Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Amerikkalaisvahvuutta Bouncersin väreihin

22.02.2019

Ensimmäiseen 1.divisioonakauteen valmistautuva joukkue saa ulkomaalaisvahvistusta rosteriin. Kalifornialaislähtöinen Chris Hall tuo myös omalta pitkältä peliuraltaan paljon tietotaitoa lisää joukkueen harjoitteluun ja toimintaan.

– Ensisijaisesti Chris tulee pelaamaan puolustuksen takakentällä, toteaa joukkueen päävalmentaja Ilkka Jämsä.

Viime kaudella Chrisin pelatessa 1.divisioonassa Kouvola Indiansin paidassa, hän oli koko divisioonan tilastoykkönen taklaustilastoissa saaden 38 taklausta, joista 18 avustettuja taklauksia, keskiarvon ollessa 7,6 taklausta peliä kohden. Chris oli myös koko sarjan paras aloituspotkunpalauttaja edeten 484 jaardia 28,5 jaardin yrityskeskiarvolla.

– Chris on nopea ja kova taklaamaan. Hänen peluuttaminen muillakin pelipaikoilla on varmasti todennäköistä. Emme kuitenkaan saa ajautua tilanteeseen jossa peluutamme miestä liikaa, sanoo Ilkka Jämsä.

Chrisillä on pitkä kokemus lajista, johon tykästyi jo lapsena hänen isänsä ollessa valmentajana pop warner/high school joukkueissa. Chris on pelannut mm. Collegessa Mt. San Antoniossa ja Buffalo State Bengalsissa, sekä ennen Suomeen saapumistaan Unkarin ylimmässä sarjassa HFL:ssä, Eger Heroesissa.

– Aloitin amerikkalaisen jalkapallon pelaamisen 6-vuotiaana. Olin isäni mukana useissa harjoituksissa jotka hän veti vanhemmille ikäluokille, heitä seuratessa aloin kunnioittaa enemmän pelaajia ja tykästyin myös lajiin entistä enemmän, Chris muistelee.

”I started playing football at the age of 6 years old. My father was a pop warner/high school coach at that time. I was around most of the practices with the older group of players, which I began to look up to the older kids and love the sport more.”

Lajin kotimaassa pelattavaan peliin ja Suomessa pelattavaan peliin Chris kertoo huomaamistaan eroista seuraavasti:

– Suurimpana erona Amerikassa ja Suomessa pelattavalle pelille on pelinopeus ja vauhti jolla peliä pelataan NFL/CFL tasolla. Myös urheilullisuus on pidemmälle jalostettua Amerikassa. Kaiken kaikkiaan sanoisin kuitenkin että Suomessa lajia pelataan hyvällä, korkealla tasolla.

”The biggest difference in the game of football played in Finland would be the game speed and how fast it is played at the NFL/CFL level. Also, the athleticism can be a bit better in the states. Overall, I would say that Finnish football is still played at a good high level.”

Suomeen Chris saapui kaudelle 2018 kontaktoidessaan Suomessa entuudestaan tuntemaansa valmentajaa, jolta kysyi mikäli heillä olisi käyttöä takapuolustajalle. He kiinnostuivat tarjouksesta ja yhteistyön tuloksena Chris matkusti Suomeen. Suomeen Chris on mielestään sopeutunut oikein hyvin.

– Edellinen kesä oli ensimmäinen kesäni Suomessa, se tuntui hieman kuumalta ja kostealta suurimman osan kautta. Syksyllä olikin enemmän sadetta ja sen suuntaista keliä. Talvi sai aluksi hieman niskalenkin, koska täytyi totutella lumeen ja kylmyyteen uudelleen kuten kouluaikoina Buffalossa. Suomalaiset ovat todella avoimia kunhan heihin ensin tutustuu. Suurin osa heistä puhuu myös englantia, mikä hieman yllätti itseäni ensimmäisinä kuukausina, kertoo Chris.

”I’ve settled in alright I would say. The last summer was my first time being here, so it felt a little hot and humid throughout most of the season. In the Fall, it was more rain, etc. The winter really got me at the beginning, because I had to get use to the cold and snow like back in Buffalo. The finnish people are great and are really open once they get to know you. Also, most people speak English which surprised me after my first couple months here.”

Joukkueenjohtaja Niko Kovanen hymyilee tyytyväisyyttään saadessaan kovan vahvistuksen mukaan jo hyvissä ajoin ennen kauden alkua.

Chris on jo tammikuun alusta lähtien päässyt harjoittelemaan joukkueen kanssa ja tutustumaan pelaajiin ja valmentajiin, sekä valmennus- ja pelityyliin. Chris näyttää myös omalla tekemisellään hyvää esimerkkiä harjoituksissa.

– Jo ensimmäisistä harjoituksista lähtien olen tykännyt tyylistä joilla harjoitukset on rakennettu sekä pelaajien vallitsevasta päättäväisyydestä vetää harjoitukset läpi kovalla intensiteetillä. Kommunikointi ja henkilökemiat paranevat jokaisissa harjoituksissa, toteaa Chris.

”Ever since the first practice I liked the way practice was set up and the determination that the other players have. I believe we are gaining better chemistry with each other every practice. The communication on the field is also improving during team.”

Chris on myös luottavainen jo tulevan kesän koitoksiin ja uskoo Bouncersin mahdollisuuksiin.

– Pelatessani viime kauden 1. divisioonassa, haluaisin todellakin voittaa mestaruuden. Ja tiedän mitä kesältä odottaa. Uskon suuresti että joukkueemme voi yllättää muut ja voittaa mestaruuden. Näen että meillä on jo paljon oikeita palikoita viedä kausi maaliin asti, Chris kommentoi.

”I really want to win the 1st division after already playing last year in the division. I know what to expect. I believe there is a huge possibility that our team can win and shock the league. We have a lot of the right pieces that can make it all the way.”


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän