Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Sarjanousija Bouncersin kotiavaus voitokas

11.07.2021

Mikkeli Bouncersin ottelut Naisten Vaahterassa jatkuivat toisen kierroksen kohtaamisessa Helsinki Wolverinesia vastaan Urpolan hornankattilassa, jossa keli oli, kuten totuttua, paahtavan helteinen. Mikkeliläis-kuopiolainen kotijoukkue osoitti olevansa valmis ylimmän sarjatason vääntöihin ja jatkoi voittoputkeaan viemällä pisteet tällä kertaa helsinkiläisiltä lukemin 38-16 (22-0).

Molempien hyökkäyksien ensimmäiset drivet kentällä sujuivat tunnustellen, Bouncersin puolella Emilia Kempin #6 taistellessa jaardeja joukkueelleen ja Wolverinesin vastuunkantajina etenemisissä toimiessa lähinnä Mari Jääskelä #20 sekä Tytti Kuusinen #43.

Wolverinesin vahvalta vaikuttava kolmas hyökkäysvuoro alkaa Jääskelän #20 kiitäessä heti kättelyssä uusiin yrityksiin 15 jaardisella pikamatkalla. Seuraavat yritykset eivät suju aivan suunnitellusti ja tuntuu, että pelinrakentaja Pia Kososella #12 on pelikirjassaan menossa aivan eri sivu kuin muulla joukkueella – tuloksena miinusjaardeja. Kun vielä punttipeli epäonnistuu lyhyen aloitussyötön myötä, Bouncersin hyökkäykselle on katettu asetelmat iskun paikkaan vierailijan 25 jaardin linjalle.

Keltamustakone yskähtelee niinikään muutaman yrityksen, mutta kolmannella downilla pelinrakentaja Carola Lindholm #7 löytää laidasta Hanna Kuisman #89 ja ottelun avausmaali kirjataan taululle. Lisäpisteyritys pelataan, mutta helsinkiläisten puolustus pistää keskustan tukkoon ja taululla säilyy 6-0.

Vierailijoiden hyökkäys ei saa peliään rullaamaan, vaikka syömähammas Jääskelä #20 ottaa kaikki jaardit kentällä mitä otettavissa on. Bouncersin puolustus pitää ja hyökkäys kuittaa kiitokset omalla vuorollaan. Ensimmäisen downin heitto nurmen pintaan, toisella taas käyntiin Kemppi-show: Emilia porhaltaa uusiin yrityksiin lähes kaikkien puolustajien taklausten välistä. Jälleen muutama tyhjä arpa väliin, kunnes Lindholm #7 löytää keskikentältä Noora Koposen #92, joka poimii pallon varmasti näppeihin. Kukapa muukaan viimeistelee hyökkäysvuoron kirsikan kakkuun kuin Kemppi. Lisäpisteyrityksessä Noora Koponen #92 kiertää laidasta kahden pisteen arvoisesti päätyyn ja lukemiksi 14-0.

Wolverinesin epäonni ei ota laantuakseen, ensin yritykset pääsevät starttaamaan syvältä omasta päädystä, kehiin heittofeikki, jonka jälkeinen juoksu päättyy suoraan keltamustien syliin. Seuraava heitto leijailee kotijoukkueen Anni Pajusen #14 käsiin ja syötönkatkon jälkeinen hieno juoksu jää n. 10 jaardia maalialueesta. Bouncersin hyökkäys ei jää kentälle turhia vitkastelemaan, Emilia Kemppi #6 koskematta maalialueelle. Lisäpisteessä pelinrakentaja Jenni Kuitusen #85 heitto on määrämittainen Noora Koposelle #92, tilanne 22-0. Ennen taukoa Wolverinesin Jääskelältä #20 ja Tytti Kuusiselta #34 nähdään parasta osaamista yli 20 jaardisilla kirmailuilla, mutta pistetilien kartoittaminen jää molemmin puolin palloa ulosmittaamatta.

Puoliajan jälkeen kentälle asteli sisuuntunut ahmalauma, näkyvimmässä roolissa Mari Jääskelä #20. Hyökkäys viihtyy nurmella kymmenen yrityksen ajan, joista ainakin kuudessa palloa kantaa Jääskelä. Eikä vastuuta hänelle turhaan jaeta, vaan Jääskelä #20 avaa helsinkiläisten kauden pistetilin kiertämällä laidasta maaliin. Myös lisäpiste Jääskelän nimiin, tilanne 22-8.

Kotijoukkueen hyökkäys liikuttaa palloa niin maassa kuin ilmassakin, mutta tulosta ei juuri synny. Kun kolmannen yrityksen aloitussyöttö menee vielä pitkäksi ja miinusta tulee lähes 20 jaardia, on neljännen yrityksen puntti ilmeinen.

Wolvojen hyökkäysmylly lähtee jauhamaan Bouncersin 35 jaardilta, moottoreinaan Jääskelä #20 sekä Kiira Kesä-Heino #13, joiden pitkien pinkaisujen myötä palloa on äkkiä liikuteltu 5 jaardin päähän maaliviivasta. Päivän kuuma nimi Mari Jääskelä #20 skannaa jälleen väylää ja pääsee koskematta maaliin. Lisäpiste Jääskelän nimiin, Wolverines kaventaa lukemiin 22-16.

Helsinkiläiset yrittävät lyhyellä aloituspotkulla päästä jatkamaan kiriään, Emilia Vihantola #10 kuitenkin on hereillä ja palauttaa puolen kentän tuntumaan. Aloitusdownilla Noora Koposen #92 pitkä juoksu asettaa pallon vierailijoiden 35:lle. Hetken näyttää kotijoukkueen kannalta jo tukalalta, mutta hyökkäysvuoron näyttävästi aloittanut Noora Koponen #92 kiertää paineen alla uusiin yrityksiin. Muutaman epäonnistuneen yrityksen jälkeen Bouncersin riveistä ottelun parhaana pelaajana palkittu Kemppi #6 juoksee laidasta pysäyttämättömästi päätyyn. Lisäpisteessä Noora Koponen #92 kaunistelee tilastojaan upeasti toteutetun kikkapelin lopuksi. Tilanne 30-16.

Vierailijoiden loppukiri hyytyy neljä ja ulos -hyökkäysvuoroon. Helsinkiläisten puolelta parhaana palkittu Jääskelä #20 pusertaa jaardeja, mutta bouncerslaisten puolustus pitää.

Kotiyleisölle tarjoillaan keltamustien hyökkäysyrityksillä tuttua silmänruokaa; Kemppi kirmaa lähes 20jaardisen siivun, Noora Koponen #92 toisella downilla 30jaardisen. Kemppi jatkaa linjan läpi jokusen jaardin, Hanna Kuisma #89 ottaa sivurajan tuntumassa mitä otettavista on ja kolmanteen yritykseen lähdettäessä uusiin matkaa kolme jaardia ja maaliin kuutisen jaardia. Kemppi kuittaa uudet yritykset, seuraava peli kilpistyy linjaan, mutta kolmannella touchdown – E.Kemppi #6. Lisäpisteyrityksessä Jenni Kuitunen #85 laittaa pallon ilmoille ja Noora Koponen #92 naulaa tulostaululle 38-16 ottamalla pelivälineen varmasti kiinni.

Pelikellon vetäessä jo viimeisiään Wolverinesin loppukiri kulminoituu Jääskelä vastaan Bouncersin puolustus -asetelmaan, jossa kotijoukkue vie voiton. Viime kauden mestarin osaksi jää Mikkelissä tappion nieleskely, kotijoukkue Bouncersin jatkaessa voittojen tiellä 38-16 voittolukemin.

TOP 3 etenijät

BOU:
Emilia Kemppi #6 (160)
Noora Koponen #92 (73)
Milla Korhonen #23 (😎

WOL:
Mari Jääskelä #20 (129)
Tytti Kuusinen #34 (45)
Kiira Kesä-Heino #13 (23)

TOP 2 kiinniottajat

BOU:
Hanna Kuisma #89 (21)
Noora Koponen #92 (21)

WOL:
Mari Jääskelä #20 (29)
Jenni Kangas #16 (11)

TOP 3 taklaajat

BOU:
Niina Sutinen #26 (6,5)
Riikka Roivainen #81 (6,0)
Anni Pajunen #14 (5,5)

WOL:
Tiina Möttönen #90 (7,5)
Laura Ainamo #92 (7,5)
Jenna Hautamäki #23 (7,0)


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän