Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Naiset avaavat kautensa kotipelillä

09.05.2018

Amerikkalaisen jalkapallon naisten 1-divisioona

1.kierros, la 12.5. klo 18 Urpolan kenttä, Mikkeli

Lady Bouncers  – Jyväskylä Jaguars

Mikkelin Lady Bouncers avaa oman pelikautensa amerikkalaisen jalkapallon naisten 1-divisioonassa tulevana lauantaina 12.5. Jaardijahtiin Urpolan pyhättöön astelee vastapuolelle Jyväskylän Jaguars.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti, jolloin Bouncers vei pistetaistot lukemin 54 – 0 sekä 26 – 8. Menneeseen on kuitenkin turha liikaa tuijotella, sillä molempien joukkueiden rosterit ovat uudistuneet vahvasti.

Jaguarsin rivistö on melko tiivis parinkymmenen jefuttaren nippu. Aiempina kausina rosterin kapeus on osaltaan hankaloittanut Jaguarsin peliä, varsinkin kauden edetessä tulleiden loukkaantumisten kavennettua joukkuetta entisestään. Toisaalta, pieni rosteri voi olla niin yhteen hioutunut joukko, ettei sitä edes tuoreet jalat pysty horjuttamaan. Pelinrakentajan tontilla jatkava #3 Mervi Korhonen haki vielä viime kaudella heittopeleissä monta kertaa Satu Aumoa, joka jyväskyläläisten rosterista ei enää löydy, joten vahvat veikkaukset uudesta ykköskohteesta kääntyvät laitahyökkääjä #10 Katariina Kiviniemeen. Mukavan lisämausteen keskinäiseen kamppailuun tuo ex-portsarilaumalaisen #24 Krista Haverisen siirtyminen pallon toiselle puolelle Jagsien paitaan.

Mikkeliläisten pelaajistossa on niin ikään käynyt kuhina. Tällä hetkellä 30 nimen lista pitää sisällään pitkää kokemusta, muutaman taukovuoden jälkeen palanneita sekä tulikokeensa lauantaina saavia. Yksi ratkaiseva elementti lienee pelinrakentajapuoli, joka on vaihtunut edelliskaudesta täysin. Pallonvarteen tarttuu pitkänlinjan jenkkifutari #85 Jenni Kuitunen sekä paluun viheriöille tekevä #80 Riina Kaarlakoski. Kotijoukkueen tarjoamat hyökkäysuhkat ovat jykevät niin heiton kuin juoksunkin puolella, mutta ratkaisevaa on, kuinka uudet kapellimestarit löytävät yhteissävelen laita- ja keskushyökkääjien kanssa.

Kauden aloitusmatsi tuo aina lisäsähköä tullessaan, joten ennakkoasetelmat saattavat hermoilun myötä kääntyä aivan päälaelleen. Kumpi vie QB –taiston? Ratkaiseeko rosterin laajuus?              Kumpi on viejän roolissa linjatansseissa?

Kick off Mikkelissä la 12.5. klo 18 Urpolan tekonurmella (Rinnekatu 10). Paikan päällä myös kahvio! Tervetuloa!


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän