Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Lady Bouncersin kotiavaus edessä lauantaina

08.07.2021

Naisten amerikkalaisen jalkapallon korkeimmalle sarjatasolle kahden 1-divisioonan mestaruuden jälkeen noussut Mikkelin Lady Bouncers pääsee tulevana lauantaina 10.7.2021 ensikertaa tositoimiin kotikentällään Urpolassa. Pistepotista mittelöimään saapuu Wolverines Ladies Helsingistä.

Avauskierroksella Raisiossa pisteiden ryöstöretkellä käynyt Bouncers teki vakuuttavan paluun SM-sarjaan, sillä West Coast Phoenix kaatui selkein lukemin 0-30 (0-30).

Neljä kertaa peräkkäin SM-voittoa juhlinut Wolverines puolestaan avasi oman kautensa kotiareenallaan, vieraana Turku Trojans, melko mollivoittoisesti. Turkulaiset kurittivat kotijoukkuetta säälimättömästi 0-58 (0-27). Wolverinesin sivurajalta HC Pekka Lamminsalo ei luonnollisesti ollut avauskierroksen jäljiltä tyytyväinen joukkueen tekemiseen: -”On sanomattakin selvää, että pelaamisemme ei ole vielä sillä tasolla, mitä haluamme. Fokus on jatkuvasti kehittymisessä ja tavoitteena on pelata parasta futista kauden loppukahinoissa.” Mikkeliläisleirissä päävalmentaja Anni Laitinen puolestaan piti kauden avausta onnistuneena ja suuntaa katseet luottavaisena kohti ensimmäistä kotiottelua: -”Hyökkäys teki pisteitä niin juosten kuin heittäen ja puolustukselle nollapeli. Ensimmäinen ottelu on ensimmäinen, joten toki hiottavaa tekemisestä löytyy kumminkin puolin palloa.”

Viikonlopun kohtaamisesta molempien joukkueiden valmennus odottaa hikistä taistelua pisteistä.

-”Bouncersin juoksupelin hidastaminen on luonnollisesti yksi päätavoitteistamme. Carolalla on myös vahva käsi ja on erittäin kykenevä pitkässä heittopelissä. Meidän hyökkäyksen puolella tärkeintä on taas vähemmän Bouncersin puolustukseen keskittyminen ja enemmän oman rytmin ja identiteetin löytäminen”, helsinkiläisten päävalmentaja Lamminsalo ynnää. Kotijoukkueen puolelta Laitinen uumoilee Mikkeliin saapuvan avauskierroksen tappion jälkeen nälkäisen ahmalauman. -”Helsingin joukkueessa on esimerkiksi vahvoja sekä vikkeliä keskushyökkääjiä, joten puolustuksen tulee olla hereillä ensimmäisestä downista alkaen. Ottelusta voidaan odottaa tiukkaa vääntöä, sillä kokenut mestarijoukkue on varmasti ottanut avausottelunsa virheistä opikseen.”

Omista joukoistaan erityisen tarkastelun alle Lamminsalo kehottaa ottamaan puolustuksesta Tiina Möttösen ja hyökkäyksen puolelta Mari Jääskelän -”Tiina on kovassa vedossa ja pelasi Turkua vastaan hyvän pelin. Mari pelasi puolestaan sekä hyökkäyksessä että potkupeleissä hienosti, hakien epäitsekkäästi blokattavaa vaikka pallo ei aina hänelle tullutkaan.” Keltamustasta savolaisjoukosta Anni Laitinen kehottaa kiinnittämään huomiota linjoihin molemmin puolin palloa: -”Nämä vahvat, aggressiiviset ja periksiantamattomat naiset ovat ratkaisevassa asemassa niin onnistuneisiin hyökkäyksen että puolustuksenkin downeihin.”

Vierasjoukkueessa Bouncers nähdään fyysisenä, monipuolisena ja joukkueena puolustavana. Mikkelissä puolestaan Wolverinesia pidetään kokeneena, monipuolisena ja yllätyksellisenä.

Ottelun avauspotku nousee ilmoille lauantaina klo 13. Yksittäisen pelin pääsymaksu on 5€ ja lippuja voi ostaa pelitapahtumasta. Myynnissä on myös kausikortteja 12,50 euron hintaan, jolla pääsee nauttimaan runkosarjan kaikki kotipelit Urpolan pyhätössä. Kotiotteluiden isäntänä toimii naisten yhteistyökumppani Mikkelin kaupunki. Tervetuloa nauttimaan jefukesästä 2021 selostuksen ja Toripulun kahvion herkkujen kera.

Peli on nähtävissä livenä myös Ruutu+ palvelussa.


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän