Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Bouncers taipui sarjakärki Trojansille

24.08.2021

Naisten Vaahteraliigan runkosarjan päätöskamppailussa sarjakärki Turku Trojans säilyi voittamattomana vieden täyden pistepotin mukanaan lukemin 0 – 14 (0-0) kotijoukkue Bouncersin estelyistä huolimatta. Paikalle saapunut yleisö sai rahoilleen vastinetta, sillä kamppailu oli loppuun saakka tasainen ja viihdyttävä.

Bouncersin hyökkäys pääsi aloituspotkun palautuksen jälkeen liikkeelle omalta 45 jaardiltaan. Pelinrakentaja Jenni Kuitunen #85 jakoi palloa vuoroin Emilia Kempin #6 ja Satu Tykkyläisen #48 kainaloon ja tekemisestä huokui päättäväisyys. Hyvin rullannut hyökkäys joutui lopulta kuitenkin taipumaan Trojansin puolustuksen edessä, kun pitkä hyökkäysvuoro päättyi epäonnistuneeseen heittoyritykseen vastustajan 15 jaardin linjalla.

Myös vierailijoiden ensimmäinen hyökkäysvuoro piti sisällään kohteitaan hakevia heittoja sekä onnistuneita juoksuja, muun muassa ”jokapaikanhöylä” Lea Kaszasin #7 35 jaardisen näyttävän spurtin. Ratkaisuhetkillä tulosta ei kuitenkaan saatu aikaan ja hyökkäysvuoro loppui punttiin.

Ensimmäisen neljänneksen lopussa kotijoukkue pääsee jaardijahtiin lähes omalta maalilinjaltaan. Parempia kenttäasetelmia Bouncers pusertaa onnistuneiden juoksupelien sekä rangaistusten tuomien jaardihyvitysten myötä. Vuoro päättyy kuitenkin punttiin, joka jää Bouncersin 37 jaardille.

Trojansin hyökkäyksen tahtipuikkoa heilutteleva qb Jonna Hakkarainen #8 heittää toisella hyökkäysyrityksellä Olivia Toloselle #15 keskikentän kuvaan ja tikkarit liikkuu jo Bouncersin 20 sisään. Muutaman epäonnistuneen downin jälkeen tilanteessa kolmas ja 12 mentävää Lea Kazkas #7 puskee noin jaardin päähän uusista yrityksistä. Neljänteen yritykseen Trojans lähtee puskemaan keskeltä, mutta keltamustamuuri iskee aukot tukkoon ja näin hyökkäysvuoro vaihtuu jälleen.

Seuraavat hyökkäysvuorot yskähtelevät molemmilla joukkueilla ja neljännet yritykset päättyvät puntteihin. Kotijoukkueen seuraavankin hyökkäysvuoron päättyessä pallosta luopumiseen, Trojans pääsee liikkeelle puolen kentän tuntumasta. Hakkaraisen #8 ensimmäinen heitto kentän pintaan, toisella Kaszas #7 nappaa yli 25 jaardisen hyppysiinsä. Seuraavana vuoroon Pulkkinen #23, tuloksena viitisen jaardia. Toiseen juoksuun Pulkkinen #23 lähtee kiertopelillä, mutta taklaustilanteessa pallo tippuu matkasta ja Bouncersin Leena Suikkanen #49 ensimmäisenä peittämässä pelivälinettä. Kotijoukkue ei saa omaa momentumiaan hyödynnettyä ja kun Trojanskaan ei Lea Kaszasin #7 esimerkillisestä 25 jaardin puntin palautuksesta huolimatta saa tulosta aikaan, puoliajalle siirrytään tasaisessa 0 – 0 tilanteessa.

Puoliajan jälkeen turkulaiset pääsevät liikkeelle omalta 30 jaardiltaan. Kaksi Kaszasin juoksua ja yksi Pulkkisen #23 pikamatka ja hetkessä palloa asetellaankin jo puolen kentän rajapyykille. Tilanteessa kolmas ja 5 mentävää Hakkarainen #8 löytää laidasta Kaszasin #7, joka jättää muut kiihdytyksellään taakse ja pelin ensimmäinen touchdown taululle. Lisäpisteen naulaa varmajalkainen Laura Pulkkinen #23, vierailijat heti ensimmäisellä hyökkäysvuorolla 0 – 7 johtoon.

Pelinrakentajaksi vaihtunut kotijoukkueen Emmi Kolehmainen #12 yrittää löytää parhaansa mukaan keinoja turkulaisten puolustuksen murtamiseksi, mutta jälleen kotijoukkueen kohtaloksi jää ”neljä ja ulos”. Molempien joukkueiden puolustus näyttää myös parasta osaamistaan, mikä tekee hyökkääjien tuloksen takomisesta vaikeaa. Tämä päästään toteamaan molempien joukkueiden toimesta hyökkäysvuorojen jäädessä tuloksettomiksi.

Turkulaisten hyökkäys pääsee omaan maalijahtiinsa Kaszasin 15 jaardin puntin palautuksen jälkeen puolesta kentästä. Kaszas ahkeroi juoksullaan heti uusiin yrityksiin. Juoksuvuoroon Pulkkinen #23, kiertopelin tuloksena nelisen jaardia. Tilanteessa kolmas ja kuusi mentävää, palloa tarjoillaan jälleen Kaszasille, joka pyyhältää pysäyttämättömän näköisesti kohti maalialuetta. Viimeisenä lenkkinä ollut Bouncers -puolustaja joutuu turvautumaan sääntöjen vastaisiin otteisiin taklausta tehdessään. Matka maaliin puolitetaan. Ensimmäinen yritys päättyy miinusjaardeille pallon jälleen pomppiessa Hakkaraisen #8 käsissä, toisella yrittämällä liukasliikkeinen Kaszas #7 kuljettaa pallon maaliin blokkien saattelemana, suoritus kuitenkin nollaantuu rangaistuksen vuoksi. Seuraavalla downilla lipun ottaa puolustus ja kun tuomaristo on saanut aseteltua pelivälineen oikeaan paikkaan, pääsee Kaszas #7 uudemman kerran kirmaamaan maaliin. Pulkkisen #23 potku tarkasti haarukkaan, tilanteeksi 0 – 14.

Bouncers saa vielä viriteltyä mallikasta loppukiriä hyökkäykseensä. Tilanteessa toinen ja yhdeksän mentävää, Kolehmaisen #12 pitkä heitto maalialueen tuntumaan päätyy Trojansin Olga Waseniuksen #31 käsiin ja samalla sulaa myös kotijoukkueen kiri. Trojans juoksuttaa hiekan loppuun tiimalasista ja pääsee juhlimaan kuudetta voittoaan.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Bouncersilta linjassa ahkeroinut Laura Pekkarinen #99 sekä Trojansin monitaituri Laura Pulkkinen #23. Mikkeli Bouncersin ja Helsinki Wolverinesin päädyttyä tasapisteisiin, välierien kotietu arvottiin. Tällä kertaa onnetar ei ollut mikkeliläisten puolella ja lauantain 28.8. välieräkamppailu käydään Helsingin Velodromilla klo 17.30.

Artikkelikuvan kuvaaja: Kari Toivonen/Trojans.


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän