Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Bouncersin kotiavauksesta tappio

12.06.2017

Miesten 2-divisioonan ottelu Bouncers – Oulu Northern lights

Ottelu pelattiin urpolan tekonurmella. Lämpötila oli +20 C, sää pilvinen ja lähes tyyni.

Vaikka Bouncers lähti Steelers-farmisopimuksen myötä peräti 7:n Kuopiolaisen avuin peliin, Oulu oli selvästi paremmin valmistautunut peliin ja vei ottelun nimiinsä lukemin 8-34. Alla selostus ottelutapahtumista:

  1. puoliaika

Ottelu alkoi Oulun aloituspotkulla. #16 potkaisi matalan, pomppivan pallon, jonka koppasi #11 Ville Roponen, mutta Oulu pysäytti palautuksen Bouncersin 13 jaardin linjalle. Bouncers aloitti hyökkäysvuoronsa heittopainotteisesti: ensimmäisellä yrityksellä Oulun #67 pääsi säkittämään pelinrakentaja #87 Olli Karhun 6 jaardin syvyyteen; Karhun toisen heiton Oulun puolustus onnistui lyömään maahan ja kolmas heittoyritys epäonnistui. Neljännellä yrityksellä Olli Karhu punttasi pallon 40 jaardia eikä Oulu saanut palautusjaardeja.

NL aloitti oman hyökkäysvuoronsa puolikentästä. Ensimmäisellä yrityksellä #88 juoksi kiertopelillä koko Bouncerspuolustuksen läpi maaliin asti. Oulun lisäpistepotku onnistui ja tilanne oli 0-7. Oulun aloituspotku jälleen matalana kantoi 38 jaardia ja Mikkelin #39 Samuli Peltonen palautti 10 jaardia.

Bouncers aloitti toisen hyökkäysvuoronsa omalta 37 –linjalta. Samuli Peltonen kantoi palloa 9 ja 2 jaardia ja ansaitsi uudet yritykset. Seuraava yrityssarja sisälsi onnistuneen 7 jaardin heiton numerolle #7, Olli Korpelainen, Samuli Peltosen 2 jaardin juoksun sekä #22, Ville Talasojan 3 jaardin juoksun: tuloksena uudet yritykset. Drive jatkui 4 jaardin heitolla #44 Jeri Hömpille, Samuli Peltosen 1 jaardin juoksulla ja epäonnistuneella heitolla. Neljännellä yrityksellä Bouncers lähti pelaamaan ja onnistuikin 6 jaardin heitolla #88 Iiro-Pekka Paakille saamaan ensimmäiset yritykset. Seuraava drive aloitettiin screenheitolla, joka ei tuottanut etenemistä. Seuraavaksi pelinrakentajan juoksu vei palloa 3 jaardia taaksepäin ja kolmannella yrityksellä heitto epäonnistui. Nyt oltiin jo noin 40 jaardin päässä Oululaisten maalialueelta, eli Olli Karhun potkumaalietäisyydellä. Yritys kuitenkin epäonnistui eikä Bouncers saanut pisteitä taululle.

Oulu aloitti hyökkäysvuoronsa omalta 31 –linjalta. Ensimmäinen juoksu keskeltä linjaa tuotti 1 jaardin, toinen juoksu 6 jaardia ja kolmas #88 juoksu keskeltä puhkaisi koko Bouncersin puolustuksen, tuloksena 62 jaardia ja 6 pisteen maali. #16 lisäpistepotku onnistui ja tilanne oli oululaisille 0-14. Oulun aloituspotku kantaa 35 jaardia ja Mikkelin Samuli Peltonen palauttaa sitä 15 jaardia.

Bouncers aloittaa hyökkäysvuoronsa omalta 45-linjalta. 1. yritys tuotti juoksemalla 1 jaardia, toisella yrityksellä heitto epäonnistui ja kolmannella Oulun #8 Aleksi Statsevich nappasi syötön kiinni ja palauttikin sitä muutaman jaardin. Hyökkäysvuoro siirtyi Northern Lightsille Mikkelin 48-linjalta.

Oulu aloitti juoksemalla keskeltä linjaa 8 jaardia. Seuraava juoksupeli ei tuottanut jaardeja, mutta kolmannella yrityksellä NL #85 Taneli Linna onnistui nappaamaan kiertopelillä tarvittavat 2 jaardia uusiin yrityksiin. Seuraavat kaksi juoksuyritystä tuottivat 5 ja 8 jaardia ja uudet yritykset red zonelta. Oulu haki maalia heittämällä ja #16 Joonas Taina nappasi pallon kiinni maalialueella. Taina onnistui myös lisäpistepotkussaan ja tilanne oli oululaisille 0-21. Taina jatkoi 50 jaardin aloituspotkulla, jota Mikkelin #85 Teemu Puukka palautti 10 jaardia.

Mikkeli aloitti hyökkäysvuoronsa omalta 25-linjalta. Ensimmäisen yrityksen heitto epäonnistui. Toisella yrityksellä Oulun puolustus pakotti pelinrakentaja Olli Karhun juoksemaan pallon kanssa ja tuloksena oli 8 jaardia takapakkia. Kolmannella yrityksellä Karhu joutui taas taistelemaan tilasta ja ajasta heitolleen, mutta onnistui saamaan pallon Teemu Puukan näppeihin 12 jaardin päähän. Tämä ei riittänyt ensimmäisiin yrityksiin vaan Karhu punttasi palloa 50 jaardia vastustajan kenttäpuolelle.

Oulu aloitti hyökkäysvuoronsa omalta 31-linjalta. Tästä hyökkäysvuorosta muodostui Oulun juoksupelin näytös: #88 Aku Uotila kantoi palloa 3 kertaa yhteensä 18 jaardia, #85 Taneli Linna kerran 33 jaardia ja # 8 Aleksi Statsevich kolme kertaa yhteensä 20 jaardia tehden päätteeksi joukkueensa neljännen maalin. Joonas Tainan lisäpiste onnistui ja tilanne oli oululaisille 0-28. Oulun aloituspotku eteni pomppien 50 jaardia ja Mikkelin Ville Roponen palautti sitä 15 jaardia.

Bouncersin hyökkäysvuoro alkoi omalta 40-linjalta pelinrakentajan kiertopelillä, joka tuotti 4 jaardia. Seuraavaksi heittoyritys epäonnistui. Kolmannella yrityksellä Ville Talasoja kantoi palloa 5 jaardia. 4. yritys pelattiin ja pelinrakentajan kiertopeli tuottikin tarvittavat jaardit ensimmäisiin yrityksiin. Seuraavaksi lyhyt heittopeli jäi lyhyeksi. Tämän jälkeen Samuli Peltonen kantoi palloa 6 jaardia ja heittopeli epäonnistui. Tilanteessa 4. ja 4 lähti Bouncers pelaamaan heittoa, jonka Oulun #51 Petteri Yli nappasi ilmasta hyppysiinsä ja hyökkäysvuoro siirtyi oululaisille omalta 40-linjalta.

Oulu aloitti heittoyrityksellä, mutta tämä johti pelinrakentajan säkitykseen ja jaardin takapakkiin. Seuraavaksi Aku Uotilan juoksu tuotti 14 jaardia. Seuraavaksi lyhyt heitto ei tuottanut etenemistä ja kaksi Uotilan juoksuakin vain 5 jaardia yhteensä. 4. ja 5 tilanteessa Bouncers puolustus sortui paitsioon ja Oululle ilmaiset ensimmäiset yritykset. Oulu jatkoi vahvaa juoksupeliä: Uotila 13 ja QB Lassi Heikkilä 9 jaardia. Peliajan ollessa vähissä Oulu yritti vielä kahta heittoa, joista toinen päättyi pelinrakentajan säkitykseen ja toinen lyötiin maahan. Puoliajalle siirryttiin Oulun johtaessa 0-28.

2.puoliaika

Bouncers #87 Olli Karhu potkaisee aloituspotkun 55 jaardin päähän ja Oulun Aku Uotila palauttaa sitä 13 jaardia. Oulu aloittaa epäonnisen hyökkäysvuoronsa omalta 33-linjalta. Ensimmäisellä yrityksellä Oulun sentteri antoi liian korkean aloitussyötön, jonka pelinrakentaja onnistui peittämään. Tuloksena oli kuitenkin -20 jaardia. Toisella yrityksellä Oulun pallonkantajalta taklattiin pallo irti ja Mikkelin puolustuksesta Toni Pellinen (Kuopio Steelers) peitti sen maalialueella. Tilanteesta Bouncersille maali ja 6 pistettä. Lisäpisteyrityksellä Samuli Peltonen kantoi pallon maaliin 2 pisteen arvoisesti. Tilanne oli 8-28. Olli Karhu potkaisi aloituspotkun 55 jaardin päähän ja NL palauttaa sitä 10 jaardia.

Oulu aloittaa hyökkäysvuoronsa omalta 25-linjalta. Juoksu keskeltä ei tuota jaardeja. Seuraavaksi kiertopeli tuottaa 8 jaardia ja juoksu keskeltä 7 jaardia ja tuloksena uudet yritykset. Oulu jatkoi Mikkelin puolustuksen pehmittämistä juoksemalla keskeltä kolme kertaa. Ensimmäinen tuotti 4 jaardia, toinen 5 jaardia ja kolmas puhkaisi koko puolustuksen ja tuloksena #8 Aleksi Statsevichin pitkä kunniajuoksu maaliin asti. Lisäpisteyrityksessä huono snappi pakotti Oulun juoksemaan, mutta Mikkelin #86 Henri Heiskanen esti pistesuorituksen. Tilanne oli 8-34.

Oulun aloituspotku pomppii 40 jaardia ja Mikkelin #11 Ville Roponen palauttaa 10 jaardia. Mikkeli aloittaa hyökkäysvuoronsa omalta 43-linjalta. Hyökkäysvuoro jää lyhyeksi: ensimmäisellä yrityksellä heitto epäonnistuu, toisella juoksupeli tuottaa 5 jaardia ja kolmannella heitto jälleen epäonnistuu. Nyt neljännellä yrityksellä Olli Karhu punttaa palloa 35 jaardia eikä Oulu palauta. NL aloittaa hyökkäysvuoronsa omalta 32-linjalta.

Oulun ensimmäinen juoksuyritys pysähtyy ennen aloituslinjaa, mutta seuraava puhkaiseekin taas puolustuksen kunnolla tuottaen 23 jaardia. Mikkelin #11 Ville Roponen estää pistesuoritukset. Seuraavaksi Oulu jatkaa tehokkaan juoksupelinsä jauhamista ja viisi juoksupeliä tuottavat 28 jaardia. Sitten sattuu sentterille huono snappi ja 20 miinusjaardia. Seuraava juoksupeli tuottaa 5 miinusjaardia ja seuraavaksi puolustuksen paitsio 5 jaardia. Heittoyritys päättyy säkitykseen ja viiteen miinusjaardiin. Viimeinen neljännes alkaa Oulun lentopotkulla, joka kantaakin 50 jaardia Mikkelin 2-linjalle. Tilanteessa tuomitaan kuitenkin Oululle 10 jaardin rangaistus, joka siirtää pallon Mikkelin kannalta hieman parempaan kohtaan 12-linjalle.

Ensimmäiset kolme yritystä #39 Samuli Peltonen kantoi palloa hankkien 11 jaardia ja uudet yritykset. Seuraavaksi pelinrakentaja Olli Karhu juoksi 1 jaardin. Sitten Karhun heitto #85 Teemu Puukalle onnistuu tuottaen 15 jaardia. Samassa tilanteessa Oululle tuomittiin 15 jaardin rangaistus ja pallo siirtyi kerralla 30 jaardia eteenpäin. Seuraavassa sarjassa Peltonen juoksee 8 jaardia, lyhyt heitto #88 Iiro-Pekka Paakille tuotti 1 jaardia ja kolmannella yrityksellä pelinrakentajan sneak-peli 3 jaardia ja uudet yritykset. Seuraava sarja alkoi Peltosen 5 jaardin juoksulla ja jatkui kahdella epäonnistuneella heitolla. Neljännen yrityksen heittopeli päättyi pelinrakentajan säkitykseen (#67 Henri Hietajärvi).

Oulu aloitti hyökkäämään omalta 37-linjalta. Ensimmäinen juoksu tuottaa 13 jaardia ja ensimmäiset yritykset. Seuraavat kolme juoksupeliä eivät kuitenkaan etene lainkaan ja Oulu punttaa.

Bouncers aloittaa viimeisen hyökkäysvuoronsa omalta 24-linjalta #85 Teemu Puukan reverse-pelillä, joka tuottaa 21 jaardia. Seuraavaksi Peltonen juoksee 4 jaardia, lyhyt heitto tuottaa 1 jaardia ja juoksu 0 jaardia. 4. ja 5 tilanteessa 10 jaardin heittopeli #7 Olli Korpelaiselle onnistuu, mutta Oulun puolustus taklaa pallon irti ja peittää sen.

Oulu aloittaa viimeisen hyökkäysvuoronsa omalta 47-linjalta. Kaksi juoksupeliä tuottaa 11 jaardia ja uudet yritykset. Tämän jälkeen Oulu kuluttaa pelikellon loppuun ottamalla polven. Ottelu päättyi Oulun selvään 8-34 voittoon. Oulun parhaana pelaajana palkitaan #8 Aleksi Statsevich ja Mikkelin parhaana Kai Turpeinen.

Bouncers kiittää Steelersin apuja Toni Pellistä, Nikolas Stroheckeria, Aapo Peräkorpea, Olli Varista, Leevi Ojalaa, Niko Roposta sekä Kaapro Kerästä avusta.

Seuraava peli Bouncersilla onkin jo tulevana lauantaina 17.6. klo 16 Tikkurilan urheilupuistossa Vantaan Taftia vastaan.


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän