Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Saints vieraili ryöstöretkellä Mikkelissä

02.06.2017

Kauden ensimmäiseen emännöintivuoroon naisten amerikkalaisen jalkapallon 1-divisioonassa viime sunnuntaina 28.5. päässyt Lady Bouncers joutui taipumaan sarjapistetaistelussa Tampere Saintsia vastaan 0 – 12 (0 – 6).

Vierailevan joukkueen hävitessä teikkauksen, lähtee mikkeliläisten joukko

Alku näyttää mikkeliläisten kannalta lupaavalta Emilia Kempin #6 palauttaessa aloituspotkun puoleen kenttään, jonka jälkeen pelivälinettä liikutellaan kiertopeleillä uusiin yrityksiin. Ensimmäinen hyökkäysvuoro päättyy kuitenkin hermoiluun, kun toss –heitot päätyvät kahteen otteeseen aivan muualle kuin runningbackin kätösiin ja punttiin lähtiessäkin otetaan rangaistus väärästä snapista. Rangaistuksen jälkeinen puntti epäonnistuu ja tamperelaisten sininen vyöry pääsee taklaamaan Heta Timperin #82 omalle 20 jaardin viivalle.

Myös Saintsin ensimmäisellä hyökkäysvuorolla ilmassa on kauden aloituspelin tuntua. Pallot eivät löydä heitoissa vastaanottajille saakka, otetaan rangaistuksia ja keltaisten puolustus onkin jo päättämässä tilanteeseen 4 & ulos, mutta syötön vastaanoton häirinnän myötä Saints saa ilmaiset yritykset, kiittää ja kumartaa Iina Tähkäsen #25 kirmatessa maaliin. Lisäpisteyritystä lähdetään pelaamaan tamperelaisten osalta juosten, tässä kohtaa kuitenkin kotijoukkueen puolustus vie pidemmän korren.

Kotijoukkue jatkaa toisella drivellaan siitä mihin ensimmäisessä jäi – fumblauksia, rangaistuksia ja niillä kerroilla kun liikkeelle päästään on tamperelaisten puolustus ärhäkästi paikalla, eikä etenemistä synny. Seuraavat hyökkäysvuorot mennään puolin ja toisin tasaista sahausta edestakaisin. Juuri ennen puoliaikaa mikkeliläisten blokit alkavat löytää oikean osoitteensa ja kotijoukkueen osalta nähdään todella pitkä hyökkäysvuoro. Heta Timperi #82 ehtii jo vuoron päätteeksi maalialueelle saakka, touchdown kuitenkin hylätään keltaisen lipun leijaillessa kentän pintaan kiinnipidon seurauksena. Saman pelin toisinto ei tuota tulosta. ”Pyhimysten” hyökkäys päättyy punttiin, joka jää vajaaksi ja kotijoukkue pääsee vielä ennen taukoa liikkeelle 20 jaardin päästä maalista. Emilia Kempin #6 ja Heta Timperin #82 juoksuvoimalla päästään 10 jaardiin, mutta tuossa kohtaa pelikellosta loppuvat minuutit.

Toisen puoliajan alkupuolella Saints pääsee jo hätyyttelemään mikkeliläisten maalialuetta, mutta tilanteessa neljäs ja kaksi mentävää kotijoukkueen osalta eniten taklauksia napsinut (8 + 2) Emilia Kemppi #6 taklaa kiertopeliin lähteneen pallonkantajan miinusjaardeille. Siinä missä kotijoukkueen hyökkäyspeli takkuaa lähinnä blokkien puutteen vuoksi, Saints tekee tasaisen varmaa työtä. Vierailijat pääsevät jo kertaalleen maalin makuun, mutta tuolla downilla blokkaustyöskentely on turhankin innokasta, joten selkään blokkaamisen myötä takapakkia 10 jaardinen, jonka jälkeiset yritykset mikkeliläisten puolustus saa pidettyä kurissa. Kotijoukkueen loppukiri tyrehtyy alkuunsa kun hyökkäyksen ensimmäinen kosketus palloon päättyy fumblaukseen, jonka ehtii peittämään Saintsin Milena AbbasMamode #90. Turnoverin jälkeisen ajan ”portsarittaret” taistelevat uudella vaihteella ja hyökkäys pääsee virittämään vielä viimeisiä takaa-ajoasetelmiaan. Ottelukellossa oltua jäljellä enää reilut puolitoista minuuttia, Iina Tähkänen #25 leiskauttaa ensin pitkän juoksupelin kiertäen ja seuraavalla downilla nappiin osuneiden blokkien saattelemana kuljettaa pallon toiseen otteeseen mikkeliläispäätyyn. Lisäpistepeli jää tälläkin kertaa yrityksen asteelle.

Koko pelin ajan mikkeliläishyökkäystä vaivannut hermoilu jatkuu aina viimeiseen hyökkäysyritykseen asti – pallo fumblataan ja tamperelaisten Sarina Forsblomin #44 peittäessä pallon vierailijoille jäi tehtäväksi enää pelikellon kuluttaminen loppuun polvea ottaen.
Vierasjoukkueen ahkerimmat taklaajat olivat Katriina Saarinen #93 sekä Sarina Forsblom #44, joille kummallekin kertyi viisi soolotaklausta. Kotijoukkueessa puolestaan Emilia Kemppi #6 kerrytti huimat saldot 8 + 2 ja Jenni Kuitunen #85 puolestaan 2 + 5.

 


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän