Valitse näkymä

Miehet / Naiset / Juniorit

Edellisen kauden mestari Trojans jätti kotijoukkue Bouncersin nollille

15.06.2022

Kotijoukkue Mikkeli Bouncersin emännöimä naisten amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigan runkosarjan kamppailu viime kauden voittajajoukkue Turku Trojansia vastaan päättyi Bouncersin 0 – 29 (0 – 13) tappioon.

Ottelu sai kotijoukkueen näkökulmasta juuri sellaisen alun, mitä haluttiin välttää. Trojans rankaisi heti ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan rullaten vähä vähältä kenttää syöden kymmenellä yrityksellä aina maalialueelle saakka. Touchdown-tehtailun sai tällä erää korkata kuopiolaislähtöinen Laura Pulkkinen #23. Pulkkinen tähtäsi myös lisäpisteen potkaisten haarukkaan ja hetkessä tilanne 0 – 7. Bouncersin avaus hyökkäyksen puolella jää varsin tyngäksi – neljä ja ulos. Trojansin seuraava maalin tavoittelu päättyy punttaustilanteessa hieman korkeaksi livahtaneen aloitussyötön jälkeen parin pelaajan kautta kimmokkeella Bouncersin Riikka Roivaisen #81 syliin. Bouncers ei kuitenkaan pysty hyödyntämään saamaansa kenttäasetelmaa, vaikka pelinrakentaja Emmi Kolehmainen #12 löytääkin muutamaan otteeseen keltamustia pallon vastaanottajia onnistuneesti. Turkulaisten mylly puolestaan pääsee jauhamaan väsytystaisteluaan, tosin lopullinen kruunu maalin muodossa jää odotuttamaan itseään vielä muutaman vuoron
verran. Kotijoukkueen hyökkäys ei tahdo löytää keinoja hallitsevan mestarijoukkueen puolustusta vastaan, kun taas Trojansin hyökkäys lunastaa yrityksensä myös tulostaululle Lea Kaszasin #7 päästessä kirmaamaan nappiin osuneiden blokkien myötä 53jaardia maaliin asti. Lisäpisteyritys epäonnistuu, tilanteeksi 0 – 13.

Maalin jälkeen Emilia Kemppi #6 herättelee joukkuettaan mukaan peliin juoksujaardiensa myötä. Uusiin yrityksiin päästään useampaankin kertaan, mutta pysäyttämättömän oloisesti kohti maalia edennyt hyökkäys sulaa kentän pintaan päätyneisiin heittoihin. Neljännellä yrityksellä Bouncers hakee vielä kenttäpotkumaalia, mutta Niina Sutisen #26 yritys jää harmillisesti vajaaksi. Kun Trojansin hyökkäykselle tulee pelikellon aika vastaan, tauolle siirrytään lukemissa 0 – 13.

Tauon jälkeen molempien tiimien hyökkäykset viihtyvät kentällä pitkän tovin, neljänneksen aikana pallon hallinta vaihtuu ainoastaan kolme kertaa. Pisteitä ei kuitenkaan synny, vaikka lähimmillään käydään kuuden jaardin päässä maalilinjasta. Aivan viimeisen neljänneksen alkuun Bouncersin punttiin lähtö epäonnistuu pitkäksi menneen aloitussyötön myötä ja lopputuloksena syntyy melko harvoin nähty safety. Numerot jälleen vaihtoon tulostaululla, tilanteeksi 0 – 15.

Trojans ei safetyn jälkeen kauaa jää odottelemaan, viisi yritystä ja pistetilanne taululla muuttuu jälleen. Pelinrakentaja Jonna Hakkarainen #8 löytää heitollaan Jutta Luhtalan #85, Pulkkinen potkii lisäpisteen onnistuneesti, 0 – 22. Kotijoukkueen on tyytyminen jälleen neljään yritykseen, jonka jälkeisellä hyökkäysvuorollaan vierasjoukkue liikuttaa palloa niin maalla kuin ilmassakin. Laura Pulkkinen#23 pääsee kaunistelemaan maalitilastojaan juostessaan ensin pallon kera maaliin ja potkaistessaan vielä lisäpisteen sisään. Taululle 0 – 29, jotka jäivät myös ottelun lopulliseksi
tulokseksi.

Ottelun parhaina palkittiin mikkeliläispuolustuksessa ahkeroinut Saara Asikainen #93 sekä turkulaisten pistenikkari Laura Pulkkinen #23.

Mikkeli Bouncersin seuraava taistelu pisteistä Harjun kentällä Lohjalla sunnuntaina 19.6. kick off
klo 15.


Sinustako jenkkifutaaja?

Yhteydenottolomake tähän