Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Lady Bouncers edelleen voittamaton

15.08.2020

Kuvaaja Oskari Mäkisarka

Lady Bouncersin toinen naisten amerikkalaisen jalkapallon 1.divisioonan runkosarjan kotiottelu pelattiin paahteisella Urpolan tekonurmella viime sunnuntaina. Sarjakärjessä paistattelevaa Mikkelin ryhmää saapui tällä kertaa haastamaan Northern Lightsin naiset Oulusta.

Kotijoukkue pääsi palautuksen jälkeen liikkeelle noin 35 jaardiltaan. Emilia Kemppi #6 pitää jo ensimmäisillä downeilla ketjujengin liikeessä juostuaan ensin Northern Lightsin puolikkaalle ja seuraavalla yrityksellä reilun kymppijaardisen. Kolmannella yrityksellä matka pysäytetään ”jo” 5 jaardin jälkeen. Pallonkantovuoroon Noora Koponen #92 ja jälleen chain liikkeelle. Seuraavalla downilla Northern Lightsin Hilla Lomu #75 taklaa Kemppiä sen verran jykevästi, että pallo irtoaa hyppysistä. Ensimmäisenä palloa ehtii kuitenkin peittämään kaksi keltapaitaa. Kotijoukkueen hyökkäysvyöry kuitenkin alkaa takellella ja oululaisten puolustus pysäyttää hyökkäyksen oman 20jaardinsa tuntumaan.

Northern Lightsin Nea Törmäsen #12 johtama hyökkäys näyttää lähtevän vauhdikkaasti rullaamaan, mutta muutaman pidemmän downin jälkeen kotijoukkueen puolustus saa pelistä kiinni ja pohjoisen naiset ovat pakotettuja luopumaan pallosta puntaten.

Hyökkäyksen asteltua taas kentälle, Emilia Kemppi #6 leikittelee, pallon kainaloonsa saatuaan, reilun 30 jaardisen spurtin ja seuraavilla kahdella downilla uusiin. Kun kaikkien huomio on varmasti saatu Kemppiin, ensimmäisen neljänneksen loppuminuuteilla Hanna Kuisma #89 jolkottelee koskemattomana maalialueelle. Lisäpiste pelataan ja pallon kantaa linjan keskeltä maaliin Emilia Kemppi #6. Tilanne kotijoukkueen hyväksi 8-0.

Vierailijoiden Aino Lepojärvi #20 palauttaa pallon puoleen kenttään, mutta Northern Lightsin hyökkäys on kotijoukkueen puolustusta vastaan jälleen aseeton. Kaikki neljä yritystä se yrittää löytää vapaita väyliä, joita ei tunnu kentälle jääneen ollenkaan.

Kuvaaja: Oskari Mäkisarka

Mikkeliläisten päästyä hyökkäyksensä kanssa kentälle, kuopiolaisvahvistus Noora Koponen #92 nappaa pelinrakentaja Jenni Kuitusen #85 heiton käsiinsä ja kipittää päälle jaardit, mitä otettavissa on. Neljänneksen vaihduttua Bouncers testaa pelikirjansa toimivuutta, niin juosten kuin heittäenkin. Pisin baana aukeaa #10 Emilia Vihantolalle ja oululaispuolustuksesta Nea Törmäsen #12 varmat taklaukset pelastavat pariinkin eri kertaan maalin synnyltä. Downi downilta hyökkäys kuitenkin lähestyy maalilinjaa ja lopulta palloa saa kunnian kantaa touchdownin arvoisesti Emilia Kemppi #6. Lisäpiste pelataan ja Kemppi kiemurtelee maalialueelle toistamiseen, mutta tällä kertaa kentän pinnassa oleva keltainen liina nollaa pistesuorituksen. Uusintayrityksellä Jenni Kuitunen #85 koettaa tavoittaa heitollaan Hanna Kuisman #89, mutta tällä kertaa yhteissävel ei löydy. Tilanne 14-0.

Oululaisten hyökkäys ei lähde liitoon, vaikka yritystä on monen pelaajan voimin; niin kiertäen, linjan läpi pusertaen kuin pelinrakentajan omien juoksujenkin tiimoilta.

Kotijoukkue pääsee Noora Koposen #92 catchin ja Hanna Kuisman #89 kiertopelillä uusiin yrityksiin. Emilia Kempin 20-jaardinen tuo hyökkäyksen jo oululaisten 35 jaardin viivalle. Kuitunen #85 löytää heitollaan Kuisman #89 ja taas 5 jaardia etenemistä. Seuraava down menee harakoille, mutta sitä seuraava lähtee Kuismalle #89 kiertäen – uudet yritykset red zonella. Kemppi pusertaa keskeltä, mutta Oulun puolustus pitää. Viimeiset jaardit maaliin kirmaa Noora Koponen #92, upeiden blokkien siivittämänä, tuloksena touchdown. Lisäpisteen kirjauttaa tililleen Kemppi. Tilanne 22-0 ja puoliaikaan jäljellä 3.08.

Kuvaaja: Oskari Mäkisarka

Oulun Iida Kivioja #8 palauttaa puoleen kenttään. Törmäsen heitto ei löydä vastaanottajalle, jonka jälkeisen Lepojärven #20 juoksupeliyrityksen nollaa näyttävästi Ladyjen linebacker Niina Sutinen #46. Kolmatta juoksudownia onkin tuhoamassa kotijoukkueen puolustuksesta jo 4-5 pelaajaa. Neljänteen yritykseensä oululaiset lähtevät pelaten, mutta kierto otetaan Bouncersin puolelta vahvasti pois ja roolit vaihtuvat viheriöllä jälleen.

Bouncersin hyökkäys lähtee liikkeelle heittäen Kuismalle #89, jota seuraa upea Kiviojan #8 taklaus onnistuneen catchin päätteeksi. Ilo hyvästä taklauksesta jää Northern Lightsin leirissä laihaksi, sillä seuraavan downin Emilia Kemppi -show päättyy, kuinkas muuten kuin, maalijuhlintaan. Upea, yli 50-jaardin juoksu ja siinä matkalla neljä taklauksen purkua. Lisäpistettä haetaan heittopelillä, mutta pallo päätyy sormien sijasta kentän pintaan. 28-0, joka jää tilanteeksi myös puoliajalle siirryttäessä.

Ottelun puoliajalla esiintyi Mikkelin Voimistelijoiden cheerleadingjoukkue Rubies.

Tauon jälkeen vierailijoiden palauttajista Aino Lepojärvi #20 juoksee vastaanoton Northern Lightsin 30-jaardille. Hyökkäys käyttää kaikki neljä yritystään, mutta keltamusta puolustus ei anna tuumaakaan periksi. Näin ollen roolit vaihtuvat jälleen.

Emilia Kemppi #6 änkeää red zonelle. Seuraavan downin kiertopeli Hanna Kuismalle #89 näyttää jo hetken hyytyvän vastustajan taklaukseen, mutta niin vain vanha oppi, ”pidä jalat liikkeellä”, on todettava jälleen toimivaksi – taklaajan ote lipeää ja Kuisma #89 kirmaa pallon kera maaliin. Lisäpistettä QB Kuitunen #85 hakee ilmateitse, mutta tälläkään kertaa pallo ei tartu vastaanottajan näppeihin. 34-0

Northern Lights liikkeelle omalta 40 jaardiltaan. Hyvin alkanut tarvittavien jaardien metsästys päättyy kolmannella yrityksellä pallon rähmäykseen. Vaikka peliväline pysyy edelleen vierasjoukkueen hallussa, tyrehtyy hyökkäysvuoro rähmäyksen jälkeen neljänteen yritykseen.

Bouncers pääsee omaan pistetavoitteluunsa puolen kentän tuntumasta. Koponen #92 kiertää ensiyrityksellä jo lähes uusiin. Kemppi jatkaa ansaiten uudet yritykset. Kuitusen #85 heitto löytää Noora Koposen #92, joka onnistuneen catchin päätteeksi ottaa vielä tarvittavat jaardit ja näin ketju liikkuu jälleen. Oululaispuolustuksen saatua juonen päästä kiinni alkaa näyttää että hyökkäysdrive kuivuu kasaan ja vielä kun väärä aloitus tuomitaan kotijoukkueen suuntaan, alkavat hyökkäyksen eväät näyttää syödyiltä. Mutta keltamustakone jaksaa sinnikkäästi jauhaa ja tilanteessa 3 & 10 maaliin. Noora Koponen #92 saa kirjauttaa touchdownin nimiinsä. Myös lisäpistepelissä samainen Lady on näppeineen maalialueella, tulostaululle 42-0 ja peliaika suuren maalieron myötä juoksevaksi.

Palautuksissa ahkeroineen Lepojärven #20 matka päättyy tällä erää kolmellekympille. Niina Sutinen #46 on torppaamassa yritykset, tulivatpa ne kiertäen tai linjan läpi pelaten. Huono-onnisesti neljäs down pelataan palloa taaksepäin heittäen, pallo lipsahtaa ja näin ollen Bouncers pääsee hyökkäykseen n. 35 jaardin linjalta Northern Lightsin päädystä. Kemppi & Kuisma kantavat vuoroin palloa, mutta kolmas yritys päätyy syötönkatkona oululaispuolustaja Annika Kyröläiselle #21. Vieraat pääsevät vielä yrittämään hyökkäystä kolmen downin verran, mutta jokainen yrityksistä päätyy tulikuumalla pelipäällä olleen Niina Sutisen #46 hellään syleilyyn. Lopputulokseksi jää 42-0.
_____

Bouncersin pisteiden tekijät:

#6 Emilia Kemppi 16p (2 TD + 2 XP)
#92 Noora Koponen 14p (2 TD + 1 XP)
#89 Hanna Kuisma 12p (2 TD)

Joukkueiden top 3 taklaajat:

Bouncers:
#46 Niina Sutinen
#74 Minna Rossi
#97 Leena Suikkanen

Northern Lights:
#8 Iida Kivioja
#83 Laura Haapaniemi
#87 Natalia Blomster
______

Lady Bouncers lähtee tulevan viikonlopun otteluun Hämeenlinnan Tigersia vastaan paalupaikalta kolmella voitollaan. Runkosarjan päättävän kierroksen panoksena Lady Bouncersilla on ( 1. tai 2.) sijoitus runkosarjassa. Pelin lopputuloksesta huolimatta Ladyt saavat kotikenttäedun välierissä.

Tigers – Lady Bouncers
Su 16.8.2020 klo 14
Kaurialan kenttä, Hämeenlinna


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän