Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

LADYT UUSIVAT VUODEN TAKAISEN MESTARUUTENSA

18.09.2020

Kuvaaja Oskari Mäkisarka
Naisten 1. divisioonan runkosarjan voittaja Lady Bouncers kohtasi sunnuntaina 6.9. kotikentällään finaaliottelussa runkosarjan toiseksi sijoittuneen Kotka Eaglesin. Bouncers voitti runkosarjassa kaikki ottelunsa ja Eagles taas hävisi ainoastaan Bouncersille. Lukemat tuossa runkosarjan kohtaamisessa olivat tiukat, 26-30 (14-14), joten tasaista vääntöä osattiin odottaa tästä finaaliottelustakin.
 
Ottelu potkaistiin käyntiin Eaglesin aloituspotkulla. Bouncersin #89 Hanna Kuisman johdolla palautus etenee omalle 40 jaardin linjalle, jolta Ladyjen ensimmäinen hyökkäysdrive käyntiin. Hyökkäys avaakin ottelun vahvasti reverse-kiertopelillä, jossa Kuisma onnistuneiden blokkien avulla, kantaa pallon aina vastustajan 40 jaardin linjalle asti. Uudet yritykset avaavan, #6 Emilia Kempin, juoksuyrityksen Eaglesin puolustus torppaa mallikkaasti. Toisella juoksullaan keltamustan hyökkäyksen blokit napsahtelevat kohdilleen ja Kemppi kantaa pallon vahvasti noin 22 jaardin päähän sinipaitojen maalilta – ketju liikkuu. Seuraava aloitussyöttö epäonnistuu, mutta pelinrakentaja #85 Jenni Kuitunen poimii pallon ja pelastaa juosten muutaman miinusjaardin, ennen kuin hänet taklataan. Eaglesin puolustus pysäyttää seuraavat kolme yritystä mallikkaasti ja hyökkäyssuunta vaihtuu.
 

Kuvaaja: Oskari Mäkisarka

 
Eaglesilla on alkuun sekaannusta hyökkäysmuodostelmassaan, josta keltainen liinakin lentää kentälle. Bouncersin puolustus pysäyttää vahvasti kolme ensimmäistä yritystä ja pakottaa Eaglesin punttaamaan omalta 20 jaardin linjaltaan. Punttifakella Eagles pääsee yllättämään keltamustan puolustuksen, ja pelinrakentaja #8 Essi Söderholmin juoksulla, etenemään juuri tarvittavat, muutamat jaardit, uusiin yrityksiin. Keltamusta puolustus kuitenkin tästä sisuuntuneena torppaa seuraavat kolme hyökkäysyritystä lähes yritysten aloituslinjaan ja pakottaa jälleen hyökkäyksen luopumaan pallosta punttaamalla. Puntti pelataan puolustuksen puolelta tällä kertaa varmasti ja hyökkäyssuunta vaihtuu. Bouncers saakin tällä toisella hyökkäysvuorollaan erityisesti juoksukoneistonsa hienosti käyntiin – ja tuloksena ottelun ensimmäinen touchdown. Pallon maaliin kantaa Kemppi, joka kirjauttaa myöskin lisäpisteet nimiinsä. Tilanne 8-0.
 
Ottelun toinen neljännes on Bouncersin puolustuksen näyttöä siitä, mistä syystä keltamustaa voidaan pitää kauden, tämän sarjatason, pitävimpänä puolustuksena. Vastustaja pidetään upealla yhteenpelaamisella nollilla. Hyökkäys tehtailee aivan toisen neljänneksen lopussa vakuuttavan tasaisella etenemisellään keltamustille toisen maalin. Ensin pallon maalialueen tuntumaan kantaa Kuisma, jonka jälkeen pallon maaliin juoksee Kemppi. Lisäpiste epäonnistuu, joten tilanne puoliajalle siirryttäessä on kotijoukkueen hyväksi 14-0.
 

Kuvaaja: Oskari Mäkisarka

 
Puoliajan jälkeen kolmas neljännes alkaa Bouncersin aloituspotkulla ja Eagles käynnistää hyökkäyksen palautuksen jälkeen omalta 30 jaardin linjaltaan. Sininen hyökkäys vyöryykin tasaiseen tahtiin lähinnä juosten, mutta myöskin #5 Becky Martinille onnistuneen Söderholmin heiton siivittämänä noin 15 jaardin päähän maalista. Keltamusta puolustus kuitenkin pitää vakuuttavasti edelleen nollapelinsä ja hyökkäys astelee kentälle. Tällä kertaa on keltamustan hyökkäyksen vuoro esitellä näyttävää yhteenpelaamistaan, ja onnistuneiden juoksupelien ansiosta, edetään aina vastustajan maalin tuntumaan. Linja raivaa vahvasti tilaa ja pallon varmoin ottein maaliin juoksee Kemppi. Lisäpistepelin Eaglesin puolustus kuitenkin onnistuu pysäyttämään, joten tilanteeksi taululle 20-0.
 
Neljännen neljänneksen alkupuolella Eagles alkaa heittää palloa enemmän, sillä aika kuluu ja juosten ei tahdo tilaa löytyä. Onnistuneilla heittopeleillä sininen hyökkäys eteneekin #9 Laura Karhun sekä Martinin koppaamien pallojen avulla alle viiden jaardin päähän maalista. Tällä kertaa keltamusta puolustus joutuu taipumaan, kun Söderholm löytää juosten tilaa kantaa pallon maaliin. Lisäpisteet maaliin kantaa #21 Jemina Turkia. Tilanne 20-8. Ottelun neljännellä neljänneksellä nähdään vielä yksi touchdown, kun kotijoukkue viimeistelee finaaliottelun lukemiksi lisäpisteiden kera 28-8. Maalista 6 pistettä nimiinsä kirjauttaa Kemppi ja lisäpisteheiton maalialueella onnistuneesti koppaa Kuisma. Näin naisten 1. divisioonan mestaruus jää siis jo toista vuotta peräkkäin Mikkeliin!
 

Kuvaaja: Oskari Mäkisarka

 
Kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi valittiin vakuuttavan pelin ja kauden pelannut #19 Anni Laitinen. Laitinen pelasi finaaliottelussa tiukkaa peliä tukimiehenä ja teki useita tärkeitä taklauksia aloituslinjan tasolle. Amarillo Mikkeli ja Gastropub Eino palkitsivat Laitisen ravintolalahjakortilla. Vierasjoukkueen paras pelaaja oli ansaitusti #8 Essi Söderholm. Söderholmille kertyi pelissä reilusti juoksujaardeja sekä onnistuneita heittopelejä. Söderholmin matkaan lähti Eränetti Verkkokaupan sponsoroima lahjakortti.

Ottelun arvokkaimpana pelaajana palkittiin kotijoukkueen vahva juoksija #6 Emilia Kemppi. Kemppi taisteli ahkerasti juoksujaardeista hyvien blokkien siivittämänä. Palkintona lajiliiton tunnustus sekä Opa & Muurikan sponsoroima tuotepalkinto.
 
____________________________________________
 
Joukkueiden pisteiden tekijät:
 
Bouncers:
 
#6 Emilia Kemppi 26p (4 TD +  1 XP)
#89 Hanna Kuisma 2p (1 XP)
 
Eagles:
 
#8 Essi Söderholm 6p (1 TD)
#21 Jemina Turkia 2p (1 XP)
 
Joukkueiden top 3 -taklaajat:
 
Bouncers:
 
#19 Anni Laitinen
#97 Leena Suikkanen
#83 Marleena Himanen
 
Eagles:
 
#5 Becky Martin
#44 Emilia Etholen
#60 Anu Vainio-Kylmälä
 
__________________________________________________
 
Kausi 2020 on näin pelattu ja pistetty pakettiin. Naisten sekä miesten joukkueiden off season on alkanut ja fysiikkaa rakennetaan jo kohti seuraavaa kautta. Tiedotamme avoimista harjoitteluista ja lajin kokeilukerroista kunhan Mikkelissä vallitseva tilanne mahdollistaa niiden järjestämisen. Etsimme uusia pelaajia kaikkiin joukkueisiimme: junioreihin, naisiin ja miehiin. Tervetuloa kokeilemaan!

Haluamme esittää vielä suuren kiitoksen kaikille tähän poikkeukselliseen kauteemme 2020 osallistuneille. Ensisijainen kiitos naisten joukkueen kautta tukeneille yhteistyökumppaneille! Olemme kiitollisia, että päätitte tukea kauttamme poikkeusolojen vallitessa. Kiitos Tulikuuma Kumpu Oy / http://tulikuuma.fi/ ja Darcmedia / http://www.darcmedia.fi/! Arvostamme myös valtavasti niin kentän sisäpuolella pyyteettömästi seuratyötä tekeviä, kulisseissa vaikuttajia kuin katsomaan tulleita kannustajia. Olette kaikki tärkeä osa toimintaamme ja teette siitä osaltanne mahdollista. Jatketaanhan samalla sykkeellä myöskin kaudella 2021!

Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän