Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Bouncersin vieraaksi sunnuntaina sarjakärki Trojans

19.08.2021

Naisten Vaahteraliigan runkosarja päätetään Urpolan jenkkifutispyhätössä sunnuntaina 22.8.2021 kotijoukkue Bouncersin kohdatessa revanssihengessä sarjan piikkipaikalla tukevasti majailevan Turku Trojansin.

Savolaisleirissä otteluun lähdetään voitonnälkäisenä; edelliskierroksen ottelu Helsinki Wolverinesia vastaan päättyi 27 – 6 (19 – 6) tappioon ja hampaankolossa kaihertanee vielä Turussa käyty tiukka kamppailu Trojansia vastaan. ”Viime kohtaamisesta on opittu ja kuvioita hiottu kuntoon. Luottavaisin mielin ollaan ja voittoa lähdetään hakemaan”, Bouncersin päävalmentaja Anni Laitinen tiivistää tunnelmia. Kotijoukkueella ottelu ei suinkaan ole merkityksetön, vaikka paikka välieriin onkin jo varmistunut. Jos Bouncers vie sunnuntain sarjapisteet saa se lunastettua välierien kotiedun itselleen. Jos taas Trojans keräilee pisteet bussinsa kyytiin ja toisessa ottelussa Wolverines voittaa West Coast Phoenixin, voidaan olla tilanteessa, jossa kotiedun saajan päättää kolikko.

Länsirannikon suunnilla mieli on runkosarjan päätökseen lähdettäessä hyvin vakaa, onhan joukkue marssinut vakuuttavasti voitosta voittoon läpi tähänastisen sarjaohjelman. Joukkueen vahvuudesta kertoo myös se, ettei heitä vastaan ole onnistunut maalien teossa kuin Bouncers sekä Wolverines, kumpainenkin yhden maalin verran. Kokeneen Jonna Hakkaraisen johtama hyökkäys puolestaan on nakuttanut tulosta tauluun 33,4 pisteen keskiarvolla. Trojansin päävalmentaja Pauli Ojanen uhkuu luottamusta sunnuntaista kamppailua kohti katsellessaan. ”Voittomielellä. Samanlainen askel se on kohti päämäärää kuin kaikki muutkin askeleet”.

Molemmin puolin palloa löytyy isoissa saappaissa tamppaavia tuttuja ratkaisijoita, mutta moni pelaaja on myös sarjan edetessä nostanut tekemistasoaan. Laitinen vinkkaa seuraamaan joukoistaan nimenomaan nousujohteista kautta tekeviä pelaajia. ”Joukkueen nuorista pelaajista etenkin wr Miina Laukkanen ja db Saara Asikainen kannattaa laittaa seurantaan”. Vierailijoiden puolelta päävalmentaja Ojanen listaa tuttuja nimiä ”kuumia pelaajia kysyttäessä”. ”Laura Pulkkinen (rb) sekä Essi Saastamoinen (lb). Laura tekee isoa duunia kaikkien hyökkäyspelien eteen ja Essi on suomen kovin siivooja. Kaikki pelit jotka tulee keskelle on Essille ruokaa”. Ennakkoon voitanee odottaa tasaista kamppailua, jossa joukkueet haastavat toisiaan sekä juosten, että heittäen. Ratkaisevaan rooliin nousevat varmasti mahdolliset rangaistukset. Samoilla linjoilla on myös hc Anni Laitinen: ”Ottelu ratkeaa siihen, kumpi joukkue tekee vähemmän virheitä”. Turkulaisten leirissä mentaalipuolen odotetaan olevan keskiössä: ”Sunnuntai tulee ratkeamaan henkiseen valmistautumiseen sekä pallokontrolliin”, Ojanen kiteyttää.

Ottelu starttaa klo 13. Yksittäisen pelin pääsymaksu on 5€ ja lippuja voi ostaa pelitapahtumasta. Katsomoon pääsee myös kausikorttiaan vilauttamalla. Kotiotteluiden isäntänä toimii naisten yhteistyökumppani Mikkelin kaupunki.

Tervetuloa nauttimaan runkosarjan päätöksestä selostuksen ja Toripulun kahvion herkkujen kera.

Peli on nähtävissä livenä myös Ruutu+ palvelussa.


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän