Mikkelin Lady Bouncers ja Jyväskylä Jaguars kirjoittivat farmisopimuksen, Kuopio Steelers jättäytyy pois naisten 2.divarista

19.02.2021

Kuvaaja Pietu's Photo

Mikkelin Lady Bouncers on sopinut farmiyhteistyöstä Jyväskylä Jaguarsin kanssa. Ratkaisuun päädyttiin Kuopio Steelersin pidättäydyttyä 2.divisioonaan ilmoittautumisesta haasteellisen valmentajatilanteen vuoksi. Realiteetit todettuaan mikkeliläis-kuopiolaisyhteisprojekti ”Team Savon” ydintoimijat lähtivät aktiivisesti kartoittamaan farmimahdollisuutta, jotta myös lajin pariin vasta löytäneet saisivat peliaikaa ja kokemusta.

Bouncersin päävalmentaja Anni Laitiselle Jyväskylän suunta on enemmän kuin tuttu, ensikosketukset lajiin, kuten ensimmäiset pelivuodetkin, Laitinen koki Jaguars -paidassa. Niinpä yhteistyöneuvottelujen starttaaminen ”petolauman” kanssa oli hyvin luontevaa. ”-Puntaroitiin toki eri vaihtoehtoja, mutta koska maantieteellisestikin Jyväskylä asettuu järkevän välimatkan päähän, kallistui vaakakuppi lopulta Jaguarsin puoleen”.

Yhteistyöstä Mikkelin kanssa ollaan Jyväskylän leveyksilläkin mieluissaan. -”Joukkue on tuttu useamman vuoden matkalta, kun on pelattu samalla sarjatasolla ja vuosien aikana on järjestetty myös yhteisiä leirejä ja scrimmageja”, jyväskyläläisjoukkueen päävalmentajan pestiä toimittava Otteliina Rantanen iloitsee. Sopimuksen myötä Jaguars-pelaajia pääsee kokeilemaan kykyjään Vaahteraliigassa ja ”Team Savon” pelaajille, erityisesti lajin parissa vasta aloitteleville, saadaan tarjottua pelikokemusta alemmalta sarjatasolta.

”-Olemme tyytyväisiä, että farmisopimuksen myötä on mahdollista saada rookiepelaajille pelikokemusta alemmalta sarjatasolta ensimmäisellä pelikaudella, jonka harjoituskausi on osin ollut haasteellinen jo koronan vuoksi”, kuvaa Laitinen tilannetta savolaissilmin tarkasteltuna. Otteliina Rantanen puolestaan tähyää pelaajaliikenteen osalta toiseen suuntaan; ”-Meillä on useampi pelaaja, jotka varmasti pärjäävät liigassa ja on mahtavaa, että heille saadaan tarjottua mahdollisuus liigadowneihin.”

Farmisopimus mahdollistaa viiden Bouncers -pelaajan käyttämisen 1.divarin peleissä ja Jaguarsin suunnasta pelaajia saa Vaahteraliigapeliin pukea keltamustan paidan päälleen kymmenen.


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän