusien tulikaste. Tämä viikko keskitytäänkin hiomaan lisää vielä ajoituksia ja kehittämään pelistrategiaa Tampereen vierailua varten viikonloppuna. Sinällään haastavaa on, ettei olla päästy vielä näkemään Saintsin peliä, joten scouttaus pohjautuu osin helmikuun kohtaamiselle yhteisellä leirillä kevättalvella. Kyllä me jännittävä peli saadaan aikaiseksi. Toivottavasti on tiukkakin vielä – nehän ne parhaita pelejä on, summaa päävalmentaja Liukkonen.

Tampere Saintsin edelliskausi päättyi sarjan häntäpäähän, kun taas kotijoukkue Lady Bouncers nosti finaalin lopuksi voittopystin ilmaan. Asetelma tälle kaudelle on kuitenkin täysin uusi. Tampereen rosteri lienee koko 1-divisioonan ellei kaikkien naisten sarjojen suurin ja vaihtoliikennettä Manseen päin on nähty useiden kokeneidenkin pelaajien osalta.

 Kauteen valmistautuminen on mennyt hyvin. Joukkueen pelaajamäärä on noussut viime kauden viidestätoista yli viiteenkymmeneen. Samalla parihenkinen valmentajaryhmä on kasvanut yli kymmeneen. Treenejä on syyskuusta alkaen pystytty järjestämään 2-3 kertaa viikossa. Kovalla treenaamisella on saatu kokeneilla pelaajilla ylläpidettyä hyvää taitotasoa ja uusia pelaajia ajettua sisään lajin saloihin. Miinuksena voidaan pitää sitä, että tämä treenivauhti on näkynyt hieman myös sairastuvalla. Yli kymmenen pelaajaa ei olekaan ensimmäisessä pelissä vielä pelikunnossa, valottaa Saintsin päävalmentaja Jussi Honkonen.

Keltamustien joukossa on niin ikään ollut virtauksia suuntaan jos toiseenkin viime kauteen nähden. Joukkueen pitkäaikainen pelinrakentaja Miia Liukkonen iski harttarit naulaan ja johtaa joukkoja nykyään päävalmentajan roolissa sivurajalta käsin. QB:n roolissa nähdään jo aiempina vuosinakin monella tontilla väläytellyt vikkeläkinttuinen Marleena Himanen. Uusia pelaajia mukana on kymmenkunta ja Ladyjen taipaleella alusta asti mukana rytistelleitä ”veteraaneja” viisi. Kaikkiaan rosterissa on naisia 25.

Ottelun ratkaisun avaimia tentatessa, molemmat joukkueiden päävalmentajista nostivat esille melko yleisen alkukauden teesin: kuinka joukkue toimii yhdessä?

Omasta pelaajistostaan Honkonen kehottaa seuraamaan puolustuksen puolelta pitkän kokemuksen omaavaa Kaisa Carlsonia (ILB), jonka hän näkee olevan avainasemassa pysäytettäessä ”portsareiden” sisäjuoksuja. ”Näyttävällä raamilla” ja rugbysta hankkimallaan kovuudella varustettu Annika Rannikko (NT) on puolustuksen linjassa seuraamisen arvoinen daami.

Hyökkäyksessä puolestaan Suvi Mäntyniemi (LT) vihaisilla juoksublokeillaan tulee aiheuttamaan linjapuolustukselle paljon tekemistä ja myös linebackereiden kannattaakin olla tarkkana linjasta syöksyvien pelaajien varalta. Toisena nostona

Claudia Turkki (WR), jonka pelinopeus tulee varmasti olemaan kulmapuolustajille haaste minkä vuoksi heidän tulee olla tarkkoina liikkeidensä kanssa. Yksikin väärä askel ja tämä sähköjänis saattaa olla jo tavoittamattomissa.

Emännöivästä keltamustien ryhmästä kannattaa katse kiinnittää erityisesti linjapelaamiseen. Bouncersin centterinä pelaava Merja Hölttä tulee varmisti tekemään arvokasta työtä linjan käskyttämisessä Saintsin puolustuspelaamista vastaan.

Naisten amerikkalaisen jalkapallon 1-divisioonaa Mikkelissä
Sunnuntaina 28.5.2013 Urpolan tekonurmi
Kick off klo 15.30 Lady Bouncers – Tampere Saints
Otteluun on vapaa pääsy


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän